Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány év járás után "ideális" eljegyezni a lányt?
Tudom hogy sokaknak nem tetszik sem a korai, sem pedig a késői házasság, valamint sok mindentől is függ...de úgy mégis.
jelenleg mindketten 20 évesek vagyunk, és én olyan 2-3 év múlva gondoltam volna. Ti szerintetek?
Esetleg személyes tapasztalatok?

Nálunk az eljegyzés 6 év járás után volt, ebben volt már két év együttlakás is.
Az eljegyzés a házassági szándék bejelentése. Ha valaki nem szándékozik házasodni, akkor az eljegyzés hiábavaló.
Én 25 leszek mire házasodunk, akkor már 7 éve leszünk együtt.

Szia!
Szerintem teljesen egyéni ki mikor teszi meg.
Sőt leginkább a kapcsolat mélysége a mérvadó,nem a kor.
Én most leszek 22 párom 23,1 éve vagyunk együtt,de már a kezdetektől éreztük hogy megtaláltuk egymásban az igazit,így ő nem is akar värni,még idén nyáron megkéri a kezem. :)
Mindenki maga dönti el és ez így van jól.Nem kell a negatív emberekre hallgatni akik isten tudja hány év együtt járást tanácsolnak. :)
21/L

2 év szerintem még elég korai, inkább 3-4 évet mondanék. Ebből nem árt, ha 2-3 együttélés.
20 évesen még bőven ráértek, ne siessétek el :) Még nem alakult ki a személyiségetek sem teljesen, felesleges rohanni. Előbb ismerjétek meg magatokat, egymást, bizonyosodjatok meg róla, hogy tényleg működik. Ez nem egy egyik pillanatról a másikra.

Régen úgy terveztem, hogy amikor megtalálom az igazit, 1 évig járunk együtt, az évfordulónkon kér meg, utána összeköltözünk, és a második évfordulónkon házasodtunk:) amikor 25 éves leszek, és 5 év házasság után születne az első gyerek.
Saját tapasztalatom ez volt:
1 hónap együtt járás után kérte meg a férjem a kezemet. 1. évfordulónk előtt kicsivel költöztünk össze,
6 hónapra rá házasodtunk. Én 25, ő 22 éves volt akkor.
Most 28 vagyok, mire 30 leszek, már szeretnénk egy babát. De ha nem lesz gyerekünk, az sem tragédia.
Azért nem vártuk ki a második évfordulónkat az esküvővel, mert nyár elején van az évforduló, és utálom a meleget...így télen félidőben házasodtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!