Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kecskeméten reális hogy elkérnek 40.000 Ft-ot egy esküvőért amiben semmi extra nincs, csak azért mert hivatali időn kívül van, de nem külsős helyen?
"Nem kértek külső helyszínt. Ha kértek volna, teljesen reális lenne ez az összeg."
Valóban, most látom, hogy elnéztem. Külsős helyszínre értettem. Én írtam, hogy nálunk 30.000 + Áfa, de ez a külsős helyszínre vonatkozik. Az itteni házasságkötő teremben munkaidőn kívül nálunk 20.000 + Áfa, tehát a 40.000 valóban soknak tűnik.
Számomra nem volt reális. Miért? Értem hogy hivatali időn kívül volt, DE mi még a vírus ideje alatt esküdtünk és nem hazudok, 2 percig tartott az egész "ceremónia". Konkrétan annyit mondott hogy a benyújtott iratok alapján nincs akadálya a házasságnak, aláírások puszi puszi és istenpá. Se szülőköszöntő, se ceremonia se semmi nem volt. Máshol picivel többért megy ki helyszínre tokkal vonóval megtartva a házasságkötést. Ráadásul nekem előtte azt mondták kb 15-20 ezer lesz... Jó hogy többet vittem meg mamám ott volt és kisegített.
Tudod biztos kell a pénz a városháza felújítására...
*én
Es kiegészítenem meg azzal, hogy nem mindegy pl. a terem mérete sem.
A hivatali munkaidőn túli túlmunkáért az anyakönyvvezető is kap bért, ugye, nem gondoljátok, hogy valaki ingyen dolgozik éppen hétvégén?
Ezenkívül sok helyen a hivatal biztosítja a gyertyát is.
A külsős esküvő meg általában nem annyi, hogy az anyakönyvvezető 5 perccel többet utazik, hanem viszi magával a hangosítást, mikrofont, hangfalat, összeszereli, valamint a hivatalos iratokra is odafigyelhet, hogy ne érje őket sérülés a szállítás közben, macerásabb tehát, mint a benti.
Aki 10 ezret ír, az nagyon régi árat tud, annyiért már az országban sehol sincs munkaidőn túli házasságkötés.
De itt nem külsős helyszínről van szó. Épp ma mondta barátnőm hogy nekik tanyára 60ért ment ki a szertartásvezető és gyönyörű volt az egész.
Tőlünk meg lehúznak 40et és még csak nem is a városháza kistermében tartották
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!