Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos, hogy a barátom lakbért akar szedni tőlem?
Figyelt kérdés
A barátommal fontolgatjuk az összeköltözést. Neki saját lakása van és most együtt lakik egy másik pasival, aki fizet neki havi 70.000-et lakbérként. A barátom úgy gondolta, hogy természetesen ketten élnénk a lakásban, mivel 3 ember sok és kényelmetlen lenne, de én is ugyanúgy fizetnék neki lakbért, mert szerinte egyrészt ő így sok pénztől esne el, másrészt én így is jóval kevesebbet fizetnék lakbérre, mint most. Szerintem kiábrándító ez a hozzáállás.
Elég fura, két legyet akar ütni egycsapásra :) Szerintem ha nem tud lemondani a bevételről, te meg érthetően nem akarsz vele ilyen faramuci üzleti viszonyt, akkor inkább ne költözzetek össze. Szerintem oké közös albit fizetni, meg a közös rezsit és kaját.. stb., de nekem ciki felállás lenne a páromnak azért fizetni, hogy vele lakhassak. Gyanítom, ez még egy átmeneti próba időszak lenne, nem vagytok annyira közösben, hogy a hitelét fizesd, ha pl. arra kell, hogy majd a lakás az övé legyen... vagy bármi másra (de ha meg már ott lennétek, hogy holtomiglan-holtodiglan, akkor közös számla a közös célokra...).
2019. júl. 5. 10:44
12/81 anonim válasza:
Akkor viszont a barátoddal ülj le, és beszéljétek meg. Ha a közös költségeken felül kér plusz pénzt saját lakásnál, az tényleg gáz, de ezt az infót a kérdésedben nem írtad le. 10:35-ös voltam. :-)
2019. júl. 5. 10:45
13/81 anonim válasza:
Pont akartam írni, hogy a pasi 70-et a rezsi és a kaja ráeső részén felül kéri el a kérdezőtől. Nem tartja el senki.
Kérdező: albérleti díjhoz albérleti szerződés is jár? Vagy csak úgy szívszerelemből innentől te fizeted a lakáshitelét?
Hosszú távon mik a tervei? Ha lesz közös gyerek, akivel te maradsz otthon, akkor is elkéri? Vagy gyerek se lesz, mert nem tudja fizetni a rá eső részt?
2019. júl. 5. 10:45
14/81 anonim válasza:
A rezsi érthető, de leköpném sajat magam ha a barátnőmtől még alberleti dijat is kérnék.
2019. júl. 5. 10:47
15/81 anonim válasza:
Nagyon gáz a pali.. Nyilván a rezsit felesben fizetjük ez természetes na de nehogy már a saját barátom lakbért kérjen tőlem...nagyon gáz.. nem lenne pofám.
Fillérbacó
2019. júl. 5. 10:48
16/81 anonim válasza:
Én a helyedben nem költöznek. Más a költségmegosztas és más a lakber.
Amúgy kérdezd meg tőle, hogy ugye szerződést is kapsz.
2019. júl. 5. 10:49
17/81 anonim válasza:
Annyira bírom, amikor félinformációkat írnak kérdezők, és úgy kell kisakkozni, mi is a valós helyzet. Utána meg jön a felháborodott válasz, hogy ő ezt sehol nem írta. Éppen ez az... Sehol sem írta, tehát honnan tudjuk? Nyugodtan pontozz le, de csak értelmes kérdésre lehet értelmes választ írni.
2019. júl. 5. 10:52
18/81 anonim válasza:
Számomra nem volt teljesen egyértelmű, hogy ez a rezsihez hozzájárulás lenne vagy plusz bérleti díj azon felül. :-)
2019. júl. 5. 10:54
19/81 anonim válasza:
10:54 Számomra sem, azért írtam azt, amit.
2019. júl. 5. 10:57
20/81 anonim válasza:
Érdekes, nekem egyértelmű volt, hogy mi a lakbér. 🤷♀️
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!