Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kudarcba fulladt az esküvői fotózás. Hogyan tovább?
Előre szólok: hisztisnek fogok tűnni, de szimplán csak el vagyok keseredve, nincsenek nagy igényeink.
Egy hét van az esküvőig, most ejtettük meg az esküvői fotózást, hogy ne a nagy napon kelljen ezzel bajlódni. Felkértünk egy (kezdő) fényképészt, akivel sajnos nem vagyunk megelégedve :( Használhatatlan képek keszültek, vagy túl távoli és felismerhetetlenek vagyunk rajta, vagy közeli képek előnytelen szögből, vagy rosszul elkapott pillanatképek. Nem beszélve arról, hogy a "tuti" helyszín miatt a ruhám alja is piszkos lett. Pedig megbeszéltük vele, hogy mit szeretnénk, melyek az elképzeléseink. Ezek a képek az alföldi kisvárosunkban készültek.
Mivel nem olyan képek készültek amire emlékezni szeretnénk, ezért szeretnénk megismételni a fényképezést, de már fényképész nelkül, mivel az előző is elég sokba került :(
Egy ismerősünknek van szuper fényképezőgépe, felajánlotta hogy lefotóz minket, viszont ő nem ismer helyeket, nekünk kellene találni, illetve a pózokban sem tud segíteni.
Annyi elképzelésünk van, hogy kreatív természeti képeket szeretnénk látványos háttérrel, olyan helyen, ahol nincsenek sokan.
Jász-Nagykun-Szolnok megyében élünk, itt nincs sok szép természeti hely, csak a puszta síkság. (A Hortobágyat néztük, nekem túl egyhangú)
+ probléma: nincs autónk, ezért nagyon messzire nem tudunk elmenni (1 napos program lenne a fotózás, 3 óránál több tömegközlekedést nem szeretne bevállalni a párom).
Sejtem mire gondoltok, hogy így kb minden ki van lőve :(
Mégis, ti mit tennétek, hogyan oldanátok meg ezt a helyzetet?
Ha esetleg lenne ötletetek szívesen meghallgatnám, mielőtt elszáll az összes remény...
Jövőhét szombaton lesz az esküvőnk.
teljesen kezdő fotóst nem kérünk fel, itt kezdődik
ha rosszak a képek, akkor nem fizetünk érte, egy korrekt fotós vállalja azt, hogy minőségi munkát végez, vagy nincs honorárium.
ha van a fotósnak főnöke, ott lehetne reklamálni.
szerintem érjétek be azzal, hogy vki a rokonságból lefotóz, egy jobb mobil is megteszi, vagy megkérdezni kinek van profi gépe
sztem nem a háttér a lényeg, hanem ti
én láttam olyan esküvői fotókat, amik direkt egy elhagyatott gyártelep üres, lepattant hangárjában készültek.
a menyasszony szexi nyári bakancsot viselt, a srácon is tornacipő volt, a ruhájuk is hippis.
de pont a kontraszt miatt, hogy ők szépen voltak felöltözve, sminkelve, miközben egy ilyen indusztriális, kopott helyszínen voltak, nagyon izgalmas fotóanyag született, és nagyon eredeti is.
tehát nem a klasszikus, közhelyes virág, szökőkút, kert, templom, hanem teljesen más...
sztem ti is gondolkozzatok vmi formabontóba, ami meghökkentő, eredeti, emlékezetes...
Miért nem kértek fel egy fotóst, aki nem kezdő?
Azt gondolná az ember hogy az első esetből tanultatok, hogy bizony itt is meg kell fizetni a tapasztalatot. Ha egy rokon fotóz le, azok a képek még rosszabbak lesznek. Különben meg 2-3 milliónál kezdődik egy fotós felszerelés amivel már vállalható képeket lehet csinálni, vajon melyik hobbifotós barátnak van ilyen.
Telefonnal? Ne röhögtessetek. Jó hogy nem eldobható fényképezővel.
Biztos, hogy van helyszín, csak nem jut eszetekbe. Kastély, vadászház, tó, park, arborétum, egy szép kis falu, kisváros régi utcákkal, templom (rom), napraforgó, mező, stb. Csak ismeritek a környéket.
A kezdő fotóst viszont én se fizetném ki. Vagy csinálja meg ő újra, ingyen, és normálisan.
Bár konkrét települést nem írtál, honnan is indulnátok, de esetleg a szarvasi arborétum (tudom,Békés megyében található, de nem messze van Szolnoktól), Mezőtúr a Városháza környékén a tóval ( [link] vagy szintén Mezőtúron van a Hercegasszony Birtok is, ha nem igazán akartok variálni és 1 városban több helyszínre is ellátnátok ott van pl. Szolnok, több helyszín is alkalmas erre (pl. Városháza, Zsinanóga, Gyalogos híd, Rózsakert,stb.) , ott a Tisza-tó is (Tiszfüred, pl.)
Sajnálom, hogy így alakult, de ma már az internet segítségével és egy kis kretivitással megtaláljátok a megyében fellelhető szép helyeket. Sok sikert!
Nem véletlen, hogy ez egy külön szakma. Ha a kezdő fotós képeivel nem voltatok elégedettek, az ismerős sem fog tudni rólatok megfelelő képeket csinálni. A szuper gép csak egy technikai dolog, de legalább ennyi múlik az arányokon, az elrendezésen, a beállításon. Egy profi tudja, hogyan álljatok be, hogy az a képeken jól mutasson. Tudja, hogy milyen fényben, milyen szögből fotózzon, hiszen az arcotok kinézete a képen egészen más lehet attól függően, hogy hogyan esik rá a fény. A környezetből is egy profi tudja a legtöbbet kihozni. Tudja, hogyan kell kiemelni ami szép, és elrejteni a nem kívánatos részeket. Ért az utómunkához, ami szintén fontos, hiszen önmagában a legprofibb gép sem készít olyan képeket, amin megfelelő a fény, a színek, és el vannak takarva az esetleges bőrhibák, kilógó címkék, stb.
Ha ennyire fontosak nektek a jól sikerült esküvői fotók, ne egy laikus ismerőst kérjetek meg, mert újabb csalódás lesz a vége. Inkább kössetek valahol kompromisszumot, és keressetek egy profit, akinek meg tudjátok nézni a referenciáit.
Például tartsátok a fotózást az esküvő napján, és legyen csak 1-2 órás. Nyugodtan válasszatok kevésbé különleges, de közelebbi helyet, hiszen egy jó fotós egy egyszerű utcán vagy parkban is szuper képeket tud készíteni rólatok. Ezekkel csökkenteni tudjátok az időt és a költségeket. De ha így sem fér bele, kérjétek meg a közeli ismerősöket, hogy nászajándék gyanánt dobják össze nektek egy fotózás költségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!