Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha idén lefoglalom az éttereme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha idén lefoglalom az étteremet, jövőre változhat az ár?

Figyelt kérdés

Jövő augusztusban szeretnénk lagzit tartani. Az étterem elküldte az árajánlatot, de beleírta, hogy ez jövőre módosulhat az alapanyagárak tekintetében.

Persze ez logikus, de ennyi erővel ha most lefoglaltam 15 ezer Ft / fővel, akkor akár menjek majd 25 ezer Ft /fővel is oda, csak azért mert lefoglaltam? Akkor így hogy kalkuláljon az ember, pont a legnagyobb kiadással kapcsolatban? Ilyen szempontból nekem ez nem fair vagy logikus.

Köszönöm!

2021. máj. 13. 19:21
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Ha ügyvéd írja a szerződést nem.
2021. máj. 13. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elfogadni az ilyen ajánlatot. Keress másik helyszínt. Könnyen kiderülhet, hogy az olcsó étterem így lesz a legdrágább, te pedig bukod a foglalót is, ha lemondod.

Ezt nekik kell úgy kalkulálni, hogy jövőre lesz az esküvőt, és addig nőhetnek az árak. 15 ezer/főnél még akkor is bőven lesz rajta nyereség, ha minden 40%-ot emelkedik.

2021. máj. 13. 19:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt így nem fogadnám el. Nálunk volt két halasztás a covid miatt, de a foglalót már kifizettük és az árat tartják nekünk azon, amivel a szerződést írtuk.
2021. máj. 13. 19:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad elfogadni, mert kvázi azt mondja, hogy bármit bemondhat jövőre egy alkalmas időpontban. Normál helyen jövő évi árakat határoznak meg kalkulálva az esetleges alapanyagár növekedéssel. Alapból ilyen ajánlatot adnak.
2021. máj. 13. 20:14
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Megbeszélem velük.

Kedves 3! Tudnál küldeni egy mintát, hogy ti milyen szerződést írtatok?

2 tanúval írt szerződés már érvényesnek számít, vagy hogy működik ez?

2021. máj. 13. 21:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Érdekes, ezenkívül 2 helytől kaptam még visszajelzést, és mindegyik belefoglalta az árnövekedés lehetőségét. Akkor ezt valahogy valóban fixálni kell.
2021. máj. 14. 12:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az sem baj, ha belefoglalja, csak akkor írja bele azt is, hogy mi az a maximális növekedés, ami még elfogadható, meddig kell szólnia arról, hogy ezt érvényesíteni kívánja és te elállhatsz-e a szerződéstől ennek megfelelően mondjuk a foglaló bukása nélkül.

Jelen formában ez így egyoldalú szerződési feltétel. Ő azt mondhat amit akar, te kénytelen vagy benyelni.

2021. máj. 14. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!