Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen egy mozgássérült emberrel együtt élni?
Nekem a barátom mozgássérült. Az egyik kezét szinte alig tudja használni. Vannak dolgok, amik viccesek pl hogy én kötöm be a cipőfűzőjét.
3 fontos dolgon múlik az egész: 1. milyen a sérülése, 2. ő hogyan àll hozzá, 3. te hogyan àlsz hozzá.
Szerintem két típus létezik. Az egyik akik fittyet hànynak rà és teljesen normális életet akarnak élni. Ismerek ilyeneket. Van egy aki mekibe dolgozik, egy másik pedig lovagol (saját maga szerszàmozza fel a lovat, ami baromira nem könnyű). A másik típus pedig a párom :D a tipikus "szegény szerencsétlen mozgássérült vagyok, segíts rajtam". Ő lehet cáfolná, de én ezt érzem. Kb semmit nem segít itthon. Még a tànyért sem teszi be a mosogatóba, bàr szerintem csak lustaságból.
Viszont ismerek tolószékest is, hogy ne csak a "kezesekről" beszéljek, meg hàt te se irtad hogy milyen a sérülés. Na szóval ismerek egy pàrt, ahol épp a legény-leàny búcsún történt baleset, és a sràc tolószékes lett. Kérte a lànyt hogy hagyja el mert ez igy nem lesz szép élet nekik. Persze a csaj nem hagyta el. Teljesen àtalakították a hàzat, igy a sràc is tud pl főzni stb plusz otthon dolgozik (irodai munka asszem).
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!