Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Akik külön kasszán vannak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik külön kasszán vannak a párjukkal, mesélne róla hogyan működik?

Figyelt kérdés
2019. júl. 10. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Albérletben vagyunk. A lakás kiadásait felezzük, fizu után csinálunk egy nagy bevásárlást, amit szintén felezünk, ami marad a fizetésemből, az az enyém. Ami az övéből marad az az övé.nem olyan bonyolult ez.
2019. júl. 11. 01:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Valóban így van, nem bonyolult.

Folyószámlára megy a fizetésünk, csekken kértük az összes rezsit+egyéb költséget, így amikor az megérkezik felesben kifizetjük,a bolti bevásárlást hol egyikünk, hol másikunk fizeti, mivel közel a bolt, nem szoktunk nagybevásárlást külön.

Ami marad azzal mindketten azt kezdünk amit szeretnénk.

Ha vmi nagyobb kiadás van azt közösen fizetjük, vagy arányaiban megbeszéljük,hogy ki mit vesz.

Ez a későbbiekben lehet,hogy változik, most költöztünk össze,nem vagyunk házasok és még nincs gyerekünk. Ha lesz, vélhetőleg változtatunk az eddig kialakítottakon, de most ez működik.

2019. júl. 11. 08:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Lakbert felesben fizetjuk plusz rezsit. Kajat ki mikor., attol fugg ki vasarol. Van egy kozos szamla is megtakaritasra oda mindketten havonta teszunk bizonyos osszeget. Extra kiadasok is felesben mennek. Ezen kivul mindenki azt csinal a megmaradt penzevel ami jolesik. De eloszor mindig a kozosen fizetendo dolgokat intezzuk
2019. júl. 11. 11:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Éveken át nagyon jol működött. Mi a tételeket aranyositottuk. (kétszer annyit kerestem sacc, mint a parom). Volt egy kozos szamla, ahiva megbeszélt összeget utaltunk a kozos kiadásokra (kaja, lakbér rezsi stb). Ami maradt a sajaton az saját maradt. Navyibb kiadást tervezve a kozosrol.
2019. júl. 13. 11:48
 5/7 anonim ***** válasza:

A külön kassza mindenképp jó.

Én voltam közös kasszán is, az nem volt jó.

Többet kerestem és mégsem tudtam megvenni azt, amit szerettem volna. Emellett szép hitel is felhalmozódott, ami a nyakamon is maradt szakításkor.

Most külön kassza van.

Hogy a pénz ne menjen össze-vissza, ezért táblázatban van vezetve minden kiadás.

Én inkább utalni szeretek és kártyával fizetni, így az albit én fizetem, a bevásárlásokat meg a párom. A táblázatban meg látható, hogy épp hogy áll a mérleg nyelve.

A "tartozásokat" meg átvisszük a következő hónapra.

Amíg együtt vagyunk, addig igazan nincs jelentősége. Mindkettőnknek marad annyi, hogy megvegyük amit szeretnénk.

És a mérleg nyelve amúgy is hol így áll, hol meg úgy.

Ehhez elég két számla, és mindkettőnknek van megtakarítási része is, de külön-külön.

Saját tervekre vagy közös tervekre, ez részlet kérdés.

2019. júl. 14. 10:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Én 15 évet éltem élettársi kapcsolatban. A ház tehermentesen az én 1/1 tulajdonom volt. Abban laktunk.

A rezsit és a közös étkezéseket, háztartási beszerzéseket felesben fizettük. A kocsiját, hobbijait, egyéb személyes kiadásait (kozmetikum, ruházkodás stb) mindenki maga finanszírozta a saját bevételeiből.

Szerintem a legélhetőbb modell, ha mindkét félnek van annyi bevétele, hogy a közös életüket tudják finanszírozni. A fennmaradóból meg nem probléma pl, hogyha eltérőek a használatban lévő autók költségei, vagy az egyik ruhákat akar venni, a másik meg mittudomén horgászfelszerelést stb.

A gyakorlatban úgy valósítottuk meg, hogy pl egy bevásárlásnál kimutattuk, hogy mi a közös, mi az öncélú és a felváltva való fizetésekkor kiegyenlítettük, nagyjából elszámoltunk.

2019. júl. 14. 15:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi nem élünk együtt, de vannak közös kiadásaink. Sacc/kb a közös kajáláshoz a bevásárlásokat felezzük, ebből levonjuk a személyes igényeket. Nem forintra számolgatjuk ki, csak nagyjából. Az étteremben kajálást felváltva fizetjük. Az utazást is befelezzük. Ha összeköltözünk, ez ugyanígy lesz, csak a rezsit felezzük be.
2019. júl. 17. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!