Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogy is van az eljegyzés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy is van az eljegyzés?

Figyelt kérdés

Tehát, ha engem eljegyez a párom, akkor neki az esküvőig nem is lesz gyűrűje?

Vagy eljegyez egy gyűrűvel, és utána rendelünk közösen ugyanolyat?

Vagy hogy megy ez?

2013. jan. 3. 15:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Ahogy én tudom 2 féle van, de persze ahány ház annyi szokás.

1, csak te hordasz gyűrűt (kísérőgyűrű) és az esküvőre vesztek közösen karikagyűrűt

2, nincs kísérőgyűrű hanem már a karikagyűrűvel történik az eljegyzés mindketten ezt viselitek a bal kézen, majd esküvő után kerül át a jobbra.

Nálunk csak nekem van gyűrűm a bal kézen hordom, esküvő után pedig majd a karikagyűrűt húzom a mostani mellé szintén a balkézre :)

2013. jan. 3. 15:33
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
elmondom az enyémet!! Július 30án a páromtól kaptam egy gyönyörű köves gyűrűt,ekkor volt a lány kérés. Aztán most december 24en vettünk egy pár karikagyűrűt, lehet rendelni is, mi találtunk mindkettőnknek gyűrűt megfelelő méretben és ekkor lett egyforma gyűrűnk! Ezt húzzuk majd fel az esküvőnkön!
2013. jan. 3. 15:35
 3/12 anonim ***** válasza:
30%

Csak az az eljegyzés, ha mindketten karikagyűrűt viselnek.

A köves gyűrű lehet mellette kísérőgyűrű.

Sokan átveszik az amerikai szokást, hogy csak a nő visel karikagyűrűt, és ezt hiszik eljegyzésnek.

Kísérőgyűrűtől nem lesz senki menyasszony. Hiszen kaphat gyűrűt a szüleitől, vehet is saját magának, viselhet többet is az ujjain.

Ha a férfi kezén nincs jegygyűrű, akkor semmi nem jelzi, hogy már "foglalt".

Egy ismerősön kapott köves gyűrűt a barátjától. Fel van háborodva, hogy hiába mondja, hogy menyasszony, nem hiszi el neki senki, mert nincs jegygyűrűje.

Vőlegény nélkül nincs menyasszony.

2013. jan. 3. 15:37
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
A klasszikus eljegyzésre megveszitek mindkettőtöknek a végleges jeggyűrűt. Ha telik rá és szeretnéd, kaphatsz ugyanekkor egy kísérő /többnyire köves/ gyűrűt is. Utóbbit később is megkaphatod. Mindketten bal kezetek gyűrüs ujjára húzzátok a jeggyűrűt, ami majd az eskűvő során átkerül a jobb kezetekre.
2013. jan. 3. 15:40
 5/12 anonim ***** válasza:
25%
15.37-esnek szóról-szóra igaza van!
2013. jan. 3. 15:41
 6/12 A kérdező kommentje:

Értem, köszi a válaszokat!

Én úgy tudtam, hogy csak az a verzió van, hogy a fiú egy köves gyűrűvel megkéri a lány kezét, csak hát itt elakadtam, mert akkor vőlegénynek nincs gyűrűje..:)

Majd elmagyarázom a páromnak is, még 1x köszi!:D

2013. jan. 3. 15:43
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
Nekünk is úgy volt, hogy csak nekem van köves eljegyzési gyűrűm (amivel kettesben megkért a párom), és csak az esküvő után húzzuk fel együtt a karikát jobb kézre (a köves a bal kezemen van). Így a páromnak nincs gyűrűje az esküvőig. Számunkra ez az eljegyzés, és még senki sem kérdőjelezte meg a menyasszonyságom, csak azért, mert nem húztuk fel a karikát (amelyik szokás nekünk egyáltalán nem tetszik), és bevallom teszek arra, hogy vadidegen internetezők szerint mi eljegyzés nélkül fogunk házasodni ;)
2013. jan. 3. 15:52
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Vicces, csak hogy én nem attól tartom magam menyasszonynak, hogy mások annak tartanak (magasról tojok erre a részre), hanem attól, hogy a párommal egymás jegyeseinek tekintjük magunkat, és jövőre házasodunk :)

Egy egyelőre gyűrű nélküli menyasszony...

2013. jan. 3. 16:32
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Egy köves gyűrűvel kéri meg a fiú a lány kezét, a karika gyűrűt együtt választják ki és azt az eljegyzési ünnepélyen, ahol már szülők, nagyszülők keresztszőlők részt vesznek húzzák egymás ujjára és a bal kéz gyűrűs ujjára kerül .

Ezzel jelezvén "eljegyezve, jegyben járva"!

Házasság alkalmával az esküvőn a karika gyűrűk a jobb kéz gyűrűs ujjára húzandók .

Ez a menete, de én sem láttam még karika gyűrű nélküli menyasszonyt !

2013. jan. 21. 19:43
 10/12 anonim ***** válasza:
56%

Ez" csak" egy igeret, meg a gyuru semkotelezo.

Sot, hogy tovabbmenjek, a polgari eskuvon sem kotelezo a gyuruhuzas, mert nem ezen mulik.

Tehat mindenki ugy csinalja, ahogy naluk a csaladban, vagy a kornyezeteben szokas, mindenkinel a sajat szokas az "igazi" nalunk senkinel nem szokott eljegyzes lenni igy konkretan, hanem csak kituzik a napot, es errol ertesitenek, ha meghivottak vagyunk. Ennek ellenere en majd szeretnek eljegyzest....

A lenyeg, hogy itt nincsenek kotelezo ervenyu dolgok, hogy akkor nem is igazi az eljegyzes. Akkor igazi, ha komolyan gondoljatok.

2013. febr. 27. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!