Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit vagy mennyit szoktak adni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit vagy mennyit szoktak adni eljegyzésre?

Figyelt kérdés

felénk nem szokás nagy eljegyzéseket tartani. Nekünk, a férjemmel, az öcsémnek - csak egy családi ebéd volt otthon, a szülőknél és semmi ajándékot nem kaptunk.

Most a sógorom nősül. Mindenkit készít fel lelkileg, hogy ő házat akar venni és neki kell a pénz. Nagy eljegyzést akar, mint ahogy nagy lakodalmat is. Gondolom, hogy az eljegyzése és étteremben lesz. Nem hinném, hogy nagy dínom dánom lesz, mert a lakzira is csak egyféle ételt szeretne, hogy minimális költség mellett maximális legyen a bevétel.

Mennyit tegyünk az eljegyzésre? Vagy vegyünk valamit? (Nincs semmilyük ami egy háztartáshoz kellene). Főleg ha közel lesz az esküvő, ahova szintén kell tenni... Nálunk meg most érkezik a 2. baba...

2011. máj. 2. 08:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát én már elvből nem adnék sokat. Pláne ha azt egész a pénzről szól. Mi anno 15 éve voltunk nagyobb eljegyzésen. Egy különleges teáskészletet vittünk ajándékba. Én egy tizesnél többet semmiképpen nem adnék, de azt is meggondolnám nagyon.
2011. máj. 2. 08:10
 2/13 anonim ***** válasza:
77%

Hát mifelénk egyáltalán nem szokás adni semmit eljegyzésre!

Főleg felháborítónak tartom a vőlegény ezt a fajta hozzáállását. Ha meg semmijük nincs ami egy házba kéne akkor kaphat egy kenyérpirítót...elvégre az is kelleni fog.

Ha meg reklamálna szépen megmondanám neki a véleményem...talán előbb gyűjteni kéne, hogy mindenük nagyjából meglegyen, nem pedig a rokonságot utasítgatni...esetleg azt nem mondta meg hogy kitől mennyit vár?

Ja és ha annyira kell a pénz miért tart nagy eljegyzést? Nálunk sem volt, felhúztuk a gyűrűket, bejelentettük a szülőknek és annyi.

2011. máj. 2. 08:23
 3/13 Tinker Bell ***** válasza:
88%

Elég pofátlan sógorod van, mit ne mondjak!

Oké, hogy kell a pénz, de a mai világban kinek nem? Ezt a vendégek is fel tudják fogni, különösebb megjegyzés nélkül is.

Arra egyébként nem gondol, hogy nagy eljegyzés = nagy költségek?

Én a helyedben nem pénzben gondolkoznék, hanem használati tárgyban. Ha pénzt adsz, azt úgy sem fogják az összeset a házukra költeni, vagy félretenni! Egy mikróval, vagy egy tányérkészlettel meg muszáj kezdenie valamit. Ne akarj többet rákölteni, mint amit megérdemel vagy amit megtehetsz! Így meg pláne, ha babát vártok!

2011. máj. 2. 08:35
 4/13 anonim ***** válasza:
88%
A nászajándék oké,de eljegyzésre ajándék?Ilyet még nem is hallottam.Bár azt sem értem miért kell belőle népünnepélyt kreálni,mikor csak két emberre tartozik.Én nem vinnék ajándékot,maximum egy üveg bort,ha otthon tartják a bulit.
2011. máj. 2. 08:38
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Én a helyedben (mivel kismama vagy, ezt könnyen meg is indokolhatod) mély sajnálattal lemondanám a részvételt. Ugyanakkor sok-sok boldogságot kívánnék a jegyespárnak. ;)
2011. máj. 2. 08:43
 6/13 anonim ***** válasza:
10%

Ti mennyit kaptatok tőle amikor a ti eljegyzésetek volt?

Pont annyit(inflációt figyelembe véve) illik vissza is adni.

Bár az ilyennek bármennyit adsz úgyis kevés lesz neki.

Lagzi azért más, oda 100 nélkül nem volna képem elmenni ha sógor.

2011. máj. 2. 08:43
 7/13 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, ahogy ti mondjátok. De el lehet képzelni, hogy mit vár el, ha az eljegyzés az év vége fele lesz és már tavaly óta mondogatja...

