Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik ujjra kell felhúzni a gyűrűt?
Sziasztok!
Bocsánat a buta kérdésért, de tényleg nem vagyok jó ezekben a jobb oldal-bal oldal dolgokban. Tehát a karikagyűrű....
Szóval eljegyzésnél a karikagyűrű felkerül az egyik gyűrűsujjra, majd az esküvőn a másik kéz gyűrűsujjára. Na de mikor melyik kézre kerül?
Szóval nincs eljegyzési gyűrű, mert férfiaknak nem igazán lehet kapni. Én a nő vagyok, és én kérem meg a párom kezét. Kérlek emiatt ne támadjatok, nem vagyunk mindennapi pár.
Köszi, ha segítetek.
A jobb kezeseket nem zavarja a jobb kézen hordorr gyűrű?
Mert én balkezesként el nem tudnék ezen a kezemen bármit is hordani, zavaró.
Eleinte bármi zavaró, amihez nem szoktál hozzá. :) Gyűrűsujjon egyébként annyira nem "feltűnő", hogy rajta van, nem akad úgy bele bármibe, mint pl. egy mutató vagy középső ujjon viselt ékszer. :) Így a "használt" kézen is hamarabb meg lehet szokni.
Mondjuk nem mindenkinek megy. :D Nagypapámnak pl. az esküvő után rögtön el lett dugva a gyűrűje, az elmúlt 60 évben nem volt hajlandó felvenni, mert idegesíti és kész. :D
"Szóval nincs eljegyzési gyűrű, mert férfiaknak nem igazán lehet kapni."
Az eljegyzési gyűrű akkor sem kötelező, ha egyébként a megszokott módon lánykérés van. :) Mind a kétféle hagyomány elfogadott manapság, a klasszikus eljegyzési gyűrű, meg a csereberés is. Szóval hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!