Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyiért vesztek/vennétek eljegyzési gyűrűt és milyen fajtát?
Ez a leendő asszonykán múlik.
Hiába mondom én, hogy antik hatású fehérarany gyűrűt szeretnék rubinkővel, ha a te drága kedvesed hányni tudna a fehérarany-rubint kombinációjától.
Alapjáraton milyen ékszereket hord? Ezüstös színűeket (szürke) ez vagy arany (sárga) színűeket? Nagy, giccses lánykérésre vágyik, vagy valami szolídra? Szereti/ tudja értékelni a drága ékszert vagy sem? Mennyi megtakarításod van? Mennyit szánsz rá erre jó szívvel?
Ez semmin nem változtat. Attól hogy nem a te asszonykád, a vőlegénynek igenis kell alap dolgokat tudnia. Kérdezd meg tőle ezeket, és a válaszok alapján szépen kirajzolódik a jó döntés.
Ha a vőlegény ilyen alap dolgokra nem emlékszik, és nincs benne annyi, hogy gyorsan megfigyelje, akkor kész vicc házasságról meg eljegyzésről beszélni.
Attól függ , mennyi pénze van. Most a nettó nem lényeg. Lehet hitele van, lehet nem...
Amúgy meg a baratno ízlése számít. Most hiába írom, hogy nekem a fehér arany, gyémánt köves tetszik, ha neki a sárga.
Az a mondás úgy van, hogy 3 havi fizetés "illik" legyen az ára. De persze ez hülyeség, az ékszerárusok találhatták ki. Inkább az kéne legyen a szempont, hogy a barátnő ízléséhez igazodó, szép gyűrű legyen. Ha amúgy nem hord aranyat, akkkr fehérarany. Az ezüst is szép, de nem olyan strapabíró. A kő megint a lányon múlik. Szerintem azt azert mindenki be tudja lőni, hogy milyen típus a barátnője, mennyire érdeklil az ilyen dolgok, örülne-e egy cirkóniának, vagy neki kell a gyémánt. Nekem pl drágaköves, de nem gyémántos gyűrűm van, mert színeset szerettem volna.
Az ára is ezen múlik, ha kell a gyémánt, és feltűnőbb darabot akar nagy vagy sok kővel, akkor 250-300 ezer Ft. Ha nem kell bele gyémánt, akkor 100 alatt is simán kijön.
Nőként akármennyit is keres a párom, 100 ezer forintos gyűrűnél szerintem semmiképp nem kell drágább. Amiket nézegettem, hogy nekem tetszenének, azok 60-70 ezer között voltak.
Én az ezüst szint jobban szeretem, viszont az ezüst könnyebben deformálódik és elszíneződik, így a fehéraranyat választanám. De van, akinek még a sárga- vagy épp a rozéarany tetszik. Célszerű megnézni, hogy az adott illető inkább arany vagy inkább ezüst színű ékszereket hord.
Szerintem a gyémánt felesleges, úgy sem tudja senki ránézésre, hogy cirkónia vagy gyémánt. De nekem személy szerint a színes kövek és a féldrágakövek tetszenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!