Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzési vacsora? Szokás ez?
A párom eljegyzett :) Nagy az öröm, és a meglepettség. Kérdésem, hogy szokás-e ilyenkor összeülni a rokonsággal, és megünnepelni, hogy eljegyeztük egymást? Nekem azért jutott eszembe ez, mert még nem vagyunk együtt olyan régóta, és a párom családja messzebb lakik, így a rokonok (még a szülők sem) nem találkoztak egymással... De ha már a rokonokat meghívnánk egy közös vacsira, akkor néhány barátot is, hogy együtt ünnepeljük meg ezt a nagy lépést. Az esküvőre egy éven belül nem fog sor kerülni.
Kérdés, hogy szokás-e ilyet tartani, és akik tartottak, mégis kiket hívtak meg, hogy zajlott az este, ti fizettetek mindent?
Köszi
senki sem sértődik meg ha nem csináltok, de ha szeretnétek hajrá.
Mi csak egy sima vacsorát csináltunk mind a két oldalt a családdal (mivel másik város).
Nem volt semmi ilyen hatalmas esemény.
Eljegyzés:
Csak a családokkal, lánykérés (ismét), gyűrűhúzás.
Utána (másnap) esetleg buli a haverokkal, de ez akár el is maradhat, ti tudjátok.
... és hogy ki fizeti?
Mivel nálunk volt az eljegyzés és a szülők bemutatkozása, mi álltuk a vacsit, hiszen ha előtte meghívjuk őket, akkor sem kérünk fizetséget.
Viszont anyósomék hoztak teljesen maguktól tortát, sós apró sütit, bort és töményet.
Én szerettem volna, de nem jött össze.
Amúgy az a szokás, hogy az eljegyzési vacsorán jegyzitek el egymást. Mi le lettünk cseszve, hogy hogyan is képzeltük, hogy csak úgy szó nélkül eljegyeztük egymást :D
Merthogy eljegyzési vacsorán kellett volna.
Ilyenkor a legszűkebbek vannak ott, testvér, szülő, nagyszülő. Fiatal pályakezdőknél persze nem a par fizeti, hanem anyuka-apuka. Felnőtteknél (30-on túl 10 év együttélés után) szerintem nem is szokták.
Gratulálok!
Ha szeretnétek, persze lehet, családi vacsorát. Csak a képzelet szab határt, annak, hogyan ünneplitek az eljegyzést!
Nekünk kisebb összejövetel volt. Szülőkkel testvérekig és pátjaikkal bezárólag.
De ha ti jóban vagytok a tágabb családdal, akkot velük is lehet!
Ismerősi körben úgy csinálták, hogy a gyűrűs-térdelős lánykérést követően szerveztek étterembe egy ebédet, ott ismertették össze a szülőket. Barátok nem voltak, csak a legszűkebb család (szülők, testvérek). Plusz ők megvették a karikagyűrűket, és ott azt is felhúzták egymás kezére - esküvőn meg ugye a másikra került át.
Asszem náluk a szülők beszálltak a költségekbe, de ők akarták így, nem a pár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!