Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te mit szólnál, ha a párod ilyet mondana? "Otthon ezt csinálhatod, de itt nem! "
Összekaptunk, és felemeltem a hangom, mire ő ezt mondta nekem. Annyira rosszul esett, hogy meg se tudtam szólalni, majd később visszakérdeztem, hogy most akkor ez nem a közös otthonunk? Erre csak annyit mondott, hogy kiforgatom a szavait... Mivel az övé a ház, és én költöztem ide, teljesen úgy éreztem, hogy ezzel azt mondja, hogy ez soha nem lesz az én otthonom is...
De ezt már többször éreztem. Nem engedi, hogy én olyan dolgokat vegyek, ami a házzal kapcsolatos. Pl. mondtam, hogy megveszem a festéket (festetés előtt állunk), erre, hogy ne, majd ő megveszi. Akkor mondom veszek kerítéslécet, mert le kellene cserélni...Majd ő megveszi...Nekem ez nagyon furi. Nektek nem lenne az? Vagy csak túl gondolom a dolgokat?
Bammeg, kérdező, hét éve együtt éltek, de ilyen apróságokat nem vagytok képesek EGYMÁSSAL megbeszélni?
Szánalmas.
Tudod mit? Add meg a telefonszámát, felhívom, beszélek vele.
Magyarán megszabja, hogy mit csinálhatsz a "közös lakásotokban" és mit nem.
Én a helyedben nem szerencsétlenkednék, hanem kijelenteném, ha ezt a továbbiakban is gondolja, akkor "otthon fogom ezt csinálni, te meg itt amit akarsz!"
11# egy éve élnek együtt! És gyanítom a kérdező párja nem lelkesedik az ötletetért annyira, tekintve hogy nem ő ajánlotta fel.
Kérdező én nem fektetnék több energiát ebbe a kapcsolatba.
A lányom hasonló helyzetben van, legalábbis azon a téren, hogy ő költözött oda a barátjához, már 2 éve együtt élnek. A lányomnak én adtam a tanácsot és kértem beszélje meg a párjával, hogy ez a fiú lakása, ha ott bármit szeretne beruházni azt tegye meg egyedül. Ha nem maradnak együtt ne legyen vita, hogy ki mennyit költött és ki tartozik kinek.... Ő mindenképp arra törekedjen, hogy legyen egy saját lakása, amit kiad, amíg nincs rá szüksége. Ha együtt maradnak akkor meg lesz egy kis plusz pénzük a kiadásból.
A lakhatás költségeit persze felesben fizetik illetve bútort is van, hogy a lányom vesz. De sok olyant láttam, hogy együtt élnek tizenéveket, mikor válásra kerül a sor az egyik fél mehet üres kézzel, mert a másiké volt a lakás. Ami alapvetően jogos, de nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ha nem lett volna egyiknek sem lakása akkor a pénzüket arra költik és a végén lenne egy közös, így pedig felélték mindkét fél pénzét közösen másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!