Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki lehet tanú egy esküvőn? Kit illik megkérni?
távoli még,de érdekel. kis esküvő esetén(csak szülők nagyszülők és testvérek,kb 15-18 fő.)
illik megkérni a nagyszülőt? :)
Én még nem hallottam olyanról, h nagyszülő lett volna a tanú, de mivel tanú minden nagykorú magyar állampolgár lehet, így akadálya nincs, ha te ezt szeretnéd.
Nálunk: férjemnek testvére, nekem nagynéném (anyukám húga, keresztanya is egyben) volt a tanú.
Régebben az volt a szokás,hogy keresztszülőt kérték meg de ma már bárkit fel lehet kérni aki nagykorú magyar állampolgár.
Bátyámnak a párom, sógornőmnek én voltam.
Nekem az egyik bátyám volt és párom is a bátyját kérte meg.
Ismerősöméknél barátok voltak a tanuk.
Szerintem nyugodtan megkérheted nagymamádat is ha ő áll hozzád legközelebb.
Bárkit meg lehet kérni.
Nekem csak azért nem a tesóm volt, mert az esküvő után 3 héttel töltötte a 18-at. Így a legjobb barátnőm volt a tanúm. (Bár a nagyim kicsit leszidott, hogy miért nem a keresztapum, mert az úgy szokás. :))
A páromnak meg a tesója volt. Ők 3-an tesók és ez náluk "szokás" lett. A legidősebbnek a középső, a középsőnek a legfiatalabb, a legfiatalabbnak a legidősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!