Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy is van az eljegyzés?
Tehát, ha engem eljegyez a párom, akkor neki az esküvőig nem is lesz gyűrűje?
Vagy eljegyez egy gyűrűvel, és utána rendelünk közösen ugyanolyat?
Vagy hogy megy ez?
Ahogy én tudom 2 féle van, de persze ahány ház annyi szokás.
1, csak te hordasz gyűrűt (kísérőgyűrű) és az esküvőre vesztek közösen karikagyűrűt
2, nincs kísérőgyűrű hanem már a karikagyűrűvel történik az eljegyzés mindketten ezt viselitek a bal kézen, majd esküvő után kerül át a jobbra.
Nálunk csak nekem van gyűrűm a bal kézen hordom, esküvő után pedig majd a karikagyűrűt húzom a mostani mellé szintén a balkézre :)
Csak az az eljegyzés, ha mindketten karikagyűrűt viselnek.
A köves gyűrű lehet mellette kísérőgyűrű.
Sokan átveszik az amerikai szokást, hogy csak a nő visel karikagyűrűt, és ezt hiszik eljegyzésnek.
Kísérőgyűrűtől nem lesz senki menyasszony. Hiszen kaphat gyűrűt a szüleitől, vehet is saját magának, viselhet többet is az ujjain.
Ha a férfi kezén nincs jegygyűrű, akkor semmi nem jelzi, hogy már "foglalt".
Egy ismerősön kapott köves gyűrűt a barátjától. Fel van háborodva, hogy hiába mondja, hogy menyasszony, nem hiszi el neki senki, mert nincs jegygyűrűje.
Vőlegény nélkül nincs menyasszony.
Értem, köszi a válaszokat!
Én úgy tudtam, hogy csak az a verzió van, hogy a fiú egy köves gyűrűvel megkéri a lány kezét, csak hát itt elakadtam, mert akkor vőlegénynek nincs gyűrűje..:)
Majd elmagyarázom a páromnak is, még 1x köszi!:D
Vicces, csak hogy én nem attól tartom magam menyasszonynak, hogy mások annak tartanak (magasról tojok erre a részre), hanem attól, hogy a párommal egymás jegyeseinek tekintjük magunkat, és jövőre házasodunk :)
Egy egyelőre gyűrű nélküli menyasszony...
Egy köves gyűrűvel kéri meg a fiú a lány kezét, a karika gyűrűt együtt választják ki és azt az eljegyzési ünnepélyen, ahol már szülők, nagyszülők keresztszőlők részt vesznek húzzák egymás ujjára és a bal kéz gyűrűs ujjára kerül .
Ezzel jelezvén "eljegyezve, jegyben járva"!
Házasság alkalmával az esküvőn a karika gyűrűk a jobb kéz gyűrűs ujjára húzandók .
Ez a menete, de én sem láttam még karika gyűrű nélküli menyasszonyt !
Ez" csak" egy igeret, meg a gyuru semkotelezo.
Sot, hogy tovabbmenjek, a polgari eskuvon sem kotelezo a gyuruhuzas, mert nem ezen mulik.
Tehat mindenki ugy csinalja, ahogy naluk a csaladban, vagy a kornyezeteben szokas, mindenkinel a sajat szokas az "igazi" nalunk senkinel nem szokott eljegyzes lenni igy konkretan, hanem csak kituzik a napot, es errol ertesitenek, ha meghivottak vagyunk. Ennek ellenere en majd szeretnek eljegyzest....
A lenyeg, hogy itt nincsenek kotelezo ervenyu dolgok, hogy akkor nem is igazi az eljegyzes. Akkor igazi, ha komolyan gondoljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!