Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az ilyen esküvők vajon mennyib...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ilyen esküvők vajon mennyibe kerülnek?

Figyelt kérdés

Esküvőszervezésben vagyunk a párommal és elgondolkodtam.

Nem akarunk hatalmas rongyrázást, csak egy szép, stílusos esküvőt normális kajával, szép helyen.

80-95 fővel számolunk. A hely megvan, árban nem a legolcsóbb, de messze nem a legdrágább. Több étel- és italkategória közül lehet választani, mi a legolcsóbbnál az egyel drágábbat választottuk a 6 közül. A fotós a kapott ajánlatok között (nyilván csak olyanoktól kértem ajánlatot, akiknek tetszettek a képei) kifejezetten olcsónak számít. Videós kezdő, kifejezetten áron alul. Dj szintén középkategória, ceremóniamester/vőfély nem lesz. A dekoros adott a helyen, nem kifejezetten olcsó, bár más helyről nem kértem ajánlatot, csak barátnőm esküvője alapján tájékozódom. Meghívót megcsinálja egy barátnőm, csak kinyomtatjuk.

Annyi, hogy a szállást fizetjük mindenkinek, de ahogy elnéztem a lehetőségeket, az sem drága. A ruhára 200-200 ezret számoltunk. A dekorban nincs benne a virág, azt egyelőre saccolni sem tudom.

Tehát nem lesz sem tűzijáték, sem drónos légifelvétel, sem esküvőszervező, sem selfiegép, sem galambok, a töményet mi visszük, tehát az sem horror áron, nem lesznek koktélok, előétel meg kaviár.

És összességében így is 4 millió körül számolok.

Az érdekelne, hogy azokat az esküvőket, amiket mondjuk a girlinredshoes ( [link] ) oldalán vagy a pinteresten lát az ember, mégis mennyből jöhet ki? Mert már a helyeken látszik, hogy minimum a duplája annak, amennyit mi fizetünk. Nem beszélve a dekorról, a szervezésről stb.

A kérdés csak kíváncsiság. Mi megbeszéltük, hogy mennyit vagyunk hajlandóak erre költeni, aszerint gazdálkodunk. Csak tényleg érdekel, hogy ezek a "prémium" esküvők mégis mi pénzbe kerülnek :)

2021. febr. 1. 19:52
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Hát figyelj, egy luxus helyes esküvő sem biztos hogy sokkal drágább, csak kapcsolatok kellenek.

Ahol van egy fotós barát meg egy szakács meg DJ ismerős, ott máris százezreket spóroltál még akkor is, ha nem ingyen csinálják nektek.

Ha olyan ruhákat nézel, amik kifutó darabok, vagy éppen bezár a szalon és végkiárusítás van, a 200 ezernek minimum a fele leesik.

Sok helyen nem fizetik a szállást csak a közeli hozzátartozóknak. Azért 90 főnél minimum 40 szoba kell, ha olcsó a hely, akkor talán 10 ezer/szoba/éjszaka, számold ki.

Én olyan helyet néztem ki anno, ahova nem kellett dekoráció egyáltalán, többféle menüsorból választva itallal együtt az ellátás fejenként 16 ezer forint volt. Ez 80 főre ~1,3 millió. Ehhez jönnek az előbb felsorolt egyéb költségek. Kicsit több, mint feleannyiból szervezném meg az esküvőmet, mint ti, pedig szeretem a puccos dolgokat.

Félre ne érts, nem rossz ahogy ti csináljátok a dolgokat, csak azt akartam ezzel mondani, hogy aki itt-ott le tud csípni a költségekből, az tud puccos esküvőt szervezni 2 millióból is, 4ből meg aztán főleg.

2021. febr. 1. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én bele sem gondolok. :D

Nekünk 3-6 millió között volt a keret. Mindennnel együtt nagyjából 3,5 millióra jött ki a végén. Megengedhettünk volna ennél drágábbat is, de úgy gondoltuk, a házvásárlás fontosabb és kifizetődőbb. De gyakorlatilag az esküvők árkategóriája a csillagos égig terjedhet, szóval "pár" milliótól több százig.

2021. febr. 1. 20:05
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Akiknek ilyen esküvőjük volt, azok nem bérből-fizetésből élnek.

Te nem tudsz a 4 milliótól elszakadni, ők meg nem is gondoltak rá.

2021. febr. 1. 22:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk tavaly volt az esküvő, és 75 főre jött ki 2,5 millió körül. Én azt vettem észre, hogy a helyszínen és a vacsorán lehet a legtöbbet spórolni, a többi dolog hasonló áron van (ha nem akarsz nagyon extra dolgokat persze) . Vagyis mi hasonló ajánlatokat kaptunk a dekorra, fotósoktól, stb.

