Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül az anyakönyvvezető? Ez, hogy működik?
elvben állampolgári jogon ingyen,
de mindenféle ürüggyel kérnek különböző összegeket a szolgáltatásért
változó, kérdezd meg a saját önkormányzatodnál
kb 5000 Ft, de az első nagyon jól leírta.
Figyelem!: Nekem az alap 5000 Ft-n kívül volt még kiadásom. Ugyanis azt mondták új anyakönyvi kivonat, kell. A régi nem jó. Megcsináltattam, megvettem az illetékbélyeget. Kiderült, hogy semmi ilyen jogszabály nincsen. Át. sztak.
Szóval résen kell lenni.
Bp. 3. kerületben 2006-ban 10 ezer ft volt.
Ebben a sima összeadás volt benne, beszéd nélkül.
Ha a hivatali szobában csak megkérdezgeti a szükséges dolgokat, házastársaknak nyilvánit benneteket és beirja az anyakönyvbe - ez eddig ingyen van, és kb 10-15 perc.
A zene, beszéd, virágdisz, pezsgö, diszterem stb az amiért fizetni kell.
Az anyakönyvvezető ingyen van, állambácsi foglalkoztatja. Az általa kiadott kivonatokért kell fizetni, akkor is meghatározott indokkal. Pl. születési anyakönyvi kivonat illetéke 2.200 Ft. Névváltoztatási kérelem illetéke 10.000 Ft, stb. A házasságkötés ingyenes, érdeklődés ingyenes.
Az anyakönyvvezető átverni nem fog, mert jogszabályhoz kötötten dönt, ad ki papírokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!