Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi a véleményetek erről a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről a cikkről?

Figyelt kérdés

Szerintem igaza van. Sok férfi nem érti meg ezt ,hogy ugyan úgy ki kéne vennie a részét a házimunkában és nem csak elvárni hogy a nő kiszolgálja a férfit

[link]

2018. máj. 27. 09:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

El se olvasom, egyértelmű a véleményem erről: mindenki maga dönti el, a párkapcsolatában milyen szabályok szerint fog élni. Közösen határozzátok meg a rendszert az életetekben, és nyilvánvalóan, ha az értékrendetek ebből a szempontból drasztikusan eltér, akkor nem fogtok együtt élni. Sok nő van, akinek megfelel az, hogy ő végzi a házimunkát, sok nő van, aki életében nem fogott még fakanalat a kezében, aztán mégis együtt tud élni egy férfival, akinek ez szintén megfelel. Felnőtt, értelmes emberek meg tudják beszélni, kinek milyen igénye van, a probléma ott kezdődik, ha ezeket nem tudják/akarják kommunikálni a másik felé, vagy úgy mennek bele egy kapcsolatba, hogy "majd megváltozik" (itt egyébként legtöbb ilyen történetet olvastam, nem olyat, hogy egy férfi eredendően romlott lett volna).

Amúgy, egyenlőségpárti vagyok, mégsem erőltetem ezt a 50-50 dolgot a háztartásban. Mert szerintem nem ez jelenti az egyenlőséget. A munkamegosztás nem feltétlenül jelenti azt, hogy _minden_, amit csinálunk, felezve van, mert az túl sok idő és energia. Vannak dolgok, amiket a férjem csinál, jobban is, mint én, vannak dolgok, amiket én csinálok jobban nála, és nem feltétlenül azért, mert ő a férfi, én a nő, hanem mert mások vagyunk és pont. A kvótarendszert is mélyen elítélem, mert szerintem a munkában ugyanúgy, mint a magánéletben, az embereknek nem az alapján kellene kiosztani a feladatokat, hogy milyen nemű, hanem hogy mire alkalmas. Ha a férjem képtelen rántottánál összetettebb dolgokat főzni, akkor csak azért, mert "egyenlőség", nem fogom ráerőszakolni a vacsorakészítést, inkább akkor menjen el bevásárolni, azt sokkal hatékonyabban teszi, mint én (ő lista alapján vásárol, én impulzívan, ami megtetszik alapon).

És ahogy észrevettem, a legtöbb férfi így gondolkodik a környezetemben, szóval én nem féltem a jövő generációját ebből a szempontból.

2018. máj. 27. 10:41
 12/20 A kérdező kommentje:

#9 szememben nem veszíti el egy fefia a férfi mivoltát csak azért mert kiveszi a részét a házimunkában , én ennek csak örülni tudok

Nem attól lesz valaki férfias hogy nem végez házimunkát

2018. máj. 27. 10:48
 13/20 anonim ***** válasza:
29%

Csak a szokásos feminista fröcsögés.

Ahogy előttem is többen írták, minden párkapcsolat más, és normál esetben magától adódik úgyis, hogy ki mit tesz hozzá. Ha meg valami nem jó, azt a másikkal kell megbeszélni.

2018. máj. 27. 10:58
 14/20 anonim ***** válasza:

Lexa Frost?

A volt barátnőm gyereke olyan, a tipikus barátnők rémálma figura, bármire megkértem, elkezdett csapkodni, hisztizni, az anyjának meg pláne nem csinált semmit.

Kb csak a gyereke miatt romlott meg a kapcsolatunk, mert olyan szinten szrrá volt kényeztetve.

Rengeteg anyuka totálisan elrontja a fiát, erről a nők nem tudom mennyi százaléka tehet, de csakis a lányok, nők babrálnak ki magukkal.

Aki meg nem így nevelné a gyerekét, az eleve nem is akar gyereket.

Így a kör be is zárul, kb nagyüzemben készülnek az ilyen fiúk, férfiak.

Én mindig is igyekeztem a környezetemben élő nők dolgát megkönnyíteni, nem tudtam elviselni, ha egy tőle jóval gyengébb valaki erőlködik, szenved.

Ezért nem is értem a nagy harcos nők férfiakat visszautasító álláspontját. De ők tudják.

2018. máj. 27. 11:17
 15/20 anonim ***** válasza:

Bocs nem olvasom el a cikket de leírnám a véleményem a dologról.

Engem úgy neveltek hogy igenis gyerekként már kivettük a részünk a házimunkából. Felnőttként pedig igényemmé vált hogy rendezett legyen a környezetem és tiszta. Ha nem így van az már engem zavar. Tudom minek hol a helye, rendet tartok, vigyázok a tisztaságra, ezért igazából sok gondot nem is okoz mikor takarítani kell, gyorsan megvan. Vigyázok a dolgaimra, tárgyaimra, autómra. Megcsinálok szinte mindent amit kell a ház körül, és a házban is, nekem nem probléma, illetve nincs párom aki megcsinálja helyettem. De ha lenne se tőle várnám el.

