Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vennetek így fel a házassági nevetek? Xne Valaki (születési vezetéknév nélkül) Pl Lovas Katabol Csordasne Kata lenne. Jelenleg nincs erre lehetőség pedig ez rövid és kifejezne a családi állapotot.
Nem, de nekem a Csordásné Lovas Kata sem tetszik annyira. Egyszerűen azért, mert a férjem nem "Csordás", hanem Csordás János. Így kicsit olyan, mintha a vezetéknevén szólítanám.
Egyébként engem nem zavarna, ha valaki így használná, ahogy a többi verzió is magánügy.
8-as vagyok előző, nem tudtam, hogy már nincs érvényben. Ez helyes, szerintem sem szerencsés más tollával ékeskedni, ráadásul félreértésekre is adhat okot egy olyan titulus amivel az illető nem is rendelkezik. (nyilván jobb benyomást akartak kelteni)
Én még ismertem régről ilyen hölgyet aknek az összes bizonyítványán a férje (ügyvéd) vezeték neve szerepelt dr-ral a nő kereszt nevével vagyis nem derült ki semmiből, hogy az nem is az ő doktorija és nem az ő vezeték neve - mivel sem a férje utóneve/keresztneve, sem - né sem volt benne.
Kedves utolsó, van olyan opció h amúgy se venném fel. :)
Egyébként én is úgy látom ahogy te, hogy köznyelvben úgyis Csordásne Kata, vagy Csordás Kata leszel akárhogy veszed a nevét hivatalosan fel.
"Egyébként én is úgy látom ahogy te, hogy köznyelvben úgyis Csordásne Kata, vagy Csordás Kata leszel akárhogy veszed a nevét hivatalosan fel."
Ezt azokra írtad, akik kötőjelesen veszik fel? Az én tapasztalatom azért kicsit árnyaltabb ennél. Ahol a név mindkét tagja rövid, egy, vagy maximum két szótagos, pl. Kiss-Kovács, ott elég gyakori, hogy az új név teljes egésze átmegy a mindennapi használatba idővel. Ahol viszont az egyes tagok önmagukban is hosszúak, ott valóban az lesz, hogy a kettő közül az első marad csak meg hosszú távon. És nemcsak az ismerősök, kollégák kezdik el így hívni az illetőt, hanem ő maga is belátja a dolgot, és eleve Csordás Kataként mutatkozik be a Csordás-Akármilyen Kata helyett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!