Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldanátok meg ezt az "anyagi problémát"?
Figyelt kérdés
Én nettó 700-at, párom nettó 400-at keres. (ha van túlóra)
2-3 év múlva nekem már lenne pánzem lakás önerőre, párom viszont másra gyűjtene, tanfolyam, stb. Elég sok pénzt beleölt a mostani lakásába, ahol nem tudunk lakni és talán még 20 év, mire el tudják adni a rokonokkal.
Mit lehetne csinálni? Vegyek egyedül egy lakást hitelre? Vegyem fel egyedül, és segítsen a tőrlesztőbe? Várjak, amíg ő is összegyűjt elég pénzt?
Most albérletben lakunk, 5 éve vagyunk együtt, 28 évesek vagyunk, én vagyok a lány.
Le kell ülni és meg kell beszélni, hogy kinek mi a fontos. Ha nem egyeznek az elképzelések akkor meg elválni, mert ennek nincs sok értelme.
aug. 15. 10:55
2/23 A kérdező kommentje:
Nagyon jól megvagyunk és szeretjük egymást, semmiképp nem szakítanék, csak mert nincs jó anyagi háttere.
aug. 15. 10:59
3/23 anonim válasza:
Vegyél egyedül lakást, és ha összeházasodtok írjatok vagyonjogi szerződést.
aug. 15. 11:08
4/23 anonim válasza:
"Elég sok pénzt beleölt a mostani lakásába, ahol nem tudunk lakni és talán még 20 év, mire el tudják adni a rokonokkal."
Ezt mondatot meg kéne magyaráznod!
Kinek a tulajdona az a lakás?
Ha több tulajdonosa van, köztük a párod (pl. mert örökség), akkor vagy vásárolja meg a több örököstől, vagy adják el. Olyan nincs, hogy ez 20 évig tart, mert legrosszabb esetben bíróságon kérheti a kényszerértékesítést.
aug. 15. 11:59
5/23 A kérdező kommentje:
Azért nem magyaráztam meg, mert nekem nincs ehhez közöm és amúgyis bonyolult a helyzet. Több tulajdonos van, rokonoktól vették meg, de a rokonok továbbra is ott laknak. Nyilván nem lesznek kitéve a régi lakásukból.
aug. 15. 12:04
6/23 anonim válasza:
4-es ez sajnos tényleg évekig is elhúzódhat és a pereskedés többe kerülhet mint az a kis tulajdonrész-érték. Ergo nem éri meg. Kérdező én kevesebbet keresek páromnál, ő ázsiába szeret utazgatni én meg megmondtam, hogy kell a pénz önerőre, hogy legyen egy saját lakásom. 2-3 év múlva. Most egy kapcsolatra nem lehet feltenni mindent egy lapra, max. ha házasok lesztek, akkor majd lehet erről beszélni, hogyan, mennyit adsz neki az ő költségeibe. Addig a kötelezőkön túl nem látom értelmét a közös kasszának.
aug. 15. 12:23
7/23 anonim válasza:
Ülj le vele és tálald az elképzelésedet, ill. kérdezd meg, hogy ő hogyan gondolja a jövőtöket.
aug. 15. 12:58
8/23 A kérdező kommentje:
Ő mindig csak azt hajtogatja, hogy csóró, szeretne elvégezni egy tanfolyamot, hogy többet keressen, más fontos dolgokra is gyűjtenie kell. Kb 4-5 millió kéne neki, hogy ezeket megvalósítsa, ezekre gyűjt. Velem tervez, csak anyagilag kilátástalan a helyzete. Ő úgy van vele, hogy elvegetál velem egy albiban addig, amíg nem lesz meg minden és kezdhetünk félrerakni lakásra. Csak nem tudom, mert én meg inkább költenék külföldi utakra, minthogy lakásra spóroljak. Ezért dilemmázok, hogy mi legyen.
aug. 15. 13:14
9/23 anonim válasza:
Ha jót akarsz magadnak, akkor egyiket sem csinálod, hanem te fizeted a beugró mellett a törlesztőt is. Semmiképpen ne segítsen a tirlesztőbe. A saját lakás biztonságot ad. Bármi történhet 5-10-20 év múlva.
aug. 15. 13:35
10/23 anonim válasza:
utazni lehet saját ingatlan vásárlása után is. fantasztikus lehet úgy kapcsolatban lenni, hogy egyikőtök sem igazán tudja, minek kéne a fontosnak lenni az 1. helyen. Én sem utazgattam, nem tehettem meg, mert én is lakásra gyűjtök. Az albi egy lutri, én nő vagyok, gyereket akarok, albérletbe meg nem szeretnék szülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!