Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet valami buktató?
Most költözünk össze a barátnőmmel, az én lakásomban. Anyám a haszonélvező. Csak ideiglenes lakcímkártyát csináltat a barátnőm.
Milyen buktatói lehetnek? Annyi rosszat hallottam, hogy válás során kisemmizte a feleség a férjét, elbukta a lakását. Nem szeretnék semmilyen bonyodalmat. Megpróbáljuk együtt, de nem biztos, hogy működik.
Lehet olyan, hogy majd nem tudom kirakni?
Elég pénzéhes tud lenni, de tudom, hogy szeret.
Ideiglenes lakcímmel nincs buktató.
Ha balhé van, és el akarod költöztetni, simán ki lehet jelenteni, akárcsak egy albérlővel tennéd.
Egyedül az állandó lakcímmel van a sok szőrhasogatás, hogy bizonyítsd hogy nem lakik ott életvitelszerűen stb.
Szóval ebből a szempontból nincs gond.
A lakásodhoz szintén nem férhet hozzá, hiszen az a sajátod, ahhoz semmi köze nem lesz, hacsak nem írod rá a felét később (mondjuk házasságnál).
Amit viszont tudnod kell - és ez a negatív rész - hogy a magyar jogrendszer élettársakként kezel titeket, ha együtt, egy háztartásban éltek. Persze ezt bizonyítani is kell, a lakcímkártya ennek a legegyszerűbb módja, de anélkül is működik.
Lényeg a lényeg, vagyonmegosztás az élettársak között is van. Szóval ha öt év után szétmentek, akkor a közös öt év alatt felhalmozott vagyon ráeső része miatt perelhet - ha akar, nyilván itt nem automatikus, mint válásnál.
De itt is csak a közös dolgokról van szó. Tehát, ha felújítjátok a lakásodat az öt év alatt, akkor a belefeccölt költségre igényt tarthat. Vagy ha lesz közös megtakarításotok, akkor arra a részre, amit beletett.
Mert nem automatikus az 50-50%, hanem a szerzés arányában történik a vagyonmegosztás (azaz, ha te kétszer annyit keresel átlagosan, akkor nyilván a megtakarításból is fele annyi jár neki).
. Megpróbáljuk együtt, de nem biztos, hogy működik.
Lehet olyan, hogy majd nem tudom kirakni?
Elég pénzéhes tud lenni, de tudom, hogy szeret.
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de te szerelmes vagy ebbe a lányba?
Hogy tudsz róla így írni?
Minek vagy vele?
Nekem ez nem tűnik szerelemnek...
Vagy troll vagy?
mert összeköltözni a szerelmesek szoktak, de ez??
Előző vagyok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!