Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Jogos, hogy a barátom lakbért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos, hogy a barátom lakbért akar szedni tőlem?

Figyelt kérdés

A barátommal fontolgatjuk az összeköltözést. Neki saját lakása van és most együtt lakik egy másik pasival, aki fizet neki havi 70.000-et lakbérként. A barátom úgy gondolta, hogy természetesen ketten élnénk a lakásban, mivel 3 ember sok és kényelmetlen lenne, de én is ugyanúgy fizetnék neki lakbért, mert szerinte egyrészt ő így sok pénztől esne el, másrészt én így is jóval kevesebbet fizetnék lakbérre, mint most. Szerintem kiábrándító ez a hozzáállás.

26N és 29F

2019. júl. 5. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező:

Ennyi pénzért kapsz egy adonisz palit, és még csak mosnod, főznöd, takarítanod sem kell rá :D:D:D

Remélem nagyon gyorsan elhagyod!

2019. júl. 5. 12:19
 42/81 anonim ***** válasza:
86%

Komolyan mondom hihetetlen. Az egyik már fél órája azon variál, hogy a kérdező hogy tette fel a kérdést, a másik meg ,,mit nyújt cserébe?,, Hát elküldeném a jó büdös francba az ilyen piti kis hülyegyereket.

Nem kell csodálkozni, hogy ennyi szingli ember van..

2019. júl. 5. 12:28
 43/81 anonim ***** válasza:
5%
Régebben igen sok kérdés volt hogy mennyibe kerül egy barátnő fenntartása. Nos, ebben az esetben minimum 70k havonta. Igen nagy kár, hogy pont azok mondták azt hogy valójában semmibe sem kerül, akik most amellett kardoskodnak hogy ne fizessen semmit a lakhatásért. :DD
2019. júl. 5. 13:06
 44/81 anonim ***** válasza:
93%

Pedig teljesen érthetően van leírva, saját lakása van és lakbért szed, az rezsin felül van. Lakbér az más szóval albérleti díj. Albérletben pedig nincs benne a rezsi, az plusz.

Én is saját lakásban lakom, eszemben sincs, hogy lakbért szednék a majdani páromtól. Az is segítség, ha a rezsi felét fizeti, nekem annyival kevesebb.

2019. júl. 5. 13:11
 45/81 anonim ***** válasza:
4%
Ő albérletbe adja ki a lakást, amellett, hogy ő is ott lakik. Gondolom azt vártad, hogy ha lakása van és összeállsz vele könnyebb dolgod lesz anyagilag. Szerintem vegyél magadnak egy lakást és probléma megoldva. :D
2019. júl. 5. 13:20
 46/81 anonim ***** válasza:
86%
Mennyi pénzéhez sutyerák van itt..
2019. júl. 5. 13:25
 47/81 anonim ***** válasza:
91%

45, és a többi, aki szerint jogos ez így:

Puszta anyagi szempontok alapján jogos, amit írtok. De egy élettársi kapcsolatot nem lehet így csinálni. Ha nincsenek is közös kasszán, hacsak nem lakást bérelnek, valamelyiknek a lakásában lakni fognak, és a másik nem albérlőként van ott, hanem az ő társa. Nem lehet ezt onnan megközelíteni, hogy a csaj ingyen akar ott élni, meg hogy talált egs palit, aki biztosítja a lakhatását, mert nem azért költözik oda, ha mégis, és kiderül, akkor meg ki kell dobni, ennyi.

A kérdés komolyan akkor merülne fel, ha mindkettőnek lenne kecója, egyikben összeköltötnének, másikat kiadnák, akkor végülia jogos lenne, ha a másik bérleti díján osztozkodjanak.

Én házas vagyok, feleségemmel mikor az első saját lakást vettük, nagyjából 15%-át fizette ő, 50%-át szüleim, 35%-át én. Mégsem merült fel sem bennem, sem a szüleimben, hogy ne 50-50%-os tulajdonunkba kerüljön.

2019. júl. 5. 13:47
 48/81 anonim ***** válasza:
11%

47 majd válás esetén fel fog merülni hidd el. Az ő szülei mit adtak bele a házatokba? Naugye!

Volt egy színvonal az a kis mellékjövedelem amihez hozzászokott. Ez a kompromisszum része a dolognak a gyerek megy, de ő is jobban jár. Majd ha fele-fele arányban vesznek maguknak lakást vagy házat akkor majd nem kell adnia semmit.

2019. júl. 5. 14:12
 49/81 anonim ***** válasza:
85%
#48 Akkor csak az egyenlő jövedelműeknek szabad összeköltözniük? Vagy a pasi adja ki ezt a lakását és költözzenek csak ezért egy albérletbe, amit igazságosan együtt fizetnek? És majd gyereket is csak felesben szabad vállalni, összeírva a blokkokat, ki mit vett neki? És mi van a házimunkával, az mennyit ér órabérben? Vagy ha az egyikük keresete kiesett és nem hozza a szintet, akkor a másik kilakoltatja? Lehet mondani, hogy úgyis elválnak az emberek, de akik úgy állnak hozzá, hogy állandóan a visszavonulási utat védik, azoknál borítékolható, hogy addig tart, amíg nekik megéri.
2019. júl. 5. 14:36
 50/81 anonim ***** válasza:
0%
igen
2019. júl. 5. 14:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!