Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő házasságkötéshez püspöki engedélyt szerezni?
A kérdező vagyok, csak elszállt a gépem a mentett jelszavaimmal és nem tudok belépni a régi fiókommal.
Nagyon tévedsz #10, nem én írtam ezt a kérdést. Amit egyébként olvastam, és válaszoltam is rá:
"1-2 éves kapcsolatok után mindenkivel elveteted magad, köpsz a katolikus egyház elvárásaira, előírásaira, sőt az Isten előtt érvényes házasságodat pénzzel meg emberi kapcsolatok segítségével akarod semmissé tenni. A válaszolóknak olyan minősítheteten stílusban írsz, ami nem jellemző valódi keresztény emberre.
Katolikusként elismerem, hogy sajnos vannak olyan papok, akik tartanak egy bohócszínházat a templomban, ami nem valódi esketés, csak kielégíti azok vágyát, akik hófehér ruhában, feldíszített templomban akarják kimondani a 2. vagy 3. igent. Ezt tudja neked is elintézni a sógor."
Leírtam már: én katolikus vagyok, a jövendőbelim nincs megkeresztelve. Össze akarunk házasodni, és úgy tudom, hogy ilyen esetben püspöki engedély szükséges az esküvőhöz. Én gyakorlom a vallást, ő ezért belement abba, hogy templomban is elvegyen, mert szeret és tudja mennyire fontos ez nekem.
Az atyát akihez járok nem akarom megkérdezni, mert még nem tudja senki, hogy mit tervezünk. Júniusban végzek az egyetemen, aztán szeretnénk bejelenteni a családnak az eljegyzést, szeptember végén vagy október közepén pedig tartanánk egy kis esküvőt. Ezért érdekel, mennyi idő mire megjön az engedély, mert ha több mint 3 hónap, még a "hivatalos" eljegyzés előtt meg kell tennünk a lépéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!