Egyébként csak megjegyzem, előző párom nagyon rendetlen és igénytelen volt tisztaság terén, engem ez borzasztóan zavart, és voltak is belőle problémák. Szóval nálunk fordított felállás volt, én mint férfi jóval több házimunkát végeztem, ő mint nő pedig kevesebbet, pedig lett volna rá több ideje mint nekem, csak igénye nem volt rá, nem érdekelte. De aki ilyen az szerintem ilyen is marad, egy felnőtt ember nem fog megváltozni.

Az biztos hogy legközelebb ha ez kiderül és az illető nem képes egy alap rendet, tisztaságot tartani, akkor hamarabb lezárom a kapcsolatot, mert nagyon zavaró ha az egyik fél csak ül a seggén, de nem ad bele semmit, és minden a másikra hárul.

Bár szerintem is vannak tipikus női szerepek mint a főzés, de simán be lehet ebbe segíteni férfiként. Illetve így hogy egyedül vagyok, így is főzöm, egyszerűbbeket amiket meg tudok.

F35

2018. máj. 27. 11:23
 16/20 anonim ***** válasza:

"Sokszor olvasom itt gyakorin hogy rengeteg férfi írja hogy már pedig ő nem fog házimunkát vegezni mert az a nő dolga"

Mutasd őket!

2018. máj. 27. 12:10
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"Sok férfi nem érti meg ezt ,hogy ugyan úgy ki kéne vennie a részét a házimunkában és nem csak elvárni hogy a nő kiszolgálja a férfit"

És ugyan ki jön össze ezekkel a férfiakkal, ki megy hozzájuk feleségül? Mifelénk ma már egyetlen nőt sem kényszerítenek, hogy olyasvalakivel házasodjon össze, akivel nem illenek össze.

2018. máj. 27. 12:12
 18/20 anonim ***** válasza:
59%

Az #1-essel nagyon egyetértek. A PÁR dolga, hogy elosszák maguk között az otthoni dolgokat és senkinek semmi köze hozzá. Felesleges átmenni a szomszédhoz és belepofázni, hogy az egyenjogúság nevében takarodjon már a férfi a konyhába vagy hasonló. Ha nekik máshogy kényelmes, akkor máshogy.

Amit gáznak találok, azok az ilyen férfinevelő cikkek. Szépen leírják, hogy a férfinak ezt és ezt kéne tenni, de ugyanezen oldalak általában felháborodnak, amikor fordított helyzetekről is szó van. A #4-es válaszoló tök jó példa a pozitív dologra! Elvégzi azt, amit úgy érzi eltud és elakar. A másik dolgokat pedig a férfi. Ez lenne a normális vagy minden felezése.

Manapság már nem is igazán értem ezt a házimunka körüli nagy felháborodást. A legtöbb fiatal srác már lakott egyedül suli vagy külföldi munka miatt. Ők mind lazán ellátták a háztartást. Arról nem is beszélve, hogy több a férfi szakács, mint a nő. Egy felmosó ráncigálása pedig nem túl nagy teljesítmény.

"Sokszor olvasom itt gyakorin hogy rengeteg férfi írja hogy már pedig ő nem fog házimunkát vegezni mert az a nő dolga"

Kérdező, azon az apróságon ugrottál át, hogy a LEGTÖBB FÉRFI azt írja, hogy ő pont, hogy beszáll az otthoni dolgokba. Velük szemben a LEGTÖBB NŐ azt írja, hogy a férfi dolga a kezdeményezés, a randi fizetése és hasonlók. Nemrég volt egy kérdés, ahol a nő nem akart beszállni a lakbérbe és gáznak tartotta, hogy a férfi erre megkérte. A nők fele gáznak tartotta a férfit, mert a lakhatásért pénzt mert kérni egy nőtől.

2018. máj. 27. 14:19
 19/20 A kérdező kommentje:

Olvastam én is azt utolsó , nem is értettem a felháborodást

Számomra ez természetes hogy felesben fiztetjük,fizetnénk a lakbért

Nem várom el hogy valaki kezdeményezzen vagy bármire is meghivjon csak azért mert nő vagyok

Igen én szeretem úgy intézni a házimunkát is hogy fele fele arányban mint minden mást , én ilyen part keresek

Igazatok van ez magánügy ha én ezt szeretném nekem kell tenni érte hogy ki tudjam ezt alakítani a párommal

2018. máj. 27. 19:47
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a cikk főleg az én korosztályom férfiainak szól (negyvenesek) nálunk divat még hogy a nő végzi otthon a házimunka nagy részét főállás mellett is.
2018. máj. 27. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!