Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos az elvárásom?
Figyelt kérdés
Párommal házat készülünk venni Bp agglomerációjában. Megbeszéltük, hogy fele-fele pénzt teszünk bele és a tulajdonjog is így lesz meghatározva. Viszont, én mondtam neki hogy én végrendeletet fogok íratni, hogy ha velem történne valami, ne a bűnöző tesóm örököljön utánam. Gyerekünk nem lesz, a szüleim meghaltak. Mondtam neki, hogy örülnék neki ha ő is hasonlóan tenne, mert akármi történhet, ès nem örülnék ha az anyja örökölné az ő ház részét. Nem fogom eltartani a semmirekellő anyját, akit nem különösebben érdeklünk de ha fogyóban a nyugdíjka nem rest telefonálni hogy utaljunk neki.tegnap 10:31
2/31 anonim 

válasza:

Igen. Egyébként ezért jó például a házasság, mert ott ez például rendezve van. Pont ez az egyik példám amikor valaki azt mondja hogy az csak egy papír.
3/31 anonim 

válasza:

Jogos, de neki nem muszáj beleegyeznie.
4/31 A kérdező kommentje:
Azt mondta hogy átgondolja, de valamit akkor is fogok vele intéztetni. Nem fogok odalökni az anyjának egy tulajdonjogot, vagy esetleg pénzt is.
tegnap 10:41
6/31 A kérdező kommentje:
Opció, csak még nem kérte meg a kezem, de tervbe van véve.
tegnap 10:43
7/31 anonim 

válasza:

Hm, de ha ti nem vagytok házastársak akkor hogyan tudná az anyja, vagy tesód örökölni? Ha a ti neveteken van a ház akkor nem örökölheti más, vagy rosszul tudom?
8/31 anonim 

válasza:

Az egyenes ági rokon örököl. Ha van gyerek, akkor az. Ha nincs, akkor a legközelebbi rokon. Gondolom ezért kell a végrendelet.
9/31 anonim 

válasza:

Köszi a választ. Ilyesmi eszembe se jutott, azt hittem hogy visszamenőleg nem lehet örökölni csak a közös gyerek lehet az örökös.
10/31 A kérdező kommentje:
Igen 8-as. Ezért szeretném ha "bebiztosítana". Az anyja örökölne, ha ő nem élne, a tesója. De senkinek se fogok ekkora "ajándékot" az ölébe lökni, aki egy fillért se tett bele. Főleg ilyen családi kapcsolattal...
tegnap 10:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!