Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Jogos, hogy a barátom lakbért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos, hogy a barátom lakbért akar szedni tőlem?

Figyelt kérdés

A barátommal fontolgatjuk az összeköltözést. Neki saját lakása van és most együtt lakik egy másik pasival, aki fizet neki havi 70.000-et lakbérként. A barátom úgy gondolta, hogy természetesen ketten élnénk a lakásban, mivel 3 ember sok és kényelmetlen lenne, de én is ugyanúgy fizetnék neki lakbért, mert szerinte egyrészt ő így sok pénztől esne el, másrészt én így is jóval kevesebbet fizetnék lakbérre, mint most. Szerintem kiábrándító ez a hozzáállás.

26N és 29F

2019. júl. 5. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
95%
A barátod a kreténség csúcsa. Próbálj ki egyszer egy olyan kapcsolatot,ahol tényleg szerelem/szeretet van, közösen dolgoztok a jövöért,ahol nincs szigorúan vett enyém-tiéd,ahol úgy vagytok kb.,mint egy család. Nagyon jó érzés. Ennyi idösen már mindenképp ilyen kapcsolatra kéne törekedned. Tedd fel magadnak a kérdést,hogy mégis milyen jövöd lesz egy ilyen alak mellett? Aki számára nem társ vagy,hanem az albérlövel egyenértékü?
2019. júl. 5. 10:59
 22/81 anonim ***** válasza:
8%

"Nagyon gáz a pali.. Nyilván a rezsit felesben fizetjük ez természetes na de nehogy már a saját barátom lakbért kérjen tőlem...nagyon gáz.. nem lenne pofám."

Érdekes. Nekem ahhoz nem lenne pofám, hogy valakinek a saját lakásába beköltözök és még el is felezem vele a rezsit. Azért az már tényleg a pofátlanság csúcsa lenne.

2019. júl. 5. 11:00
 23/81 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem normális. Rezsibe be kell szállni, meg egyéb költségekbe, de lakbért... Sose jutna eszembe páromtól kérni, nagyon gáz.

Valaki írta, hogy akkor írjatok szerződést és ez szerintem jó tipp. Ha ő így áll hozzá, akkor papírozzatok, mielőtt neadjisten át leszel verve.

30n

2019. júl. 5. 11:05
 24/81 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem meg az a legegyszerűbb, ha addig nem éltek együtt, amíg megy ez az enyém, tied, felezgetés.

Egy közös kassza van, minden kiadást abból rendezünk, a tartalék is közös. Értelme nem lenne egyik zsebemből a másikba tenni 70 ezret.

Mondjuk mi úgy költöztünk össze, hogy ha együtt lakva is minden jó, akkor egy család leszünk, esküvő, gyerekek.

2019. júl. 5. 11:16
 25/81 anonim ***** válasza:
94%

"Én ezt nem lakbérnek nevezném, mert ez a szó kapcsolatban tényleg kiábrándító, hanem te is beszállsz a közös költségekbe. "

De MIÉRT???

Ne keverjétek már a rezsit a bérleti díjjal légyszi.

A rezsi az teljesen oké, mondhatni nem is a pasinak fizeti a víz, gáz, villany árát, hanem a közműveknek, ha úgy vesszük.

Na de a pasi miért szed tőle bérleti díjat? Nekem nagyon kicsinyes és kiábrándító.

2019. júl. 5. 11:20
 26/81 anonim ***** válasza:
100%

12-es!

HOL nem írta le???

"együtt lakik egy másik pasival, aki fizet neki havi 70.000-et lakbérként. A barátom úgy gondolta, hogy természetesen ketten élnénk a lakásban, mivel 3 ember sok és kényelmetlen lenne, de én is ugyanúgy fizetnék neki lakbért,"

Egyértelműen írja, hogy lakbért. Nem vízdíjat, gázdíjat, villanyszámlát, mert az magának a Kérdezőnek is evidens, hogy azokba beszáll, mint ahogy kajába is pl.

2019. júl. 5. 11:24
 27/81 anonim ***** válasza:
100%

"Számomra nem volt teljesen egyértelmű, hogy ez a rezsihez hozzájárulás lenne vagy plusz bérleti díj azon felül. :-)"

Ott volt a kérdésben, hogy bérleti díjat. Komolyan, itt a hozzászólók 80%-a teljesen idióta?

2019. júl. 5. 11:26
 28/81 anonim ***** válasza:
95%

Nem jogos ,akkor egy új bérlő leszel nála akivel mellékesben sexel is...

Azért ez miylen már ...

Rezsi és más koltsegek nyilván felesben de lakbér ??

2019. júl. 5. 11:28
 29/81 anonim ***** válasza:
84%

De mondjuk ne is csodálkozzunk, amikor itt a gyakorin a családi kapcsolatoknál azon háborognak, hogy van szülő, aki "bérleti díjat" kér az otthon maradott, huszonéves gyerekétől. Aztán kiderül, hogy simán lakhat otthon, hogy ja, nem bérleti díj, csak a közüzemi díjak rá jutó részét kell fizetnie.

De sokaknak a rezsi egyenlő a bérleti díjjal.

Úgyhogy akik itt azt írják, hogy nem volt egyértelmű a kérdés feltevése, azok alapfogalmakat nem ismernek.

2019. júl. 5. 11:29
 30/81 anonim ***** válasza:
68%
Amíg sokan értelmezni sem tudják a kérdést addig lesz is ilyen sok sok probléma.. de tényleg. Borzasztó!
2019. júl. 5. 11:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!