Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire jellemző h összeköltözés, együttélés nélkül kéri meg valaki a párja kezét?
Attol fugg milyen erkolcsi normak es ertekek kozott el az ember es milyen nevelest kapott mennyire tartja fontosnak a hazassagot es eljegyzest.
Ha egy no osszekoltozik minden elkotelezetseg nelkul regimodian un probahazassagba belemegy akkor a ferfi ugy erzi semmi kotelezetsege nem kell elvennie hiszen mar hazassagban elnek papir nelkul.
A tarsadalom atalakul az ertekrend valtozik de ez a nokon mulik amit olcson adnak erteket veszti igy az egyutteles es a hazassag is.
Ezen kivul az egyszerubb emberek hamarabb batyuznak ossze egyszeruen megelhetesi okokbol.
Mi betratottuk a hagyomanyos sorrendet udvarlas eljegyzes eskuvo es csak ezutan koltozunk ossze.
Nekunk bejott semmi probelmank nem volt nem ereztuk szugseget annak egymast probalgassuk mint valami haztartasi gepet a garanciaidon belul.
Egymast valasztottuk es megigertuk mukodove tesszuk a hazassagot minden eronket erre fogjuk forditani.
Az ismerettségi körömben 4 párból 1 csinált ilyet. De ők mondjuk távkapcsolatban voltak sokáig, konkrétan az esküvő után költöztek össze. A jelek szerint jól megvannak, de azért érzik, hogy nehezen indult be a dolog. Mindketten évekig hozzászoktak, hogy teljesen egyedül élnek, nehezen alkalmazkodtak egymás mindennapos dilijeihez.
Szerintem azért manapság inkább biztosra mennek az emberek (már amennyire a kérdésben biztosra lehet menni, ugye), és úgy vannak vele, hogy jobb még az előtt kiütköznie a problémáknak, mielőtt mindenféle jogi procedúrán és akár egy milliós költségvetésű lagzin vannak túl. Szerintem nagy felelőtlenség csak úgy beleugrani egy házasságba, hogy előzőleg heti 2-3 napot találkoztatok, vagy az ismerőseim esetében havonta egy hétvége, és nyáron esetleg két hét. Szerencsés, akinek ez évek múltán is jó döntésnek bizonyul.
Biztosra mennek hahaha
Soha nem volt meg ennyi boldogtalan ember es csonka csalad es valas
Ezek utan nem a biztosra mennek hanem azt hiszik jon masik.
AZ unokatestvéreméknél így volt. De meg is egyeztek, hogy előbb összeköltöznek és aztán házasodnak olyan 1-1,5 év után. Már együtt voltak akkor 3 éve, mire összeköltöztek.
Én csodálom, hogy igent mondott, én együttélés nélkül biztosan nem mertem volna. Náluk egyébként jól sült el a dolog, boldogok, van két pici gyerekük azóta :)
Szerintem ez viszont nagyon ritka már manapság, senki mást nem ismerek, akinél így volt.
Jól mondta valaki fentebb, neveltetéstől és otthonról hozott példától függ. Ismerősi körben van olyan leányzó, aki azt mondta, hogy ő egy férfit akar az életébe, és a régimódi szokás szerint udvarlás, jegyesség, házasság, közös élet. A gyakorlatban ez annyiban módosult, hogy miután a párja eljegyezte, összeköltöztek, mert a feltételek adottak voltak. Tavasszal házasodnak. :)
Én kicsit ingadozó vagyok ilyen szempontból, szívesen vennék egy eljegyzést az összeköltözés előtt, főleg azért, mert tudom, hogy mindenképp a párom az, akivel jövőt tervezek, és mégiscsak jobban hangzik egy "vőlegény" mint egy "élettárs", de nem ragaszkodom a dologhoz. Ha úgy alakul, hogy hamarabb jön egy közös lehetőség, mint az eljegyzés, akkor az is tökéletes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!