Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felbontottuk az eljegyzést, én visszaadtam a gyűrűt, de közölte, hogy csináljak vele, amit akarok. Ti eladnátok, nagy szemétség lenne tőlem?
Nyilván hordani nem fogom többet.
Gyémánt gyűrű, ahhoz egy kicsit drága, hogy belehajítsam a Balatonba (különben ezt tenném:D ).
Nem valami fényesen váltunk el...
Annyit az egészről röviden, hogy a disznónak felesége van, be sem adta a válást. Én meg nem akarok senkinek sem a háremébe tartozni.
Vissza akartam adni egyébként, mint írtam. Mondjuk tanuk nincsenek rá, az igaz. Nem is lenne olyan rossz ötlet oda postázni a nőjének...
Én azért eladnám mégis, ha meg van rá valami törvény, akkor csak pár év múlva.
Hát ez azért így meredek. Ott az asszony, erre eljegyez mást.
Mondom, tartsd meg egy darabig, aztán majd add el, hagyj
időt a dolognak, hogy lecsengjen. Feleség mellett eljegyez-
ni mást... nem nézek ki jó dolgokat az ipséből.
Amióta jártatok nem tűnt fel, hogy nős?!
Nem is volt értelme az eljegyzésnek ugyanis a poligámia nem engedélyezett az országban így nem is tudott volna elvenni magyar törvények szerint. :)
"Látom egyeseknek még mindig nehéz megérteni, hogy az eljegyzési gyűrű nem ajándék, nem tekinthető egy tábla csokinak vagy egy szál rózsának. Egyfajta szimbólum ami előrevetíti a házasságot. Amennyiben ez meghiúsul akkor visszaszáll arra aki adta."
Értem, ezt melyik jogszabály írja le? Bemásolnád? :)) Van valami összeghatár netalán, ami fölött az értéktárgyak nem tekinthetők ajándéknak?
2 féle értelmezés van.
Az egyik az, hogy az eljegyzési gyűrű hagyomány, és az
eljegyzés felbontása a gyűrű visszaadásával történik.
Másik az, hogy a férfi azt mondja: "kend a hajadra",
onnantól nem érdekes a gyűrű sorsa.
Tőlem azt csinálsz vele, amit akarsz :)
Ha nagyon szőrözni akar valaki a törvénnyel, akkor
az ajándék adóköteles nem egyenesági rokonok között.
Ha gusztustalankodni akar a csóka, még adócsalás miatt
rád is küldheti a NAV-ot. Ha meg elrakod a fiókba, akkor
mondhatod, hogy csak megőrizted. 5 év az elévülési idő :)
Nem hagyná a lelkiismeretem, hogy eladjam.
Olvasva, hogy még át is vert téged, mindenképpen a borítékos módszert választanám. Ha meg esetleg a feleség találná meg a gyűrűs borítékot, akkor hoppácska! Két dolgot oldott meg egyszerre ez a módszer :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!