Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiköltöznétek külföldre egy olyan fiúhoz, akivel interneten ismerkedtetek meg?
Sziasztok! Év eleje óta kisebb-nagyobb megszakításokkal interneten ismerkedem (chatelek, skype-olok) egy külföldön élő magyar fiúval. Ez idő alatt rengeteg mindent megtudtam róla, szinte már nincs is olyan téma, amit nem érintettünk. Nyáron hazalátogatott, és együtt töltöttünk jó pár napot. A találkozókat mindketten élveztük, azonnal egymásra hangolódtunk. Mikor visszament, egyre csak győzködött, hogy menjek ki hozzá, vállaljak ott munkát, ha csak pár hónapra is mennék, az sem baj, ő mindenben segít, az elején majd anyagilag is támogat, ha kell.
A történethez az is hozzátartozik, hogy a fiú többnyire rendes, figyelmes velem, élőben kifejezetten előzékeny volt. Viszont impulzív, lobbanékony ember, gyakran meggondolatlanul szól/cselekszik, a súrlódásokat nem mindig a megfelelő módon kezeli, és többször is megbántott. (Volt, hogy chaten letiltott kisebb-nagyobb időre.) Mentségére elmondta, hogy ilyenkor más gondja is volt, összejöttek a dolgok a munkahelyén vagy az albérletében, és hogy én "csak hab voltam a tortán". Többször is kihangsúlyozta, hogy milyen jó, hogy mi tartalmasan és jókat tudunk beszélgetni, és hogy ez mindig hiányzott az előző kapcsolataiból. A közelében jó lenni, a kémia is úgy tűnik, működni fog (pár találkozó után még nem bújtunk ágyba, én bele sem mennék ilyesmibe, ezt ő is tudja, és hajlandó is várni, amíg készen nem állok). Viszont kifejezetten aggaszt a hirtelen természete, és félek, hogy ez idővel csak elharapózna.
Számomra ez jó lehetőség lenne arra is, hogy az adott ország nyelvét gyakoroljam, és hogy több pénzt keressek, amit később félre tudok tenni. Nem utolsó sorban távol kerülnék a családomtól(ők sem egyszerű eset).
Kérdező, keress rá hogy kezdődnek a bántalmazó, korlátozó kapcsolatok. Nem úgy, hogy egyből bunkó paraszt...
Pont az a cél, hogy elbűvöljön, hogy elhitesse megtaláltad az igazit. Kedves, figyelmes, "körülugrál", minden olyan szép, mintha igaz se volna. És nem is az. Persze már akkor is adódnak arulkodó jelek, de azok felett általában elsiklik az "áldozat", mert amugy minden olyan jó.
Pont ezt csinálod most te is. Megvannak a dolgai, de már megy részedről a mentehetése, mert rossz napja volt, meg bocsánatot kért, élőben kedves volt stb. És próbálod figyelmen kìvül hagyni, ill. nem nagy jelentőséget tulajdonitani a "kis" hibájának.
De gondolj bele kicsit logikusan. Ha interneten keresztül mem tudja kordában tartani az indulatait, úgy nem tudja megválogatni a szavait és megbánt, meg letiltogat, ráadásul ez többször is előfordul, akkor ez élőben hogy nézhet ki? Akkor nem lesz rossz napja? Vagy akkor már eléggé ismer?
Nincs olyan, hogy mentségére szóljon, de aznap minden összejött neki...igen, és többször is? Gondolod hogy majd az együttélés alatt nem leszel neki "hab a tortán"?
Az ilyen embert párkapcsolat szempontjából eleve jobb elkerülni, de hogy mèg külföldi kiköltözéssel is jár, így teljesen felejtős.
A bántalmazó kapcsolatok többségben nem fizikálisan, hanem verbális formában működnek. Tehát nem az a kockázat, hogy kibelez meg akármi, hanem lelkileg tesz tönkre. Épp ezért nehezebb is időben felismerni, pláne, hogy fokozatos a kialakulása. Egy pofont mindenki észre vesz, de a sok kis csendes, alattomos manipulatív "pofonokat" már kevesbé, illetve sokára.
Majd ha összevesztek valamin, megbánt, majd bevágja a durcit, és napokig nem szól hozzád (szeretetmegvonás), majd eleinte még bocsánatot kér. Majd ezek egyre sűrűbbek lesznek, és a bocsánatkérés is lehet elmarad, a duzzogásával manipulál, benned kel lelkifurdalást, hogy hibásnak erezd magad, elhitesse, hogy te vagy a rossz, vagy az amit csináltál. Aztán mar tényleg megzavarodsz, és nem tudod eldönteni, hogy most tényleg neki van igaza? És persze ha épp nincs rajta a dili, akkor nagyon jol működik minden, akkor nagyon keves, és nagyon jó. És ebbe kapaszkodsz. És persze ezerrel probálsz majd megfelelni, nehogy megint vita legyen. És közben teljesen átformálodsz.
Szóval ne hidd, hogy ez olyan könnyen megy, hogyha nem működik majd szépen hazajövök. Mert lehet észre se fogod venni időben, hogy nem működik, csak mikor már lelkileg teljesen kikészültél.
