Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek is gáz, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is gáz, hogy engem nem hívtak meg az esküvőre? Párom testvére.

Figyelt kérdés

Most a Covid helyzet miatt, azt megértem, hogy a polgári szertartásra nem fértem be... de az utána lévő összejövetelre simán mondhatták volna, hogy legyek ott...

A párom bátyja nősült (mi 2 éve vagyunk együtt a párommal, velük nem szoros a kapcsolatom, külön nem beszélünk, de nem vagyunk rosszban, tehát semleges).

Aztán kiderült, hogy a tanukon kívül még volt ott legjobb barátnő meg legjobb haverokból 2 is. Én, mint a párom barátnője már nem fértem be, nehogy baj legyen a létszám miatt.

Nem csináltam belőle problémát, de egy szót sem szólt senki, páromon keresztül lett szólva, hogy mi a helyzet... egy ne haragudj, hogy nem tudsz most jönni nekem pl jól esett volna.

Jól érzem, hogy ez egyenlő azzal, hogy nem kedvelnek?

2021. máj. 3. 13:27
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
37%
Tényleg nehéz kérdés.. pláne most covid idején.. lehet nekem is rosszul esne... De, szerintem ne agyald túl a dolgot.
2021. máj. 3. 18:34
 12/39 anonim ***** válasza:
91%

Ebben az esetben én sem téged hívtalak volna. Most ott lehet max. tíz fő, ha választanom kell a legjobb barátom és a tesóm barátnője között, akivel nem is beszélek csak úgy, akkor egyértelműen a legjobb barátomat választom. Fordított helyzetben sem zavarna. Ha jóban lennénk, összejárnánk, stb. akkor rosszul esett volna. Meg ha hatalmas esküvőt tartanának, és oda nem hívtak volna.

Vannak családok, ahol a kétéves párkapcsolat még nem családtag (nem tudom, nálatok hogy van).

Ez nem gondolom, hogy egyenlő lenne azzal, hogy nem kedvelnek, csak azzal, hogy semleges vagy nekik. Valószínűleg, ha nem lenne covid, hívtak volna. Most egy ilyen helyzet van. Tény, hogy szólhattak volna külön neked, de ha nincs szoros kapcsolat, akkor ez maximum egy illendőségi kör lett volna, aminek valaki vagy tulajdonít jelentőséget, vagy nem.

Szerintem engedd el, ne tulajdoníts ennek ekkora jelentőséget. Nem vagy testvér, nem vagy szülő, nem vagy legjobb barát, akivel együtt voltak jóban és rosszban.

2021. máj. 3. 19:29
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően sztem nem gáz, hogy nem hívtak meg, bár ált. ilyen esetekben én vagyok fordítva bekötve. Én úgy gondolom, hogy egy esküvő arra való, hogy a pár azokkal ünnepeljen, akik nekik fontosak - ha nem vagytok olyan jó kapcsolatban, minek elvárni azt, hogy meghívjanak "ja, ő a Józsi utánfutója" jelleggel vagy hogy parádézz... én ilyen esetben nem akadnék ki, és tudom jól érezni magam a párom nélkül is, és fordítva sem lenne vele gondom.

Az egyetlen dolog, amiben jogos a neheztelésed az az, hogy azért egy héttel az esküvő előtt elküldeni a meghívót / jelezni, hogy csak a párod van meghívva, marha gáz és etikett szempontjából óriási szarvashiba pont ezek miatt, hogy ha vki ilyen-olyan hagyományok meg fixa ideák miatt számít arra, hogy meghívják, ne essen pofára, ne a semmire kérjen ki szabit, vegyen ajándékot.

2021. máj. 3. 20:02
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen egyetértek 13-assal.

Éppen én is fogalmazni akartam valami hasonlót, mint amit arra írt, hogy egy héttel esküvő előtt hívtak meg. Mert az tényleg, ahogy ő írta "marha gáz és etikett szempontjából óriási szarvashiba".

Ezek után jobban megértem, hogy sértettség van benned.

Egyébként én pont emiatt nem csináltam volna most esküvőt. Ha bizonyos okokból szükséges (pl. CSOK felvétele vagy ilyesmik), akkor csináltam volna egy szűk körűt, és mindenkinek jeleztem volna, hogy ha minden korlátozás véget ér, rendezni fogunk egy hagyományos nagy lakodalmat, ahol minden rokonnak és barátnak helye lesz.

