Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hozzátok milyen gyakran...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hozzátok milyen gyakran járnak a szülők? Mennyi időre? Szólnak előre? Hogyan tolerálnátok ha minden hétvégén vagy heti többször bejelentés nélkül megjelennének fél-egy napokra?

Figyelt kérdés
2017. márc. 27. 16:57
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

Nem toleralnam, es nagyon hamar leszoktatnam oket azzal, hogy szimplan nem nyitnek ajtot nekik, mintha otthon se lennek. (Egyebkent is ezt szoktam, ha nem varok senkit, engem ne zaklasson semmi jottment :D)

Egyebkent nem jarkalnak hozzank egyaltalan, csak ha direkt szolok, hogy jojjenek, ami ritka.

2017. márc. 27. 17:00
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Mivel, itthon ruha nélkül vagyunk, nem igazán van senki beengedve. Legalább, itthon legyen nyugalmunk, úgy és akkor pihenjünk, amikor és ahogy jólesik nekünk.
2017. márc. 27. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

Az én szüleim hajlamosak erre, hogy bejelentés nélkül átjönnek "segíteni". Párszor előfordult, hogy ilyenkor megmondtam, hogy kösz, de nem igénylem, azóta leszoktak róla, illetve előre megkérdezik, hogy igénylem-e.

(Max. úgy jönnek át, hogy a kertben tesznek-vesznek, fát aprítanak, mert ők fával tüzelnek és tőlünk hordják, de olyankor a házba max. beköszönni jönnek be.)

2017. márc. 27. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én "szerencsére" messze lakom a szüleimtől, nem egy városban élünk, de nem szokásuk egyébként csak úgy értesítés nélkül jönni. Ha értesítés nélkül jönnének megmondanám, hogy legközelebb szóljanak nekik is egyszerűbb mert ha pont nem érnék rá nekik lenne kellemetlen.
2017. márc. 27. 17:41
 5/9 A kérdező kommentje:

Mi panelban lakunk, picike lakásban, ami nem igazán alkalmas vendégfogadásra, mert a nappali a hálónk kb... így segíteni semmiben nem kell mert nincs kert, úgy terveztük, hogy mi megyünk a párom szüleihez havi 1x kb, mert elég sokszor dolgozunk hétvégén is, az a két nap kincs kb. 20km-re vagyunk tőlük és a múlt hétvégén költöztünk be és akkor már mondták hogy "Ha van valami max átugranak ;)" tudjátok azzal a könnyed hangvétellel hogy ez tök természetes hogy bármikor, amikor ők akarnak jöhetnek. Nem akarok bunkó lenni, de heti többször haptákba vágni mindent miattuk nem igazán szeretnék, főleg hogy az a leszólós fajták. A hétvégén egyszer csak telefonáltak hogy itt vannak és körbe kellett őket ugrálni, apukája a tv-t nézte nálunk... Beszélgető téma nincs, anyukája meg mindent megnézett és mondta a véleményét.

Sajnos párom édesanyja akkor is pakolt nálunk amikor külön lakrészben voltunk, a nagyszülőknél is ezt csinálja, hiába szólt rá a nagymama, ugyanúgy csinálja :\

Bunkóság lenne megmondani a páromnak hogy havi 1x inkább mi menjünk hozzájuk?

Az én szüleim ebben a városban élnek, kikötötték hogy akkor jönnek ha hívjuk őket és a költözéskor is megkérdezték hogy jöhetnek-e, kell-e segítség, az ő szüleinek természetes volt hogy jönnek és nézelődnek, nem segítettek.

2017. márc. 27. 18:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi meg szoktuk beszélni, csak úgy nem megyünk se mi, se ők. Ráadásul én általában éjjel dolgozok, elég tahónak tartanám, aki csak úgy beállítana.
2017. márc. 27. 20:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én szüleimmel nincsen probléma, őket úgymond "megneveltem", a párom szüleivel van inkább gond. Ők szeretnek néha megülni és a fél órás röpke látogatás ilyenkor 3-4 óra, elég makacsok tudnak lenni és sértődékenyek is. Páromat is kiakasztja néha, de ő tűri őket mosolyogva, csak ha elmentek akkor borul ki, én nem vagyok annyira türelmes, de sajnos nagyon nem nyithatom ki a számat, mert megsértődnek rám és ezután páromnak panaszkodnak aki nem tudja mit válaszoljon. Úgyhogy csak mosolygok és próbálom tűrni, legkésőbb addig amíg nem lesz gyerek és akkor talán azt fel lehet használni kidumának.

Nehéz, tényleg, nincs igazán jó megoldás, a legjobb ha olyan típus vagy aki szereti ha mások vannak otthon nálad, de én olyan vagyok hogy ha haza érek, akkor senki se szóljon hozzám páromon kívül és nincs türelmem jópofiskodni még másokkal.

Legrosszabb pedig amikor csak úgy beállítanak, mert arra jártak 10 percre és persze úgy megülnek, hogy az egész délutánod oda van egy fárasztó munkanap után.

Amit szoktam tenni, hogy ha tudom jönnek hozzánk, akkor előtte már van egy kis programom, ami azt jelenti, hogy tovább vagyok az irodában és utána elmegyek konditerembe, és amikor este 7-re hazaérek, akkor csak egy órát kell velük töltenem és hallgatnom mennyire érdekes a nyugdíjas élet és mi fiatalok milyen sok mindent rosszul csinálunk. Bezzeg az én időmben!

2017. márc. 29. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Bejelentés nélkül nem működik, ez egyértelmű. Bár nálunk ebből nem is volt soha nagy kérdés, mert ~100 km-re lakunk a szüleinktől, tehát eleve nem igazán jönnek ekkora távolságra, inkább mi megyünk hozzájuk.

Nyilván minden család más, biztosan van, ahol ebből nem lenne semmi gond, de a helyedben én sem örülnék neki, ha ilyen mentalitású szülőket kéne elviselnem heti több alkalommal is akár. Viszont az szerintem teljesen vállalható indok, hogy 1, valóban kicsi a lakás, illetve 2, ha annyira jönni akarnak legalább szóljanak, hiszen nem is biztos hogy otthon lennétek. Így pedig legalább el tudjátok dönteni, hogy per pillanat van-e kedvetek hozzájuk.

2017. ápr. 3. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Nahát nálunk mindennapos a szülők jelenléte, ami nem is zavarna. nem rég szültem, természetes, h jönnek babázni, nem is bánom, de már kezd terhes lenni a dolog. szüleimmel hál istennek nincs is gond e téren, bejönnek, köszönnek, hogy vagyunk, váltunk pár szót, hazamennek. anyósom azonban még most is jön minden egyes fürdetésre, és addig haza se hajlandó menni, amíg el nem alszik a pici... kiakakasztó, nem tudom, hogy fogom leszoktatni, ha esetleg majd jön a második baba...
2017. ápr. 24. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!