Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Vega-nem vega vegyes párok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vega-nem vega vegyes párok, mennyire okozott problémát ismerkedéskor, hogy ilyen téren eltérők az étkezési szokásaitok? Illetve hogy oldjátok meg az étkezést együttélésnél?

Figyelt kérdés
2018. márc. 2. 18:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindenki külön főzött magának. Nálam nem a hús, tojás és tejtermékek mellőzése az egyetlen "gond". Nagyon finnyás vagyok, szóval a speciális igényeimnek megfelelő speciális ételeket kénytelen vagyok magamnak elkészíteni. Ha nagyon ráértem, és a párom épp nem, akkor természetesen hajlandó voltam neki nem vegán fogásokat is készíteni, de gyakorlat hiányábán és úgy, hogy megkóstolni se tudtam, annyira nem lettek jók.
2018. márc. 2. 18:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok vega, de nem ragaszkodom állandóan a húshoz, inkább vannak időszakok, amikor jobban kívánom a húst, van, amikor egyáltalán nem, meg nem is vagyok a tukmálós típus, és szívesen kipróbálok másféle ételeket is, amiket még nem próbáltam, de egyre többen követnek tudatosan valamilyen speciális diétát, akár azért, mert egészségügyi okból muszáj, akár más miatt, és nem akarom, hogy ez akadály legyen egy kapcsolatban. Azért is érdekel, kinek mi a tapasztalata. :-)
2018. márc. 2. 18:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Ismerkedéskor nem volt probléma. Aztán voltak olyan szituk, hogy az anyukája készített ételt mikor mentem, nagyon aranyos volt és mondta, hogy csinált direkt vegetáriánusat.

Megköszöntem meg minden, utána magyarázta, hogy "na de ezt a tejfölös csirkét akkor is muszáj lesz megkóstolnod" :D

Együttélésről még nem tudok nyilatkozni de remélem mihamarabb fogok tudni.

Párom nagyon durva emésztési problémákkal küzd, tehát egy csomó ételt nem szabad egyen. El tudom képzelni, hogy együttélésnél könnyebben tudnánk követni a diétáját, illetve én is szabadabb kezet kapnék főzés terén. Húst ha akarna enni simán készíthet magának, a többi ételt meg én magamra vállalnám mert szeretek főzni

2018. márc. 2. 22:10
 4/7 A kérdező kommentje:

Az anyukák más kategória. :-) Mondjuk az én anyukám ilyen szempontból kicsit speciális eset, mert ő meg cukordiétás, tehát sokszor helyettesíti a cukrot mással, mert neki figyelnie kell, és nem rossz. Egyedül a piskóta, amit még nem tudott másképp ugyanolyan jól elkészíteni, mert összeesik a tészta, ha nem cukorral készíti.

No, jó, köszönöm az eddigi válaszokat, és kíváncsian várom, ha lesznek még. Akkor bizakodó vagyok. :-)

2018. márc. 3. 09:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Én nem eszem húst, ő eszik.

Elkészítem neki, de picit módosítok: a pácot vagy szaftot megkóstolom, ízesítem, és csak utána rakom hozzá a húst - főleg, hogy magamnak is teszek félre és csinálok zöldséges kaját belőle.

Soha nem mondta, hogy nem lett elég ízes valami, szóval nem főzök rosszul :)

2018. márc. 3. 17:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem vega-nemvega, hanem cukorbeteg párom van, de azért leírom a tapasztalatom, mert a lényeg ugyanaz, hogy hirtelen egy számomra teljesen ismeretlen diétának kell helyet csinálnom a konyhában. Méregetni kell a szénhidrátadagjait, és figyelnem kell rá hogy olyan ételeket főzzek amiben van elég szénhidrát, de nem olyan sok hogy két falatot tudjon enni belőle. Zöldségköretet hússal például nem tudunk enni, mert nincs meg benne az adagja, de mondjuk nagyon édes cukros főételeket sem, mert azután meg éhes marad.

Igazodom hozzá, csak akkor főzök kétfelé ha valamit nagyon megkívánok (pl imádom a sült lazacszeletet grillezett cukkinival ami neki két szinten is kiesik, mert nem szereti a halat és nincs benne szénhidrát. Ilyenkor sütök neki egy csirkemellet rizzsel). Illetve konkrét időpontokban kell ennie amihez nem mindig van kedvem igazodni, van hogy ő megvacsorázik hatkor én meg eszem nyolckor, mert akármit csinálok nem leszek éhes addigra.

2018. márc. 3. 22:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem volt barátom nem evett húst. Baromi nehéz volt változatosan főzni a kedvére. :/
2018. márc. 3. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!