Amúgy tényleg pofátlan a sógorom és egy ingyenélő. De ezt mégsem hozhatom fel érvként a férjemnek. A férjem azt sem tudja, hogy mennyit tegyen neki, hogy meg legyen elégedve. Eddig egy 20-asra gondolt úgy, hogy valószínűleg én a baba miatt nem lehetek ott.

De tényleg jó ötlet valami háztartási gépet venni nekik, ahogy írtátok. Végül is a pénz elmegy...

De így is azt mondogatja, hogy 300 személyes lagzit csinál és hogy se húsleves, se krumplipüré hússal ahogy nálunk ez szokás, csak töltött káposzta. Hogy a befektetés alaposan térüljön meg. Hiába mondjuk neki, hogy nekünk épp hogy kijött amit belefektettünk...nemhogy még plussz jöjjön. Csak az a helyzet, hogy ő tervez és a szüleit feji, hogy állják a lagziját.

2011. máj. 2. 08:55
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

Sándor 417.. dicséretes dolog, ha a sógorod esküvőjére 100 alatt oda sem mernél állítani, de ilyet így kijelenteni azért elég erős szerintem. Mármint úgy persze nem, hogy ez csak Rád vonatkozik, igaz.. Másnak a havi fizetése nincs annyi. És oké, hogy spórolás, de azért uhh..

Amúgy én sem hallottam még olyat, hogy eljegyzésre is külön súlyos tízezreket vagy nagyobb ajándékokat kellene vinni. A mi környezetünkben ez max a szűk családi körben történik, és minden felhajtás nélkül pl egy vacsora keretein belül max..

Ha mindenképp kell vinni valamit, akkor a háztartási gép vagy valami egyéb, ami szükséges, talán a legjobb megoldás tényleg..

Saját véleményem, hogy gusztustalan így lehúzni a rokonokat.. mert az esküvő az oké, de hogy még ez is? :S

2011. máj. 2. 09:31
 9/13 A kérdező kommentje:

Sándor 417-nek

A sógortól nem kaptunk semmit, mert ő még akkor 19 éves "gyerek" volt - úgyhogy nincs mit átszámoljak. Írom ezt az esküvőről. A mi eljegyzésünk ahogy ezt fent is írtam - nem volt ilyen nagyszabású és senkitől nem kaptunk és nem is vártunk semmit...

2011. máj. 2. 09:43
 10/13 anonim ***** válasza:
19%

Az erdélyi románok csinálják ezt a legfrankóbban.Náluk nincs menyasszonyi tánc, hanem a vőfély a zenekarral embertől -emberig , családtól -családig megy az asztaloknál.Ahol átveszi a borítékot felbontja, megszámolja és kidobolja, h mindenki jól hallja és még poénos megjegyzéseket is tesz rá ha kevesli az összeget:))

Voltam ilyenbe tök jól szórakoztam.És voltam olyan magyar lagziba is ahol üres név nélküli borítékokat is találtak a végén.

Szerintem ha valaki elmegy valahova és pont annyit ad amennyit megzabál , meghörböl akkor este ,az szégyen.Az olyanhoz vissza se szoktak menni amikor hívnák vissza.

De az olyan lagziba se mennek ám el ahol csak töltött káposzta várható:D Olyan lagzi nincs is:D

19 évesen én már önfenntartó voltam .Volt rendes jövedelmem és voltam lagziba is, ahova szégyelltem volna üres kézzel beállítani.

Mint ahogy a mi lagzinkba is jöttek fiatalok ,akkori haveri köröm és egy se jött üres kézzel bár huszonévesek voltunk akkor már.Mi se megyünk senkiébe csak azokhoz akik ott voltak ,vagy azokhoz akikre számítunk majdan a gyermekeink lagzijában.

Olyan csóringer népeket oda se kell hívni akikkel buksz a lagzin .De amit kapsz azt majdan úgyis vissza kell fizetni.

Amikor terhes volt a feleségem csak a pénzt küldtük el , maradtunk otthon.Az nem jött volna ki jól semmiképp ha én lagziba huncutkodok különféle lányokkal és a nejem pedig otthon szomorkodik a nagy hasával.

2011. máj. 2. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!