Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Valóban tilos a fekete, piros...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban tilos a fekete, piros ruha?

Figyelt kérdés

Légyszi, ne szedjétek le a fejem, még soha nem voltam esküvőn.

Azt hallottam, olvastam, hogy a fekete, piros ruhák ki vannak zárva. A fehér az jogos, értem, de ezek miért? Szokott olyan lenni, ti már láttatok olyat, hogy valaki ezek színek egyikébe volt?

Ha mégis fekete vagy piros ruha mellett döntenék, milyen cipővel, kiegészítővel, stb. tudnám elfogadhatóbbá tenni?

2020. márc. 10. 17:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Engem nem zavart sem a sajátomon, sem ott, ahol vendégként voltam jelen, de sem magamara, sem a lányaimra nem adnám ezt a 3 színt.
2020. márc. 10. 19:55
 12/16 anonim ***** válasza:
66%
Én kiakadnek ha feketébe, fehérbe vagy pirosban jönnél (full) ha fekete fehér az nem baj.csak ne legyen egyszínű a 3 szín közül.
2020. márc. 11. 00:16
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha feketét veszel fel, azzal azt üzened, hogy nem támogatod a házasságkötésüket. Én voltam ilyen esküvőn, ahol egy anya és a lánya mindketten feketében voltak. Az anyán "csak" egy szimpla fekete estélyi volt, a lányon viszont volt olyan csipke is, amitől nagyon temetés-hangulata volt. Teljesen egyertelmű volt az üzenet (főleg, mikor nem sokkal később egy temetésen megláttam őket farmerban...), a többi vendég el is kerülte őket.

Ami a pirost illeti, elvileg ugyanazon az elven nem szabad felvenni, mint a fehéret, csak ezt a menyecskeruha miatt, de a gyakorlatban minden esküvőn van egy-két ember pirosban és nem olyan szembetűnő, mint a fehér. Olyan esküvőn is voltam már, ahol a tanú volt pirosban, plusz én is voltam egyszer bordóban, amikor tudtam, hogy nem maradok éjfélig.

Ha mindenképpen ilyet akarsz venni, akkor lehetőleg inkább pirosat. A kiegészítőknél az a lényeg, hogy valami más színű legyen - fekete esetén szinte bármilyen, piros esetén ne fehéret. Ha mondjuk felveszel egy másszínű stólát, meg övet, harisnyát stb. szerintem jó vagy. Fekete esetén ha valami csillogósat (pl arany ékszert) veszel fel, az már mutatja, hogy nem gyászolsz.

De azért mgis az a legjobb ha tartózkodsz ezektől a színektől.

2020. márc. 11. 06:30
 14/16 anonim ***** válasza:
12%

Nemrég kialakult "mű"-illemnek tartom ezt. Legalább is ilyen leegyszerűsített formában.

Semmi gond nincs a feketével. Teljesen más stílusban, anyagában egy olyan ruha, amit temetésre illik és egy koktélruha, ami meg esküvőre. Tutira nem mennék temetésre a hosszú fekete estélyimben. Intelligens ember egész máshogy öltözik temetésre és esküvőre, csak nem a színnél kell leragadni.

A pirossal sincs feltétlen baj, inkább azért nem venném fel, mert túlzottan feltűnő szín és keveseknek áll jól.

Nem voltam még olyan esküvőn, ahol kinéztek volna bárkit is ezek miatt a színek miatt.

2020. márc. 11. 11:25
 15/16 anonim ***** válasza:
87%
"Nemrég kialakult "mű"-illemnek tartom ezt." - látszik, hogy fogalmad sincs az etikettről. :)
2020. márc. 11. 11:27
 16/16 anonim ***** válasza:
91%

Tilosnak nem tilos, de nem illik. Az más kérdés, hogy sok helyen tojnak már bele az illemszabályokba, meg "jaj, hát a fekete az elegancia, a hülye begyöpösödött barmok nem vesznek fel feketét az esküvőkre"...

Azért jobb helyeken kinézik azt, akik egyszínű fekete vagy piros ruhában mennek, hacsak nem az volt az ifjú pár kifejezett kérése. Azzal még lehet tompítani a helyzeten, ha egyszínű piros vagy fekete ruhában mész, hogy felveszel hozzá más színű blézert, bolerót vagy nagyobb kendőt, illetve táskát, cipőt. Az viszont már nem gáz, ha mintás a ruha, és van benne fekete vagy piros.

2020. ápr. 8. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!