Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hiteles forrás a visszajáró...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hiteles forrás a visszajáró foglalóról?

Figyelt kérdés
2021. márciusban lett volna az esküvőnk, de ez már a 3. dátum lett volna a vírus végett, így inkább lemondtuk. Voltunk már az étteremben is, ahol vis maior-ra hivatkozva egy szó nélkül visszakaptuk a befizetett pénzünket, és az üzletvezető hölgy mondta, hogy ez egyébként most ebben a helyzetben mindenképp visszajár, azt mondta van róla törvény is. Hazaérve írtam is a zenésznek, hogy szeretném a foglalót visszakérni, de az volt a válasza, hogy "a foglaló nem jár vissza, azért foglaló". Na én pedig nekiálltam keresgélni, de a Google nem volt a barátom. Van ilyen törvény tényleg?! Vagy csak én nem találom?! Ha valakinek van hiteles forrása, infója, az segítsen kérem. Köszönöm!
2020. nov. 19. 15:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
2020. nov. 19. 15:58
 2/10 anonim ***** válasza:
4%

Miből gondolod, hogy viszajárna? Azért adtad, hogy ne gondold meg magad. Ő nem szerevezett arra a napra másik munkát, mert neked tartotta fenn.

Vis majorra lehet próbálni hivatkozni, de ha nem volt benne a szerződésben, akkor így jártál

2020. nov. 19. 16:08
 3/10 anonim ***** válasza:

[link]

Talán ez jól leírja. Nézd meg amúgy a szerződéseteket.

2020. nov. 19. 20:33
 4/10 anonim ***** válasza:
74%
Előttem linkeltek jókat, de milyen vis maiorról beszélünk? Jövő márciusban lesz/lett volna az esküvő, az még 4 hónap, simán elképzelhető, hogy addigra már lehet esküvőt tartani. Ezt most még senki nem tudja, tehát perpill azért mondjátok le, mert így látjátok jónak.
2020. nov. 19. 20:46
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Utolsó!

[link]

Itt azt írja, hogyha szerződéskötéskor a pár tudta, hogy jön a hullám, akkor nem minden esetben vis maior. Viszont jövő év elejére/tavaszra mondják a 3. hullámot, és mikor mi áttettük márciusra, fogalmunk sem volt, hogy lesz. Másik meg. Tegyük fel, hogy lehet esküvőt tartani, de ha a határzár viszont marad, nekünk már az sem jó hír. Nekem édesanyám, párom részéről viszont többen jönnének külföldről.

2020. nov. 19. 21:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha nem jár vissza, még ne mondjátok le, mi három nappal a márciusi covid zár előtt mondtuk le az esküvőt és nem járt vissza. Ha három nappal később mondjuk le, akkor visszakapjuk. Várjátok meg, amíg jön a lezárás hátha visszakapjâtok.
2020. nov. 19. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Kérdező: értsd meg, hogy nem azt kell nézni, hogy más egy szakmai csoportban mit mondott, olvasott, hanem azt, hogy a te szerződésedben mi van.

Btw, teljesen mindegy, hogy mi van, ha nem adja vissza, akkor terelheted polgári peres útra, annak meg egyrészt költsége van, másrészt kockázatos a kimenetele.

Szerintem egyébként semmi nem indokolja egyelőre, hogy márcisusban ne lehessen esküvőd, így aztán azt sem, hogy a zenész visszaadja a pénzed. Majd ha márciusban kijárási korátozás lesz, az másik kérdés.

2020. nov. 20. 12:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Az a legfőbb gond, hogy az étteremtől kénytelenek voltunk visszakérni, mivel ők bezártak év végéig, kiszállítás sincs. Félünk, hogy tovább lesznek zárva, vagy csődbe mennek. És mivel már maga a helyszín ugrott, így sajnos a zenészt és mindenki mást is le kell mondanunk.
2020. nov. 20. 12:34
 9/10 anonim ***** válasza:
61%

ok, ez így világos, de a "féltünk, hogy csődbe megy" nem indok arra, hogy visszakérd a foglalód. Ebben a percben semmi akadálya nincs egy márciusi esküvőnek (addig még változhat, de most még semmi akadálya).

A zenészt az miért kellene, hogy érdekelje, hogy az éttermet lemondtad, kereshetsz másikat, majd játszik ott.

A foglaló pont arról szól, hogy az ilyen "mégsincs kedvem", "félek, hogy rossz idő lesz", "félek, hogy vírus lesz" dolgoknál ne foglalhasd le, majd állhass el, ha mégis van valami.

Ha akkor kijárási korlátozások lesznek, akkor más a helyzet, most viszont jó házasodást, keress másik helyet!

2020. nov. 20. 13:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem is az, hogy félünk. Meg értem én, hogy te mit mondasz. Eszembe se jutott, hogy visszakérjem tőle, míg az étteremben az üzletvezető hölgy azt nem mondta, hogy ez törvénybe lett iktatva. Elvileg. Azért keresek egy hiteles forrást, hogy tudjak mire hivatkozni. Nem azért szeretném legfőképp visszakérni, mert a hasamra csaptam, és nekem kell, hanem mert elvileg van róla rendelet. És ha már visszajár, akkor visszajár.
2020. nov. 20. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!