Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Béreltem a ruhám szalonból és tisztittatásért vissza akarják fogni a letett pénzt mert mocskos lett a ruhám uszálya mit tehetek ilyenkor?
Tisztíttasd ki a ruhát és vidd vissza olyan tisztán, ahogyan kaptad, s lám, vissza fogod a pénzed kapni.
Ezen mi az, ami meglepő?
Mennyi pénzről van szó?
Megkérdezhetsz pár tisztítót, hogy foglalkoznak-e menyasszonyi ruha tisztítással, főleg ha az uszály nagyon koszos és mennyiért. Ha nagy a különbség, akkor én elvinném egy ilyen helyre tisztíttatni.
Lehet, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de ez előtte nem derült ki? Gondolom, ha azt mondták, hogy ne tisztíttasd ki, akkor ez szóbakerült. Nem is kérdeztél rá, hogy uszályos ruhánál ezt hogy tervezik?
Egyébként nem sokat tehetsz, most már az se biztos, hogy jó megoldás, ha kitisztíttatod. Elvégre egyszer már koszosan visszavitted, egyértelmű lesz, hogy tisztítóba vitted, ha nem koszos.
Mondjuk pont ezek miatt le is lehet az uszályt csatolni, hogy ne azt tapossa mindenki a menyasszony tánc alatt, és ne a koszban húzd amíg mentek, a koszorúslányok pedig ezért viszik.
Persze az se mindegy, hogy milyen értékű a ruha, mennyire lett koszos, mennyiért bérelted, és mennyi a kaució.
Mennyi pénzről van szó?
Fotózás, bevonulás során az uszály, ha van, koszolódhat, de ezt ezen alkalmakon kívül fel szokták csatolni.
A ruha alja is koszolódhat, ha leér a földre, de méretre szokták igazítani a ruhákat.
Valamennyire koszolódik egy bérelt ruha, és ezt, a tisztítás költségét a szalonoknak is bele kell kalkulálniuk a kölcsönzési összegbe, vagy a foglaló összegébe.
Azt, hogy kérték, ne tisztíttasd, nyilván azért, mert ők tudják, egyes ruhákat hogyan kell, vagy van már erre a célra tisztítójuk.
Ha csak nem szakadt, ilyen-olyan kaja/ital foltos, használhatatlan vagy nagyon "lelakott" ruhát viszel vissza, nem hiszem, hogy olyan vészes lenne a helyzet, hogy vissza kellene tartani a pénzt.
Szerződést írtatok a bérléskor?
"Mocskos lett" = átlagos használatból eredő mértéken túl koszos? Sáros cipővel ráléptek, pl? Vagy sáros terepen leért a fotózás alatt?
Ilyen esetben jogos, hogy nem kapid vissza a kauciót.
"Makulátlan állapotban kell lennie" vs "ne vidd tisztóba". Így el se hoztam volna, hiszen megoldhatatlan.
Mennyire lett koszos? A bérleti díjban mindig benne van egy tisztítás, hiszen ki akarná felvenni azt a ruhát, amibe más már beleizzadt?
Ha nem durván mocskos, ezen nem szoktak fennakadni.
Szerintem jó nagy bunkóság tőlük. A legtöbb kölcsönzős helyen eleve benne van a tisztítás a kölcsönzés árában. Az sem meglepő hogy a nagy dínom-dánom alatt koszolódik kicsit a ruha. Nekem ez olyan lehúzás szagú.
Ettől függetlenül nem tudsz mit csinálni, gondolom benne volt a szerződésben, amit aláírtál kölcsönzéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!