Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális ha együttélő párnál a nő kívánsága miatt külön polc van a hűtőben amibe mindenki saját maga vásárol?
Jobban keres mint én az igaz, úgy 100 ezer forinttal. A lakást, rezsit közösen fizetjük de a kajára kitalálta hogy az legyen teljesen külön! Mivel én laktózérzékeny vagyok, szerinte ezek a cuccok drágák és nem lenne fair ha fizetné a felét mert ő meg nem szereti őket! Így pl a külön polcra saját vajat, joghurtot, sajtot, stb veszek magamnak és ő is magának saját dolgokat vesz. Már elmentünk addig hogy a tanácsára mindent külön veszünk. Múltkor este vettem észre hogy nincs kiflim, neki volt, hangosan mondtam hogy “basszus, mehetek el kifliért az éjjelnappaliba” de nem mondta rá, hogy egyek az övéből, csak hallgatott.
Ebédre a saját cuccaimból viszont szívesen megfőz, megsüt nekem bármit!
Furcsa ez nekem, mert nélkülözésben nőttem fel és mindenünket megosztottuk otthon a szüleimmel és a testvéreimmel! Ha jöttek rokonok, barátok akkor velük is. Soha nem voltam úgymond irigy az ételre. Nem vagyok egy hős, de volt hogy nagyon vágytam gyerekként egy tábla csokira (max ünnepekkor tudtunk venni), megvehettem, aztán jöttek a rokon gyerekek és szétosztottam inkább mindenki között egyenlően.
A barátnőm amúgy kedves, normális, csak ők gazdagok voltak mindig is és a pénzügyekben nagyon irigyel minden forintot! A szülei tanították neki hogy senkinek semmit nem szabad adni, egy forintot se! Az előző pasijával is ugyanígy voltak állítólag, a barátnőkkel is mindig elszámol az anyagiakkal! Nem hív meg senkit semmire és nem is fogad el semmilyen meghívást! 10 forintot is szemrebbenés nélkül visszakér bárkitől. Nem hiszitek el de amúgy nagyon jószívű, csak ezt nevelték bele!!!
Hát nem tudom, nekem a férjem az utolsó falat kenyerét ideadná, ha arról van szó. Én is neki.
Kérdező, ti csak együtt éltek, vagy terveztek közös jövőt is?
Az együtt élés nem feltétlenül jelent közös kasszát. Talán még nem érzi amnyira stabilnak a kapcsolatot, hogy teljesen osztozkodjon az anyagiakban. Mivel teljesen más értékrendet neveltek belétek, szerintem ez normális. Bár tényleg túlzás, hogy a kiflin sem osztoz, de szerintem ha megkérdezted volna ahelyett, hogy csak célozgatsz, valószínűleg nem utasította volna vissza.
Ha tényleg ennyire zavar, érdemes lenne beszélnetek róla, mert talán ő így tartja normálisnak, és eszébe sem jut, hogy te nem. Meg kéne beszélnetek, hogy ki hogyan áll az anyagiakhoz, milyen kiadások a fontosak és mik kevésbé, mennyit akar félretenni stb. És hogy a jövőben mi lesz (lesz-e közös kassza, mikor, fogtok-e költeni kocsira, házra stb). Ezek elég fontos kérdések egy komoly kapcsolatban, amit érdemes már az elején tisztázni, mert az eltérő pénzügyi kultúra akár tönkre is teheti a kapcsolatot.
Szánalmas.
Nálunk is az a normális, hogy bármit odaadnánk egymásnak, egyszerűen az irigységnek és a fillérb.szásnak nincs helye az életünkben.
Nem egyke? Gazdagok, azt írtad, de ez nem kifogás, mondjuk az se, hogyha egyke is.
Egyébként meg, egy nő általában több vizet használ (smink lemosás, hosszú haj mosás, öblítés, mindenhol borotválkozás) pl., többet van a fürdőszobában, ami által több áramot is használ, akkor ő meg a rezsibe fizessen többet. Nyilván nem mindenki ilyen, de ha a te barátnőd igen, akkor hajrá, kérj tőle több rezsit. Aztán életetek végéig veszekedhettek a pénzen.
Gyerekkel hogy lesz? Csak neki vegyél közösen akkor dolgokat, magának meg teremtse majd szépen elő... Agyrém komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!