Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menjek-e ferjhez 18 evesen?
Ha szereted, akkor persze.
Ha gondolkoznod kell rajta, az már nem Jó.
2. vagyok:
Anya 19 évesen ment férjhez, van 3 gyereke és egy jó munkája. Komplet, boldog család. Nem a korral van a baj, hanem azzal, hogy gondolkozol rajta.
Egyrészt ha most vagy 18 és most kérte meg a kezed, közel sem jelenti azt, hogy most lesz a házasság is. Sok ilyen tinikori jegyesség van, az esetek 90%-ban vagy nem lesz belőle soha házasság, vagy csak jó 6-8 év jegyesség után.
Szerintem semmi értelme igent mondani. 18 évesen házasság? Butaság. Még ha bekaptad volna a legyet, akkor szépítésnek belefér, de csak úgy natúrba? Semmi értelme. Még járjatok pár évig, éljetek együtt és ha működik, akkor lehet távolabbra tervezgetni. De ez az én véleményem, az meg a ti életetek.
23N
Szerintem tisztázzátok a kérdést, kinek mit is jelent a lánykérés:
Ténylegesen feleségül kér, és rövidesen 1-2 hónapon belül házasodni akar? Vagy pedig: annyit tesz a kérdés, hogy egyszer a távoli jövőben lennél e a felesége, és adidg akarsz e a mennyasszonya lenni. Ez esetben nincs annyi elköteleződés, hanem jegyben jártok, eggyel magasabb szinten van a kapcsolat, de ha nem működik a dolog, akkor legfeljebb felbontjátok az eljegyzést. Még mindig jobb egy eljegyzést felbontani, mint egy házasságból kilépni... A másik az együttélés: mivel 18 éves vagy gondolom még nem élhettek együtt. Én kisérleti jelleggel megpróbálnám a házasság előtt az együttélést, mondjuk éljetek együtt egy évet. Ha ez jól működik, lehet házasodni. Ez már majdnem olyan mint a házasság, csak ugye nem lesz hivatalos....
A másik, hogy tisztázd magaddal, hogy mit akarsz magadtól az elkövetkező pár évben. Szeretnél fiatalon feleség, anyuka lenni, babazsúrokat rendezni, háztartást vezetni, dolgozni, házat felújítani/építeni stb.... Vagy inkább még szórakoznál, buliznál, tanulnál és mellé maradna a barátod, mint barát, de nem mint vőlegény, vagy mint férj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!