Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezeknek fényében hány embert hívjak?
Úgy nőttem fel, hogy többszáz fős esküvőket láttam. Ezért alapnak vettem, hogy mindenki ott lesz majd az enyémen. Én is nagy esküvőt akartam.
De aztán egy álmatlan hajnalon arra gondoltam, hogy ha világéletemben sosem jártam volna esküvőn, és semmi infóm nem lenne arról, hogy hány emert szokás hívni, akkor, ha aztán magamnak szerveznék egy ilyen esküvőtt, amiről csak annyit tudok, hogy fehér ruhában esküt teszünk, leszerződünk a szerelmemmel, akkor alig pár embert hívnék el, a legfontosabbakat. Sőt, ebben a szcenárióban azt sem érteném, minek a gigantikus fehér ruha. :D Bár nem tiltakoznék ellene, mert tetszenek az esküvői ruhák (kivéve, amelyik nem, na).
Szóval most viaskodok. Hívjam meg az atyaúristent is meg az összes kis rokonát, bárki ismerősőmet, ahogyan azt felnőve vizionáltam, vagy hívjam meg a közelebbi embereket csak? Ahogy tenném, ha a látottak nem befolyásolnának.
Meg azb is fura, hogy a 2 esetben a vendégség rohadtul nem fedi egymást, nem csak a létszámkülönbség miatt. Tudom, hogy a nagyesküvő esetében főleg a ritkán látott rokonokon lenne a hangsúly, és jártam is a rokonság összes esküvőjén, viszonoznám a meghívást.
Ugyanakkor, ha azt hívnám, akivel kontaktban is vagyok, tehát ha a látottak nem befolyásolnának, akkor pl. egy régi kollégám is ott lenne, meg ilyenek. A távoli rokonok meg nem.
Én is mindig úgy képzeltem, hogy csomóan lesznek a lagzimon, mert "azt úgy szokás". Aztán egyszer csak bekattant, hogy csak 2 tanúval akarok férjhez menni. Szerencsére a férjem sem akart lagzit, így csak kb 25 embert hívtunk a szertartásra, ami után a szűk családdal elmentünk vacsorázni.
Azért az se mindegy, a párod milyen esküvőt szeretne...
Mi azt szerettük volna, ha csak azok vannak ott, akikkel tartjuk a kapcsolatot, megismernek az utcán (némi túlzással nyilván), így valahol az arany közepet találtuk meg.
Még nem vagyunk túl az eseményen, de most úgy érzem, hogy ez volt a lehető legjobb döntés. Alig várom, hogy mindenkit egyszerre egy helyen lássak, akik fontosak nekünk.
Nem szeretünk feszengeni és ezek az emberek előtt nem is fogunk. Egy kellemes, laza partit szerveztünk és reméljük így is fog ez zajlani.
Én is eddig minimum 200 fős esküvőkön voltam csak. A legnagyobbon 1000 körüli létszám volt.
Nekem soha eszembe se jutna ekkora nagy feneket keríteni egy esküvőnek, pedig csak nagyokat láttam.
Azt hívd meg, akit szívesen látnál. Ha szereted a felhajtást, szívesen fogadnád az ezer éve nem látott rokonokat és barátokat, akkor nagy esküvő.
Ha nincs pár felesleges milliód, vagy nem szeretsz a figyelem középpontjában lenni, akkor kis esküvő azokkal, akik a legfontosabbak.
Egyetértek, szerintem is csak az igazán fontos embereket hívjátok meg, akik előtt nem feszengtek, akikről tudjátok, hogy őszintén örülnek nektek.
Egyébként sajnos azt tapasztalom, hogy a nagy esküvők többsége sajnos a rokonság lefejésére megy... Voltam már olyan esküvőben, ahol a hívogatáskor közölték, hogy mennyi a "beugró" minimum összeg fejenként. :D Ráadásul távoli, apai ági rokon volt, én speciel az esküvőn láttam a pereputtyot először (akkor még szülőkkel mentem). Ezt a végletet egyenesen gusztustalannal tartom... Engem az sem zavarna, ha valaki üres kézzel jön, ha mondjuk épp úgy áll anyagilag, DE szeretettel gondolunk egymásra. Egy esküvőt nem a profit miatt szervez egy normális ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!