2021. máj. 3. 20:24
 15/39 A kérdező kommentje:

Nem problémázok rajta, csak szerintem tiszteletlenség volt így eljárni.

Nem utánfutó vagyok, ahogy valaki itt fogalmazott, hanem a nősülő férfi öccsének a párja! :D és ezesetben tényleg érezhetem azt, hogy utánfutó vagyok, hiszen az esküvő utáni összejövetelre sem invitáltak... mindegy is igazából, véleményem az van innentől kezdve, meg a 1,5 méter távolságot ténylegesen tartom, ha már Covid, akkor legyen így :D

2021. máj. 4. 08:31
 16/39 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm szépen mindenkinek a válaszát :)
2021. máj. 4. 08:32
 17/39 anonim ***** válasza:
29%

Nehéz kérdés.

Az illem szerint mivel az esküvő társas esemény, illik minden meghívottnak felajánlani a +1 főt. Persze vannak családok, ahol csak a feleséget, vagy legalább a gyűrűs menyasszonyt tartják családtagnak, a barátnőket - még ha évek óta együtt vannak is - nem... Szokás dolga.

Úgy tudom, a mostani Covid helyzetben úgy engedélyezik az esküvőket, hogy csak a szűk család lehet ott (maga a pár, a két tanú, a szülők, nagyszülők, testvérek, gyerekek). Ha ők be tudták vinni a haverokat, akkor szerény véleményem szerint téged is be tudtak volna. Ha más nem, a szertartást követő vacsorára.

Viszont szerintem elég bunkók voltak, hogy kb. semmibe néztek téged, csak a párodon keresztül lökték oda, hogy te nem vagy meghívva, mindezt az esküvő előtti napokban. Én biztos nem erőltetném velük innentől kezdve a haverkodást. Sőt, én bejátszanám a ti esküvőtökön, hogy szólnék a leendő sógornak, hogy ő jöhet, de az asszonyt hagyja otthon :D Kíváncsi lennék, mit szólnának.

2021. máj. 4. 09:07
 18/39 A kérdező kommentje:

Igen, én is erre gondoltam. Hogy majd egy fő jöhet közülük hozzánk is. Ha nem lesz Covid akkor is. Csak a páromnak ez is kellemetlen volt nagyon, őt nem akarnám ilyen helyzetbe hozni. :(

Nem is írtam volna ki kérdést, ha esetleg veszi a fáradtságot, hogy ír, hogy ne haragudjak, de ez van...

Hát nem vagyunk egyformák.

2021. máj. 4. 09:33
 19/39 anonim ***** válasza:
82%

Hát figyelj, hogy történt a meghívás? Mert ha csak szóltak, hogy Peti, xy időpontban lesz az esküvő, gyere el, te meg automatikusan azt gondoltad hogy téged is meghívtak, az félreértés.

Ha szóltak, hogy menjetek el, aztán egy héttel előtte valaki szól neked, hogy te inkább mégsem, az bunkóság.

Írhattak volna személyesen bocsánatkérő üzenetet, de a bosszúnak nem látom értelmét. Covid van, korábban is írták, hogy inkább egy barátot hívna meg mindenki a leendő sógornő helyett. Ha szerveznéd az esküvőtöket, akkor meg kardoskodnál a párodnál, hogy a tesója HÁZASTÁRSA nem mehet?

2021. máj. 4. 10:01
 20/39 A kérdező kommentje:

Így történt a meghívás.

Sziasztok!!Van egy bejelentenivalónk:

- xy idopontban házasodunk.

Arról volt szó, hogy a szertartásra szűk család megy be, anyuka apuka házasodók és a tanuk. És akkor Én és a többiek ott lesznek az utánalevő partin.

Én nem bosszúskodok...

személyszerint nem engem minősít. Csak tudom, hova tegyem őket. Ennyi :D

Majd hozzáteszem lehet a meghíváskor, hogy amelyikőtök akar az jöjjön. :) bár szerintem nem fog érdekelni addigra már... csak csalódtam, főleg mikor megtudtam, hogy haverszintű emberek voltak ott. Én meg készültem is, nem hiszem, hogy 1 főbe belehaltak volna.

2021. máj. 4. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!