Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vonulnátok be a polgári esküvőre és utána a templomba?
Előszőr a polgári szertartásunk lesz szabadtéren, aztán a templomi. A templomba mindenképpen így szeretnénk bevonulni:
1. tanúk
2. vőlegény az édesanyjával
3. koszorúslányok
4. menyasszony az édesapjával
De hogyan vonuljunk a polgárin? Szerintem nem lenne jó ugyanúgy... Menjünk együtt a tanúk és a koszorúslányok után?? Szerintetek ?
Elég sok esküvőn vettem már részt,de még sehol nem láttam,hogy az anyuka kíséri a vőlegényt! Ez egy kicsit olyan hatást keltene,hogy a vőlegény az anyuka kicsi fiacskája!
Ahol volt egyházi esküvő is,ott a polgárin csak a fiatalok és a két tanu vett részt.
Az egyházin pedig (nekem ez tűnik egyébként is logikusnak) a vőlegény a tanukkal az oltár előtt várja a menyasszonyt,aki a zene megszólalása után az apuka (vagy idősebb férfi rokon) karján vonul az oltárhoz. A koszorúslányok a párjaikkal pedig utánuk mennek. Nem a koszorúslányok meg a tanuk a főszereplők,hanem a menyasszony.
Természetesen nem beleszólni akarok a ti elképzelésetekbe,csak a véleményemet és a tapasztalatom írtam le.
Sok boldogságot egyébként.
Egy ötletként leírom nálunk hogy volt.
Polgári: a vőlegény és a tanuk a helyükön, pontosabban a vőlegény a székeinktől 1-2 méterre várt rám. Én pedig apummal vonultam be, majd puszi és átadott a vőlegényemnek.
Templomi: elől a pap, mi utána és mögöttünk a két tanu. Kifelé annyi volt a különbség, hogy a pap kettünk között jött, belénkkarolva.
Remélem adtam valkami ötletet. Sok boldogságot!
17:05-ös vagyok megint.
Tesóméknál a polgárira együtt vonultak be, a templominál meg a vőlegényt a mamája- (anyukája már meghalt), a menyasszonyt meg az apukája kisérte be.
Szóval van ilyen, ez csak annyi, hogy hogyan beszéli meg az ifjú pár az anyakönyvvezetővel ill. a pappal.
Köszönöm!
Furcsa, hogy valaki még nem halott arról, hogy a vőlegényt az anyukája kíséri be! Egyáltalán nem "anyuci kicsi fiacskája" stílus, mifelénk MINDIG így van, ez a szokás! Azt nem szeretném, hogy a vőlegény már ott várjon, mert ez a nap nem csak rólam szól, hanem róla is,KETTŐNKRŐL, és neki is ugyanúgy megjár a bevonulás!
Csak nem szeretnénk mindkét helyen ugyanúgy...
Köszönöm a válaszokat!
A templominak meghatározott sorrendje van, aminek jelentése is van.
1. vőlegény az anyjával
2. kosz.lányok, gyűrűhordók
3. menyasszony az apjával
4. tanúk
El lehet térni megegyezés szerint, de a fentiek szerint illik. Nekünk jegyesoktatáson elmondták, miért, most hadd ne részletezzem.
Kivonulni pedig úgy kell, hogy a pap vezet ki, ő áll középen.
Polgárin nem szokott cécó lenni, mindenki bent van, amikor a pár együtt bevonul. Itt a kosz.lányoknak nincs szerepe.
Akkor szoktak a polgárin is kosz.lányok lábatlankodni, ha nincs egyházi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!