Most nem mondom, hogy feltétlen igy lesz. De az boritékolható, hogy a srác problémás. Ez az utolagos magyarázkodás is, hogy rossz napja volt, meg meg csak idegen voltál annyira tipikus.
Én semmi esetre sem ajánlom, hogy ilyennel közelebbi kapcsolatba bonyolódj. Pláne kinn kiszolgáltatottabb lennél.
Ha a külföldi munka, meg nyelvtanulás is cél, arra vannak más lehetőségek is. Ne egy ilyen labilis idegrendszerű, problémamegoldásból és infulatkezelésből 0 alakra akarj támaszkodni.
Itthon odaköltöznél hozzá néhány találka után? Nyilván nem... Akkor külföldön miért tennéd?
SOHA! nem költöznék oda idegen emberhez, merthogy ti kvázi azok vagytok egymásnak.
Ha külföldre szeretnél menni, akkor keress egy tőle független, másik albérletet. Persze lehet nem messze tőle, de tudj hova "hazamenni", ha úgy van, ne egy házban kelljen lenned vele, ne függj tőle! Találkozzatok, randizzatok és majd ha mindketten úgyérzitek, akkor összeköltöztök.
Komolyan nem érzel némi ellentmondást a mondataidban? Nem olyan fajta vagy, aki rögtön ágyba bújna valakivel ennyi ismeretség után és nem is vagy erre készen. A kémia gondolod hogy működik. De az a fajta vagy, aki rögtön odaköltözik a másikhoz...
Utolsó, eleve abból az indíttatásból mennék, hogy dolgozzam, és majd később pénzt tudjak félretenni. Ha ezt az oldalát nézzük a dolognak, akkor ez a fiú pont jókor jött, mert karrier szempontból meg vagyok rekedve.
Mindenki, bántalmazó családból jövök, bántalmazó apa nevelt fel, saját bőrömön tapasztaltam, amit itt az egyik válaszoló hosszasan kifejtett. Újat nekem nem mondhat senki sem ilyen téren. :) És nem lehet lelkileg tönkretenni, mert már részben az vagyok, egy lelki sérült, egész életemen át cipelhetem magammal a gyerekkori sebeimet. :) Írtam is, hogy nem egyszerű eset a családom, hát erre gondoltam. És roppant mód szeretném magam mögött hagyni őket, és ez a fiú kiutat jelenthetne ebből nekem, jó messzire kerülnék tőlük. De miért nem indulok el egyedül? Mert kell a kezdeti segítség, igen, kell. Annyira nem vagyok talpraesett, hogy egyedül neki mernék vágni, jó nyelvtudás ide vagy oda. Miért akarok cseberből vederbe kerülni? Aki élt bántalmazó családban, az tudja, hogy itt a nüansznyi különbségekről van szó. Már nála jobb sorom lenne, már úgymond csak egy ember bántana, de ő sem mindig, "csak" akkor, ha indulatkezelési nehézségei lennének. Ezeket én már megtanultam kezelni, elviselni itthon. Majd később, egy hat hónap múlva, ha bebizonyosodna, hogy tényleg nem egyszerű eset, és ha már otthonosan mozognék az új környezetemben, lenne munkahelyem, tovább állnék. Ő megítélésem szerint elengedne, hiszen ez is szóba került már, és mondta, ha kiderül, hogy nem működik, szépen elbúcsúzunk egymástól, nincs ebben semmi rossz.
Mielőtt újból válaszolnátok, egy olyan ember helyébe képzeljétek magatokat, akit valahogy mindig megtaláltak az élete során a gonoszkodók, az iskolában kipécéztek egy olyan testi hiba miatt amiről természetesen nem tehettem, állandó csúfolásnak voltam kitéve. Otthon vagy (érzelmileg) elhanyagoltak vagy bántalmaztak, testileg is, manipuláltak, mindenben kontrolláltak, a legapróbb vétkek miatt állandó bűntadot keltettek, úgy kezeltek, mint egy selejtet, holott én az iskolában többnyire ötös tanuló voltam, házimunkában segítettem, stb. Mindig minden előre meg volt szabva. Ők választottak középiskolát, egyetemi szakot is. És még hosszasan sorolhatnám. Már így is kész csőd minden, ennél rosszabb nem lehet. :) És jött ez a fiú, aki hajlandó elfogadni, segítséget ígért, minden álomszerű lenne, ha nem lenne indulatos és lobbanékony.
Mert mért lenne ennél csak sz..abb? Remélhetőleg lesz rendes munkám rendes bérrel, és távol leszek több toxikus embertől, akik napi szinten nyomasztanak.
Cserébe csak egy bántalmazásra hajlamos fiúval kell együtt lennem. Megjegyzem, amikor rendes, akkor nagyon odateszi magát. A kiborulásait pedig idővel megtanulnám kezelni, ahogy apáméit is.
Mégis miből gondolod, hogy eddig nem kértem mentálhigiénés segítséget?
Nekem környezetváltozás és terápia kell, így együttesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!