Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párom titokban szeretné megkérni a kezem szóval nem tudok róla hogy pontosan mikor de azt mondta nem is szereté elmondani akkor én hogy fogom megvenni a gyűrűt vagy ez hogy szokott menni Mindenkinél így van ez?
a gyűrűt ő fogja megvenni titokban. legalábbis a mi időnkben még így volt 7 évvel ezelőtt.
vagy azóta mindenki megveszi magának ??:-))))
neked nem kell gyürüt venni. az eljegyzés azt jelenti hogy a férfi szerelme zálogául egy köves gyürüt ad a nönek, és mikor össze hßazasodnak arany karika gyürüt cserélnek. mivel sokan elööb kigondolják az esküvö dátumát mielött férfi megkérné a kezét, ezért leginkább egy családi esemény áz eljegyzés ahol a család össze ül megbeszélni az esküvö részleteit, így sokan karikagyürüt vesznek csak.
szóval ha a párod szeretné megkérni a kezed de meglepetésnek akarja, akkor ö már megvette a gyürüt vagy egyedül fogja megvenni. ennek nem kell karika gyürünek lennie.
Nálunk is karikagyűrűvel volt az eljegyzés, nem volt külön lánykérés, az eljegyzésnél kaptam meg a kísérőgyűrűt is. Amit én választottam, nagyon egyszerű, semmi kő. Igazán én nem is ragaszkodtam hozzá, mert azelőtt sosem hordtam gyűrűt.
Lánykérés esetén, ha csak spontán meglepetésnek szánja a párod, akkor fog neked venni egy gyűrűt (esetleg köveset) és megkéri a kezed. Ilyenkor neked nem kell neki gyűrűt adni. Majd jön a "hivatalos" eljegyzés, amikor karikagyűrűt húztok egymás ujjára, mind a kettőt a fiú fizeti (nálunk így volt), az eljegyzési vacsorát ebédet, pedig lányos család fizeti, állja. Nálunk ez otthon volt, semmi extra felhajtás, csak szűk család, szülők, testvérek és a párom nagymamája (mivel sajnos már csak a páromnak él az egyik nagyija).
A kérő gyűrű lehet a későbbi kísérő gyűrűd. Az eljegyzésre szokás (nem mindenhol) pecsétgyűrűt venned a párodnak, de persze kiválaszthatjátok együtt, amikor a karikagyűrűt választjátok. Nálunk így volt. Egyszerre választottuk ki a karikákat, nekem a kísérő gyűrűt, és a páromnak (aki azóta a férjem) pecsétgyűrűt.
Így van, a párod veszi meg mindkettőt. Nálunk én rendeztem a gyűrű dolgát (én vagyok a fiú), de nem meglepi volt, hanem közösen hosszan válogattuk, megvitattuk, kinek mi tetszik, és elkészíttettük a számunkra legszebbet.
Az eljegyzéskor húztuk fel egymás ujjára, be is voltam parázva rendesen.:)) Ez augusztusban volt, nagy meleg egész nap, a melegtől persze kissé kitágultak az ujjaink, nekem még jó volt, de az övé sehogy sem akart felcsúszni.:)) Zavaromban jól felrántottam az ujjára, de ő is be volt ijedve, és semmit nem vett észre a kínzásomból.:D
Szóval neked nincs más dolgod, mint ülni egész nap, várni és ábrándozni, hogy mikor is fog majd jól meglepni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!