Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mások ezt hogy csinálják?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mások ezt hogy csinálják? Hogy találnak időt mindenre, amire szeretnének?

Figyelt kérdés
Mostanság kezdődött meg az az időszak az életemben, amikor az egyetem végeztével végre minden nap fixen 8 órákat (+1-1 óra az utazással) nem vagyok otthon, plusz utána edzésre menni, hobbimban részt venni esténként, hazaérvén takarítani, vacsit/ebédet főzni. Mások hogy csinálják, hogy hétköznap együtt vannak valamennyit a kedvesükkel? Mi lesz itt, mikor már gyerekek is vannak? Hétvégente látni csak a családot? Vagy valamit én/mi rontunk el? Ti hogy csináljátok? Látjátok egymást hétköznap, azt leszámítva, hogy este köszöntök egymásnak, jóéjt kívántok, és már alszatok is?
2015. dec. 2. 15:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%
Mi bajotok van 8-as válaszával? Igaza van. Fontossági sorrendet kell felállítani, más 2-3 gyerek mellett is tud a párjával foglalkozni.
2015. dec. 2. 18:36
 12/16 anonim ***** válasza:
67%

8-15ig meló, heti 2* edzés, akkor hét körül érek haza, akkor vmi egyszerű vacsi, dvd, mozi, otthoni program párommal

többi nap futás meló után, 5-re érek haza, párom is, akkor van több időnk

hétvégén nagyobb főzés, takarítás, de ez is megvan pár óra alatt, aztán simán együtt tudunk lenni

2015. dec. 3. 09:07
 13/16 anonim ***** válasza:

Tudom, mit rontotok el: nem tudjátok beosztani az időt :) Sokan szenvednek ettől.

Persze, vannak napok, amikor nem könnyű, de azért általánosságban mindenre van időnk.

A férjem 4-re hazaér, elpakol kicsit, ha van valami. Aztán lepihen egy kicsit vagy főz, mire hazaérek.

Én fél 5-6 között érek haza, nagyon változó.

Főzünk együtt vagy főzök én, ha a férjem még nem tette:). Eszünk. Ez az egész kb. 1 órát vesz el.

Ezután este általában fürdünk együtt, filmezünk, játszunk a ps4-en, zenét hallgatunk, olvasunk. Heti 1x legalább elmegyünk otthonról, étterem, termálfürdő vagy ilyesmi.

Az alapszabály: hétköznap nem csinálunk semmilyen házimunkát - elpakolunk magunk után rögtön, lemossuk magunk után a kádat, konyhapultot, az edényeket rögtön a mosogatógépbe tesszük. Max. a mosogatógépet pakoljuk ki, ha ment.

De a porszívózás, mosás, fürdő-wc takarítás hétvégére marad - ketten, együtt elég hamar végzünk vele, és nem hétköznap, fáradtan és kedvetlenül kínozzuk magunkat vele. Bevásárolni péntek, munkából a szünetemben megyek.

Így hétköznap esténként 4-6 órákat töltünk ébren, kikapcsolódva, kellemesen együtt!! :)

2015. dec. 3. 18:21
 14/16 A kérdező kommentje:

Ahogy látom, szerencsések azok, akik korán mennek dolgozni :) Mi a párommal 9re járunk be, és olyankor is van, hogy még nincs nyitva az iroda, 6ig mindenképpen bent maradunk, néha picit tovább is. Ha 4 után nem sokkal hazaérnék legalább én, hát nekem sem lenne ilyen problémám valószínűlg :D De így kb mindketten olyan 7 körül érünk haza. Hetente egyszer elmegyek a hobbim ápolni, akkor 10 körül vágódok haza. Sport heti kétszer (páromnak háromszor, de az egyik alkalmat a hobbim napjára rakja, így szinte ugyanaznap vagyunk mozogni) olyankor is csak 9-10 körültől látjuk egymást, két olyan este van, amikor szinte normálisan tudunk együtt lenni, 7től. Én is több napra főzök egyszerre- ezeken a napokon. Macska van a lakásban, nem lehet megoldan, hogy csak hétvégén porszívózzak, bár a felmosás meg nagy fürdőszobai takarítások valóban akkorra maradnak. Hétvégente esetleg baráti társaság, de ők jobban szeretnek hétköznap találkozni, talán pont ezért, hogy a hétvégét együtt tölthessék.

Nem érzem, hogy rosszul osztanánk be az időnket. Inkább azt érzem, hogy több mindent szeretnénk csinálni, mint ami 24 órába belefér. És közben egymással is minőségi időt eltölteni. Ahogy elnézem, a hozzánk hasonló munkarendben dolgozók hasonlóan rosszul jártak. Ezt kapjuk a lehetőségért cserébe, hogy nem kell korán kelnünk, a jelek szerint...

2015. dec. 4. 09:13
 15/16 anonim ***** válasza:
52%

Persze hogy látjuk egymást:)

A férjem reggel fél 6-kor indul, akkor még elköszön. Én fél 9-kor kelek (fél 10-re megyek dolgozni, fél 6 mire otthon vagyok, híreket nézek, tornázgatok, közben felteszem a kaját, aztán olvasok, vagy a hobbimmal foglalkozom. Játszani is szoktam a gépen amikor kedvem van.

A férjem negyed 10 után kicsivel ér haza este, eszik, beszélgetünk, nézünk valamit, elmegyünk együtt zuhanyozni, majd ágyba. Rosszalkodunk, aztán alvás. Hétvégén vagy itthon pihizünk, vagy elmegyünk barátokkal, vagy kettesben valahová.

A házimunka nagyobb részét, mivel én kevesebbet dolgozom, nekem van rá időm, hétköznap megcsinálom, ez kb napi negyed óra. 2 naponta felsöprök, felmosok, és naponta elmosom azt a pár cuccot amit használok a főzéshez. letörlöm a pultot, asztalt. Mivel sosem hagyom ki ezeket, hamar kész van, nem áll hegyekben a mosogatni való például. Nagyobb házimunkákat pl(könyvespolcok portalanítása, fürdőszoba takarítás, ablakpucolás) együtt csináljuk. Ez a szombatokból vesz el kb 2 órát alkalmanként.

2015. dec. 4. 21:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem mindenki 8 órában dolgozik, van, aki többet, vannak, akik távkapcsolatban, távházasságban élnek, vannak, akiknek utazós a melójuk, és ezzel együtt jár, hogy ritkábban látják egymást a párjukkal, vannak, akik a nemzetközi fuvarozásban dolgoznak, nem feltétlenül zavarják le 8 órában a melót. Én itthon is szoktam dolgozni, ha úgy alakul. A melóban letudom a 8 órát (plusz ebédszünet - fél 9-től 5-ig, plusz utazás), aztán ha kell, itthon még bekapcsolom a gépet, belépek a céges rendszerbe, vagy másnap reggel korábban kelek, és még indulás előtt valamit megcsinálok, vagy belenyúlik a hétvégébe, esetleg szabadságba. És mégis van időm egyebekre is. A szüleim munkarendje sem volt soha teljesen szinkronban, mégsem rokkant bele a család. Megtanultuk úgy elosztani az időt, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki, időt spórolunk több dolog együttes elvégzésével, vagy netes vásárlással... stb.
2015. dec. 4. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!