Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen leánykérő szövegek vannak?
Egyszerű szöveg jó?
Pl:
"Tisztelettel szeretném megkérni a fiam számára a lányod kezét."
Vagy hol kell ? Vőfélyes esküvőn a lány kikérésénél vagy hol?
Más fórumon is adhatnak ötleteket:
Jöttem, fiam kérésére megkérni a lányukat,
Ha nem adják, Isten bizony, szétverem a házukat.
Hoztam jó bort, hoztam sültet gazdagságunk bizonyítván,
Jöjjön elő a pajtából, s mondjon igent az a szép lyány!
(Most írtam, de remélem megteszi, ha nem lesz jobb...XD)
Kedves utolsó.Szerintem ez szokás kérdése.
Én már olyanról is hallottam,hogy a vőlegényjelölt nagypapája kéri meg a lány kezét,annak az apjától.Hol mi a szokás
Kedves Pista! Szeretném megragadni az alkalmat ebben a meghitt családi körben, hogy megkérjem a fiam számára a lányod kezét!
Nagy örömömre szolgál, hogy a fiatalok egymásra találtak és remélem, hogy a családok közötti jó kapcsolat az esküvő után még jobban elmélyül.
Engem úgy kért meg a párom, hogy eljött a szüleimhez és közölte, hogy "vinném a lányt":) Erre apám mondta "vigyed!" :)és jót ebédeltünk :)
De ha puccosabbat akarsz, akkor "xy Úr/Szülők, Komolyak a szándékaim, szeretném feleségül venni lányukat és erre kérem az áldásukat." Ennyi.
A Vőfély a menyasszonyt kéri ki a háztól esküvő előtt közvetlen, nálunk legalábbis így volt.
A versike is jó, attól függ milyen a család.
Nálunk a versike nem lenne nyerő, csak egy konzervatív szöveg.
09,47-es
Ezt már olvastam valahol, úgyhogy ezt nem te írtad.-..
Ha mégis, akkor ahol olvastam azok anno ellopták tőled a szöveget, és akkor bocs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!