Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért kellett elvenni az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kellett elvenni az örömüket?

Figyelt kérdés

Barátnőm kezét megkérte a barátja egy köves gyűrűvel. Nagyon boldogok voltak, ki is írták facebookra, hogy jegyesek. Erre jött a család, hogy a lány még nem is menyasszony, mert még nincs karikagyűrűjük. Erre visszaállították magukat "kapcsolatban"-ra és most már csak úgy emlegetik, hogy "hát... van egy gyűrűje". :/ Na és persze jöttek a beszólások a családtagok részéről, hogy minek kellett kiírni, ha nem is jegyesek még.

Miért kellett elvenni az örömüket? Ez annyira gáz. Van aki csak lakodalomra vesz karikagyűrűt. Értem én, hogy régen úgy volt szokás, de ha egyszer most meg így van. Nem az a lényeg, hogy szeretik egymást? Megkérte, igent mondott. Akkor mit kell szőrözni?

L23

2012. aug. 25. 21:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
28%
Jól értem, itt a facebook a lényeg az egészben?
2012. aug. 25. 21:33
 12/18 anonim ***** válasza:
71%

4-es

"Az eljegyzés és a leánykérés nem ugyanaz. A lánykérés az, amikor a fiú megkérdezi, lesz-e a lány a felesége, az eljegyzés pedig a házassági szándék hivatalos bejelentése családi (rongyrázós esetben +baráti) körben. "

ezt te honnan szeded ???!!!!!

2012. aug. 25. 21:35
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem is fura dolgok ezek:

1. egy szép esemény valahogy ízét veszti...

2. a FB hamarabb tudja, mint a család:(

3. a család leszólja az eseményt...:(

4. a Pár a családi vélemények szerint variálgatja az "állapotát"

brrr... te jó ég!

mi lesz itt még az esküvő szervezésekor? illetve majd a házasságban?

Lehet, hogy jó lenne még most frissiben beszélgetni az egész családnak, kölcsönösen kihúzogatni a tüskéket, hogy ne maradjon sértődés se a családban, hogy a FB-ról kell megtudniuk, se a Párban, hogy a család leszólja az eseményt... :)

BÉKESSÉG, az hiányzik jelenleg...

2012. aug. 25. 22:30
 14/18 anonim ***** válasza:
43%

13 évesek veszik ilyen komolyan a fészbukot, nem a 20 felettiek.

Senkinek semmi köze hozzá, hogy kinek mivel kérik meg a kezét. Nevetséges.

2012. aug. 25. 23:03
 15/18 anonim ***** válasza:
A 12esnek üzenem,de nem a 4es vagyok.Sztem a hivatalos eljegyzésre gondolt.Régimódisan tényleg így volt,én is hagyománypárti vagyok,lánykérés kettesben,majd vmi ebéd vagy vacsi a két szűk családdal(vagy kinek mi fér bele,esetleg pár barát).A hivatalos eljegyzésen ha addig még nem találkoztak a szülők,akkor pont jó alkalom rá,hogy ne az esküvőn kelljen még ezzel is foglalkozni.Szóval "régimódisan" szokás hivatalos eljegyzést tartani.
2012. aug. 25. 23:40
 16/18 anonim ***** válasza:
21%

12:

régimódian úgy volt, hogy a fiúnak a lány apjától kellett megkérni a kezét.

2012. aug. 26. 00:01
 17/18 anonim ***** válasza:

Honnan veszitek, hogy nem közölték a családdal a dolgot, mielőtt kirakták facebookra? És nem tudom, miért kell leszólni a facebookot, akinek sok ismerőse van, annak könnyebb így közzé tenni, mint külön megírni mindenkinek.

Különben onnantól jegyesek, hogy megbeszélték, hogy össze fognak házasodni. A puccos családi eljegyzés az ennek csak már a bejelentése és nem is mindenki tart ilyet. A gyűrű nem kötelező kelléke még az esküvőnek se, csak egy szokás, de többféle szokás is van: az egyik, hogy mindketten karikagyűrűt kezdenek hordani eljegyzéskor, és az esküvőn a másik kezükre kerül át, a másik, hogy eljegyzés után a lány köves gyűrűt hord (itt a fiú nem tudom, hord-e valamit), és az esküvőre veszik meg a karikagyűrűt. A barátnőd esetében a köves gyűrű megvolt, tehát menyasszony.

Mondjuk tényleg kicsit éretlen dolog a család nyomására visszaállítani, de nem tudhatjuk, milyenek a családtagok, vannak olyan zaklatós, idegesítő emberek, akik miatt én is megteszek mindent, csak leszálljon rólam.

2012. aug. 26. 20:20
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem lehetnek túl érettek, hogyha a család hatására már ők sem biztosak benne, hogy jegyesek-e vagy sem. És hogyha én egyáltalán nem akarnék gyűrűt? Mi a kedvesemmel a közös tetoválásról is beszéltünk, hogyha egyszer összeházasodunk.

Ha valaki azt mondaná, hogy nem vagyok a menyasszonya ilyen-olyan külsőség, meg hagyomány meg anyámkínja miatt, akkor biztosan kinevetném.

Szerintem felnőtt korban kéne hézasodni, amikor már nem az utolsó nagynéni véleménye számít, hanem ők ketten is egy önálló családnak tekintik magukat...

2012. aug. 27. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!