Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Közös költség megosztása?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös költség megosztása?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

a barátnőmmel hosszú távra tervezünk (gyerek, család). Jelenleg az én lakásomban lakunk közösen, ő a lakását bérbe adja. Most kijelentette, hogy a közös költség felének csak azt a részét fizeti, ami a közműszolgáltatások ára (víz, csatorna, szemétszállítás), a ház karbantartására fordított részt nem, azzal az indokkal, hogy az enyém a lakás. Szerintetek normális ez? Vagy - ilyen alapon - kérjek tőle bérleti díjat?

2017. dec. 2. 11:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem itt nagyon lényeges kérdés az, hogy mi lesz azzal a pénzzel, amit ő a lakásából kap. Az övé, felélitek, vagy mit csináltok vele?

Szomorú ez a hozzáállás, ennyi erővel a csapot se nyissa meg, mert minél többet használjátok, annál nagyobb az esélye, hogy elromlik és fizetni kell a cserére, amibe ő ugye nem száll be... :) Szerintem ez szánalmas.

Soha eszembe sem jutna ilyennel előjönni, pedig mi is fiatal pár vagyunk, külön kasszán és a közös lakás vásárlás óta ezer nagyobb kiadás bejött, amit számolgathatnánk ugyan, de már rég nem tesszük.

2017. dec. 2. 19:31
 12/12 anonim ***** válasza:
Mióta vagytok együtt? Mióza laktok együtt? A társasháznak fizetendő közös költségről van szó? Ha igen, akkor havi pár ezer forinton (talán2-3000 forintról lehet szó) rugózik, ami szarrágás az ő részéről. A kajába mennyit ad bele? Ha a kapcsolat elején vagytok, akkor beszéljétek át még egyszer, ki miből mennyit vállal, és nektek a közös kassza nem való. De ha ilyen filléreskedő, essen szó részletesen a kajaköltségről, tisztítószerekről, a tisztálkodási szerekről is. Személy szerint engem idegesítene, ha a párom ilyen fillérb*szó lenne, én nem tudnék hosszú távon ilyen emberrel együtt élni. De ezt neked kell eldöntened, hogy ez a tulajdonsága mennyire idegesít téged és hogy tudod ezt kezelni. Mindenkinek megvannak a maga bogarai, neki ez.
2017. dec. 3. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!