Nekünk a hely nagyon jó áron volt, bérleti díjat nem kellett fizetni, a vacsora árában az benne volt, és az italokat be tudtuk vinni kintről, amivel rengeteget spóroltunk. Szállás szerencsére nem kellett csak pár főnek, azt családon belül meg tudtuk oldani. Úgyhogy szerintem a helyszín dobja meg legtöbb esetben az árakat. Meg persze van aki több milliós ruhát vesz, fél millió a dekor, de az más kategória. :D

2021. febr. 2. 09:01
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

Nem volt még esküvőm, de érdekel a téma. Amit leírtál, az alapján nehéz elképzelnem, hogy ilyen "szimpla" (ne sértődj meg, ezzel nem leszólom) esküvő hogyhogy 4 millióba fog kerülni :O Vagyis de, visszaolvasva már tudom, a nagy létszám meg a helyszín, mert ennyi emberhez nyilván valami nagy terem kell, aminek nyilván drágább a bérleti díja. Ebből a 80-90 emberből ha lefaragnál párat, és kihoznátok egy 50-60 fős létszámot, sokat tudnátok spórolni.

OFF téma, de elmondod, hogy lehet ennyi embert összeszedni? :D Minden unokatestvért meghívtok családostul, vagy az összes havert az általános iskolától kezdve?

2021. febr. 4. 14:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Nincs bérleti díj.

És szinte csak barátokat hívunk, illetve közvetlen rokonokat. Ha az összes unokatesóm meghívnám (akiket amúgy 5 évente egyszer látok), akkor nem 90-en lennénk, hanem 160-an...

A legtöbb barátunknak pedig van párja, tehát kapásból 2x annyi ember. Plusz a szolgáltatókat is bele kell számolni.

Majd ha nem csak érdekel, hanem elkezdesz szervezni, rájössz, hogy minden másfél-kétszer annyiba kerül, mint gondolnád.

Pl. 150 ezer forint lesz a fotós, ő volt a legolcsóbb. Az összes többi ajánlat magasan 200 felett, volt, aki 290 ezres ajánlatot adott. Dj 155, az összes többi 180 felett volt, volt, amelyik 250 ezret kért volna. A vendégvárás (pogi, innivalót) 1800, a vacsi 8200, éjféli menü 1750, az ital 7400/fő. A szállás 6400/fő.

Tény, nem a legolcsóbb, de közel sem a legdrágább. Volt, ahol csak a vacsi (étel+ital) 26 ezer lett volna, a szállás meg 12 ezer/fő. De tény, hogy lehetett volna olcsóbban is találni. Ezért mondtam, hogy "középkategória".

2021. febr. 4. 15:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem attól függ, hogy milyen összeköttetései vannak a megházasulandóknak. Bizonyos ismertségi szint felett lehet, hogy egy fillérjükbe nem kerül, vagy 1-2 apróságért kell fizetni. Pl. arra emlékszem, hogy amikor Elle Fowler youtuber férjhez ment (és ő még nem is volt milliomos, hanem egy pár évig népszerű vki, aki akkorra már eltűnt a süllyesztőben valamelyest), kb. majdnem mindenről kiderül, hogy szponzorcucc... valamelyik ruhaüzletnek pl. megérte, hogy kölcsönözzenek, adjanak neki pl. egy Monique Lhullier ruhát.
2021. febr. 4. 16:04
 8/8 anonim ***** válasza:
67%

Sem én sem a párom nem vagyunk youtuberek, sem híresek, mégis vannak ilyen összeköttetéseink. Mi még csak most kezdjük a szervezést, de a helyszín pl ingyen lesz, mivel van a családban olyan ismerős, akinek a cégének a nagytermében lehet esküvőt tartani. A fotós sem lesz drága, mivel kicsit távolabbi barát. Zenész ismerősünk is van. Egyik rokonomnak panziója van, amit az éjszakára szívesen odaad, ezzel megoldottuk a szállást. Grafikus barátnőm is van, a meghívót csak nyomtatni kell. (Ingyen,mert az említett cégnél lehet nyomtatni). Így amit ténylegesen fizetünk az a kaja, ital, ruha, dekoráció, virágok, vőfély (bár ő is ismerős, de csak távoli).

Régebben egy álomhelyet néztem ki, de igazából a családtól és barátoktól is messze van a hely. Remélem egy egyszerűbb helyen is jól érzik majd magukat és nem az fog számítani, hogy márvány-e a padló, vagy parketta.

2021. febr. 4. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!