Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan jelenthet ki egy férfi olyat hogy márpedig ő nem is hajlandó megtanulni főzni?
Élettársam hozzám költözött,mindketten elváltunk.Én többet dolgozom mint ő,ezért 2-3 naponta főzök magunkra és fiamra is.Ő többet van itthon,ezért megemlítettem neki milyen jól esne ha legalább néha engem is ebéddel várna.Erre ő kijelentette hogy nem is akar megtanulni,ő bizony nem pazarolná idejét ilyesmire.Inkább el van szendvicsen.
Zavar a hozzá állása,sőt mióta ismerem e témában a véleményét egyre inkább tehernek érzem hogy rá is főzzek.Hiszen emiatt hétvégén elég nagy adagokat kell készítenem hogy még legyen másnapra is és vigyen munkába ő is.Mi közben ő azt csinál amit akar.
Többször elmondta az ő családjában mindig is a nők főztek,édesanyja kiszolgálta édesapját mindig,volt felesége is rendszeresen főzött rá.
Mondjuk én is mindennap főztem volt férjemre,de az más volt,mellette nem kellett ilyen sokat dolgoznom,ő dolgozott jóval többet,ezért meg is érdemelte hogy ebéddel várom.
Most más a helyzet,kevesebb a szabadidőm mint élettársamnak,és zavar is hogy teljesen hárítja ezt a fajta "kötelességet".
Véleményekre vagyok kíváncsi,mennyiben elfogadható a hozzá állása?
"Élettársam miatt több fajta ételt is kell készítenem és ez merőben más és több elfoglaltság."
Kell?
Kedves kérdező, egyedül a te hibád, hogy hagyod, hogy ilyen életképtelen életformák rádtelepedjenek. Amíg nem változtatsz, addig ne is nyavalyogj.
Szóval örökbefogadtál még egy gyereket a jelenlegi mellé.
Őszinte leszek, nekem ez nem kéne. Amennyiben képes vagy magadat és a fiadat ellátni a saját fizetésedből, megállni a saját lábadon, én a helyedben választás elé állítanám: vagy arányosan kiveszi a részét a házimunkából, vagy viszlát. Ha az utóbbit választja, akkor történjen is úgy. Szerintem te is érzed, hogy ez nem párkapcsolat, csak kiszolgálod őt is pluszba, az eddigi teendőid mellet. És ezért mit kapsz? Szexet, és néha buksisimit? Ne nevettesd ki magad. Küldd vissza a feladónak a nagyra nőtt kölköt.
Ha pedig nem tudod magatokat ellátni, akkor keress jobb állást, esetleg olcsóbb albérletet, és utána jöhet a korábbi forgatókönyv.
Most a hétvégére nézzél ki valami jó kis órát te is az edzőteremben, aerobic, vagy akármi, csapd a hónod alá a tornacuccot, és lépjél le te is!
A fiadnak persze főzz, sőt, őt megpróbálhatod néha bevonni a főzés folyamatába, nem ördögtől való az, hogy egy férfi boldoguljon a konyhában, inkább nagyon is hasznos.
Hogy miért élek vele? Ahogy a viccben is meg van írva,bár egyáltalán nem vicces: Mire rájöttem hogy milyen ember,már késő volt,már beleszerettem.Hát ezért.És az elején olyan szépen megbeszéltünk mindent.Rendesnek tűnt,ragaszkodott hozzám,mindig velem akart lenni,kivéve ha edzőteremben van.Azt mondta velem szeretne megöregedni,az tetszett is hogy senki nem érdekelte csak én.
Akkor még nem láttam hogy mindezt megelőzi önmaga,meglátásom szerint.Az sem zavart annyira hogy nem tud főzni,hiszen nem tud minden férfi,csak akkor még nem tudtam hogy nem csak ezt nem tudja hanem mást sem.Autóval megyünk vásárolni,mindig ezt emlegeti mennyit segít ezzel.De én nem látom ezt olyan nagy dolognak.Itthon csak el van,elnézi hogy én teszem a dolgom,és a hozzá állása hogy nem is próbál változtatni,lehangoló.
Időnként mégis bizonytalan vagyok hátha bennem van a hiba.
Ne haragudj, h nem válaszolok kedves Kérdező egyből.
Gondolkodom. Nehéz dolog ez.
A szépen összeszedett mondatait alapján: értelmes, okos, érző nő lehetsz..., talán túl érző is... nem gond, csak az ilyen típus nehezen dönt, nincs az egója a fellegekben, alázatosabb, próbál megértőbb lenni. Tudom, én is ilyen vagyok.
Jönnek itt az egósabb emberkék, majd ők megmondják a tutit: Szakíccsá! :DD
Annyi aspektusa van még egy párkapcsolatnak: érzelmileg pl. milyen Hozzád? Vannak kedves szavai, mennyit szeretget, az intimitás milyen köztetek?
Lehet, csak lusta a szentem, azon tudsz változtatni, befogod és kész. :)
Nem tudom tényleg, ennyi infóból, ennyire jutottam.
Mintha az exemet hallanám.....Ő is azzal fogott meg, hogy a kapcsolatunk elején annyit mondott "kettőnk közül csak Te lehetsz aki elmegy". Én ezt úgy fordítottam le magamnak, hogy Ő már élete végéig velem marad, max ha én döntök úgy, megyek....nem térek ki a részletekre, mert neki emellett befértek a nők, viszont hasonlóan kényelmes dolga volt mint a párodnak, mindent aláraktam, csak épp semmit sem kaptam, még csak nem is dolgozott!! MInt a Tied....
Soha többet ilyen ffi én azt mondom, aki cselédnek nézett.
A mostani párom sem tud viszont főzni, de mindig besegít, zöldséget tisztít, vagy amit kérek, bármit megtesz, javítások, stb. Neki szívesen főzök - amúgy is a gyerekekre muszáj -, semmi pluszt nem jelent és még folyton dícsér is, elismer, megköszöni. Igy örömet jelent nekem is, és a gondoskodás a másikról amúgy is az én szeretetnyelvem egyike.
De ezt tényleg gondold át, hogy érdemes e a pároddal folytatni, ha semmit sem kapsz érte....csak elvárások. Mi lesz később?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!