Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Jogos, hogy a barátom lakbért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos, hogy a barátom lakbért akar szedni tőlem?

Figyelt kérdés

A barátommal fontolgatjuk az összeköltözést. Neki saját lakása van és most együtt lakik egy másik pasival, aki fizet neki havi 70.000-et lakbérként. A barátom úgy gondolta, hogy természetesen ketten élnénk a lakásban, mivel 3 ember sok és kényelmetlen lenne, de én is ugyanúgy fizetnék neki lakbért, mert szerinte egyrészt ő így sok pénztől esne el, másrészt én így is jóval kevesebbet fizetnék lakbérre, mint most. Szerintem kiábrándító ez a hozzáállás.

26N és 29F

2019. júl. 5. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 Noren1989 ***** válasza:
94%
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2019. júl. 5. 10:21
 2/81 anonim ***** válasza:
29%
Fizess neki természetben
2019. júl. 5. 10:22
 3/81 anonim ***** válasza:
23%
Kiábrándító vagy sem, lehet hogy önerőből nem tudná fizetni
2019. júl. 5. 10:25
 4/81 anonim ***** válasza:
84%
Mennyi a teljes rezsije a lakásnak? Ha te odaköltözöl életvitelszerűen, jogos, hogy a rezsibe beszállsz.
2019. júl. 5. 10:29
 5/81 anonim ***** válasza:
94%
Ilyen hozzáállással nem költöznék oda, inkább maradnék a saját albimban. (Bár saját lakásban lakom és amikor volt párom, nem kértem tőle albi díjat, csak egy idő után rezsihozzájárulást, de azt önként ajánlotta fel.)
2019. júl. 5. 10:30
 6/81 anonim ***** válasza:
82%

Akkor te most az új párja leszel, vagy az új albérlője?

A másik: igen, lehet hogy van rajta hitel. De ha ebbe belead a kérdező, hisz ebből lesz fizetve, akkor jogosan jár a lakásból is ilyen arányban. Ezt a bíróság is elismeri. Csak szólok.

2019. júl. 5. 10:31
 7/81 anonim ***** válasza:
33%
Én ezt nem lakbérnek nevezném, mert ez a szó kapcsolatban tényleg kiábrándító, hanem te is beszállsz a közös költségekbe. Nekem ez teljesen természetes lenne. Hiszen te is ott laknál, ugyanúgy használnád a közműveket, sőt még az ételt is közösen kellene megvennetek. Én nő vagyok, de kitartottnak érezném magam, ha nem feleznénk a felmerülő kiadásokat. Előfordulhat olyan helyzet, hogy kevesebbet tudok adni, de a lehetőségeimhez képest próbálnék maximumot nyújtani. Ingyen csak a szüleidnél lakhatsz, de 26 évesen már ott is illene valamit besegíteni. Bocsánat, nem bántani akartalak, ez csak az én véleményem.
2019. júl. 5. 10:35
 8/81 anonim ***** válasza:
25%

Tehát az lenne a normális, hogy tartson el, csak mert megjöttél? Ráadásul úgy tartson el, hogy még eleve 70-nel kevesebbet is fog keresni miattad?

Szerintem nem felháborító részéről, sőt, részedről kellene ALAPnak lennie, hogy beszállsz mindenbe, amibe tudsz, elvégre ez lenne a normális. Az együttélés nem azt jelenti,hogy eltartanak! Ébresztő!

2019. júl. 5. 10:39
 9/81 A kérdező kommentje:
Sehol nem írtam, hogy ne fizetnék bele a rezsibe plusz az egyéb költségekbe. Már rég nem a szüleimmel lakom. Lakást bérlek és eltartom magam. De durva túlzásnak érzem, hogy a barátom lakbért kérne tőlem.
2019. júl. 5. 10:40
 10/81 anonim ***** válasza:
12%
Nem jogos, mert magadtól kellett volna felajánlani, nem pedig neki szóba hozni. Kis ingyenélő.
2019. júl. 5. 10:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!