Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő után változott a nevem. A személyit most csináltatom, de azt nem tudom hogy az adókártyáért és a taj kártyáért is kell majd fizetni? Ha igen mennyit?
be kell menned az új személyivel az Apehbe, ilyenkor ingyenes a kártya.
Tajnál dettó.
Köszönöm a válaszokat,szóval akkor minden ingyenes(kivéve a személyit)én meg azt hittem h mindenért fizetni kell.Kellemeset csalódtam.:)
És még annyit h mindenova akkor csak az új személyivel mehetek intézkedni?Nem elég ha a házassági anyakönyvi kivonattal megyek be,mondjuk a bankszámlámat,tajt intézni??Mindenképp megkell várni még elkészül a személyi??
igen, a személyid alapján készítenek mindent. Lakcím kártyád is lesz, ugye?
taj és apeh postán is intézhető, ha a nyomtatványt+régit elküldöd nekik (a taj számod, adó számod nem változik, csak a nevet kell átírniuk.)
Nem!!! Aki nem ért hozzá ne írjon már ide!
Amíg nincs meg a személyid, addig is kapsz az okmányirodában egy papírt, ami a személyi A4-es másolata és azzal már a bankkártya kivételével mindent megcsinálnak.Nekem mondjuk szerintem csak a csaj a bankban még nem csinált ilyet és ezért nem csinálta meg a papírról.Nekem minden mást megcsináltak így is, hiszen ez a papír addig a személyid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!