Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem vagyok valami házias, a párom emiatt nem akar elvenni. Vélemények?
Szerinte a nő dolga hogy kiszolgálja a férjét, mosson főzzön takaritson.
Én pedig nem értek egyet vele, szerintem a mai világban munkamegosztás elve szerint kellene müködjenek a dolgok. Egy nő ugyanugy lehúz a munkahelyén 8 órát, sőt sokszor többet és még hétvégente is nehogymár ránk várjon otthon is minden. A pasi is segitsen be, osszuk meg a feladatokat. Ezen jól össze is vesztünk mig nem kijelentette, hogy igy nem fog elvenni!
Azért azon is lehet gondolkozni, hogy a nő fog-e:
- autót mosni
- polcot felfúrni
- kerti munkát végezni (ásni, veteményezni, locsolni, betonozni stb) illetve ezekben segíteni
- egyenlő arányban pénzt keresni
- étterembe/moziba stb meghívni a férfit
- ékszereket, csizmákat, 20. cipőt stb venni a férfinak
:)
Ha egy férfit a fentiek (többsége) nem érint, akkor valóban segíthet a nőnek; egyéb esetben ezek a férfi dolgai, a benti mosásfőzés-takarítás a nő dolgai.
Olvass vissza egy pár "elhidegültem a páromtól, együtt vagyunk 5-8-10 éve"kezdetű kérdést itt a GYK-n.
Mi is ottan a probléma??
A család növekvő igényei ellenére nem működik a munkamegosztás.....
De jó neked,hogy te erre már a házasság előtt rájöttél.:)
Ne alkudj meg,tarts ki az elveid mellett!!
Szerintem ha egy no megtanul fozni vasalni meg takaritani akkor ugyanez elvarhato egy ferfitol is, nem kell hozza diploma. Mintahogy no letemre tudom kezelni a furogept es tudom hogy a csavart melyik vegevel dugjuk a lyukba. Sot. biciklikereket is tudok cserelni, ha mar itt tartunk. A ferjem tud fozni, ha kosz van akkor feleri esszel hogy elo kell venni a porszivot. Sot, wc-t is tud pucolni.
Ha ilyen pasim lenne amilyen a kerdezonek van, paros labbal rugnam ki, aztan mehet maganak cseledet keresni masutt...
És ha a pasi tenné fel a kérdést, hogy a barátnőmnek az a 2010es modern nő, hogy nem csinál semmit, mert főzni mosni takarítani alantas dolog neki és munkamegosztás stb. szóval tőle ott rohad meg minden, és semmi sem csinál? Honnan tudjátok, hogy a pasi a hülye?
És a szolgálat akkor alantas munka, ha pénzért végzik! A szolgálat ott kezdődik, hogy a gyerek alatt kicseréled a pelenkát és ott végződik, hogy a haldoklóról letörölöd az verejtéket! Nem a térdencsúszás a szolgálat, miért adok ilyen rossz csengést a szónak? Engem boldoggá tesz, hogy meleg vacsorával és terített asztallal várom a munkából a férjemet és nem esik le a gyűrű az ujjamról. A másik meg az, hogy ezeket a dolgokat magamért is cisnálom ám! Én is eszek, én is abba tiszta kádba mászok bele és én is abból a mosógépből szedem ki a tiszta ruháimat!
- autót mosni: van autómosó, illetve nem mindennapi munka
- polcot felfúrni: nem kell mindennap elvégezni
- kerti munkát végezni (ásni, veteményezni, locsolni, betonozni stb) illetve ezekben segíteni: ez sem mindennapos, illetve sok nő csinálja, és persze van kertész is a világon
- egyenlő arányban pénzt keresni: átlag családokban sokszor egyenlő arányban keresnek
- étterembe/moziba stb meghívni a férfit: ha közös a kassza, közös kasszából mennek el vacsorázni
- ékszereket, csizmákat, 20. cipőt stb venni a férfinak: közös kassza, elnézést, a férfi nem hord cipőt, neki nem szoktak venni?
Meg, akinek rendszeresen drága ékszert, 100. cipőt, ruhát veszik meg, az olyan férfi nem is várja el a nőtől, hogy egész nap dolgozzon és munka után még főzzön, mosson, takarítson, míg ő lefekszik és tvt néz.
Ha elvárja valaki, hogy a nő a házimunkát megcsinálja, ami pl. egy nagyobb háznál több órás, napos meló, akkor biztosítsa a megfelelő körülményeket és ne várja el, hogy a nő 24 órában dolgozzon.
Ez egy olyan dolog, hogy Te nem fogsz nekiállni otthon megszerelni valamit, vagy korlátot készíteni a teraszra, Ő meg nem fog főzni, takarítani! Mert egyikőtök sem ért megfelelően a másik dolgához! Amúgy Én híve vagyok annak, hogy ami a nő dolga, azt a nő csinálja, ami férfié, azt pedig a férfi! Ez persze nem azt jelenti, hogy ki kell használni a másikat, vagy, hogy nem kell besegíteni, ha a másik fáradt, de alapvetően meg van mindenkinek a kötelessége!
Ha szeretitek egymást, akkor Neki is engednie kell, és Neked is kicsit jobban kell sürögni-forogni otthon! Egy házasság kompromisszumok sora.. Meg kell tanulni együtt élni!
Ennek ellenére nem volt szép amit mondott!! Van ennek más módja is!
Üdv
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!