Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem mintha az én feladatom lenne?
Sokszor szóba kerül a házvásárlás vagy hogy építkezni kellene. Ezek ilyen beszélgetés szintén aztán lépés nem történik. Viszont mikor erről beszélünk olyan érzésem van mintha nem gondolná hogy súlya van az egésznek.
Ő ami van tartaléka azt másra akarja költeni szinte az egészet.
Nekem is van én mióta együtt vagyunk erre teszem félre a pénzt, ő kevésbé.
Ő ha többet kell dolgoznia szinte hisztizik.
Szüleim révén a telek adott lenne.
De talán most van rá vevő és barátnőm ilyet mond hogy nem kéne eladniuk ha építkezni akarsz.
Nem válaszoltál!
Hány évesek vagytok? Mióta vagytok együtt? Már elvetted, tehát a feleséged?
Ha még csak házasok se vagytok, és még NEM közös a telek jogi tulajdona, SEMMI közöd a vagyonához! Persze, majd hhulye lenne befektetni anyós-após tepkébe, hogy, a fiacskájuk jól éljen.
Gondolj bele: a szüleid se hiszik, hogy ti egyszer közösen fogtok építkezni.
Amúgy meg teljesen igaz: más ingatlanába egy fillért sem szabad tenni!
Nem is értelek. Te most miért nem anyádéknál vered az asztalt? Neked ígérték, most meg nem lesz hova építeni a saját otthont. Jól kicsesznek veled, te meg azon duzzogsz, hogy a csajod mire költi a saját pénzét. Amihez amúgy semmi közöd.
Valószínűleg azért érzed, hogy egyedül a te dolgod, mert a te telked, te szüleid, a te megtakarításodból el lehetett volna kezdeni, hogy a te házad minél előbb meglegyen.
Nem akarják eladni. Csak kíváncsiak mennyit lehetne kapni.
Ő mondta többször az építkezést. Amúgy 7éve vagyunk együtt.
Azért nehogy már ne legyen közöm..
De pedig semmi közöd hozzá, kérdező. 7 éve vagytok együtt, de nem vagytok házasok. Ő semmi sem látna abból az épületből, ha egyszer szétmentek.
Úgyhogy nagyon is jól teszi, hogy nem gyűjt a te ingatlanodba.
Külön kassza. Az a lényeg, hogy nincs hozzá közöd, ahogy ö se rendezkedik a te pénzeddel.
Főleg 7 év után, úgy hogy se esküvő se semmi. Bolond lenne neked adni a semmire a megtakarítását, aztán ha szakítasz, csupasz fenékkel mehet az anyjához.
Ne haragudj, de én sem almodoznék anyósék telkéről. Bele sem kezdenék, nekem ne vágja a fejemhez senki hoggy bezzeg a telek az övéké.
Elöször nem építkezésen kéne abrándozni, mert jelenleg te is más telkére építenél. Mit vársz? Még csak nem is a te tulajdonod. De ha ennyire építkeznél az kéne hogy legyen az első lépés hogy hogy lesz legalább a te tulajdonod( vásárlás, ajándékozás? ). Eztán lehete egyáltalán beszélni a dologról.
"Azért nehogy már ne legyen közöm.."
És neki "köze" lesz arra a telekre épült házhoz, amit te kapsz a szüleidtől?
Papíron köze lesz? Ha külön mennétek, kérhetné a részét?
#18:
Mit nem értesz azon ha ő nem látja azt hogy valaha is feleségül vennéd, akkor ő miért is tenne bele bármennyit is a szüleid telkén épülő házba?
Főleg úgy hogy ez csak elméleti síkon van tárgyalva.
7 éve nem történik semmi amiből látná hogy házasság lesz.
Te gyűjtögetnél pénz más emberek telkén épülő házra (ami vagy megépül vagy nem)?
Ha adna is pénzt akkor ügyvéd előtt kellene mindent lepapírozni, ha esetleg szakítás lesz akkor visszakapja amit beletett (feltéve hogy te ki tudod fizetni).
Szerintem azért nem gyűjtöget, mert ő is látja hogy 7 év alatt nem történt semmi, és nem is gondolja hogy ezután fog (nem bízik benned).
Kérdező, elég nehezen nyögted ki, hogy lesz hozzá köze. Ráadásul így, 2 oldalnyi kérdezősködés után.
Nekem ez úgy tűnik, inkább csak a pénzét használnád szerencsétlen csajnak, hogy a te szekered gurulhasson.
Ha lesz is köze az ingatlanhoz, ami még fel se épült, sőt, átvételre/megvételre se került, akkor is egy szakítás esetén neki nem lenne hova mennie, és ágyingózhatna rá, hogy kifizessék. Ő kerülne még így kiszolgáltatottabb helyzetbe. Plusz, ugye, se házasság, se semmi. Csak egy követelőző, önző here, aki a saját nézeteid vartyogva dumál bele az életébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!