Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem kellene a barátnőmnek már munkát vállalnia?
Figyelt kérdés
Tavaly fejezte be a müvészeti egyetemet és azóta még nem tudott elhelyezkedni a szakmában, nekem pedig már kezd terhes lenni ez a kapcsolat. Megértem, hogy nehéz elhelyezkedni abban a szakmában, de szerintem addig kereshetne mást. Csakhogy ő nem megy el napi 10ezerért egy gyárba, üzletbe vagy vendéglátóhelyre, csak arra vár, hogy szakmályában legyen egy lehetőség. Albérletben élünk, ami nem olcsó és én 3 hónapja már másodállást is vállaltam, mert már ott tartottunk, hogy gondot okozott kifizetni a számlákat is. Reggel 6tól 15ig dolgozok, majd 16tól 22ig. Szombaton is ugyanígy, csak vasárnaponként vagyok szabad. Ez átlagban több mint havi 370 munkaóra, és már nagyon elegem van belőle.
#20 vagyok. Arra külön felhivnam a figyelmet, hogy durván 20 év alatt egyszer! tudott a szakmájában elhelyezkedni. Csak úgy, hogy legyen mit átgondolni. Szerinted hány festő, grafikus és illusztrátor van ma az országban?
2022. szept. 27. 20:55
22/35 anonim válasza:
De, már rég kellett volna. Én sem a legkeresettebb szakot végeztem. Ha abban nem volt munka, akkor elmentem recepciósnak, eladónak, közben keresgéltem mást.
Minek tűröd? Mondd meg neki, hogy sajnos nem tudsz tovább kettő helyett dolgozni mert rámegy az egészséged, ezért szeretnél külön kasszára menni. Amennyiben nem csak a pénzre megy, meg fogja érteni. De szerintem te csúnyán ki vagy használva.
2022. szept. 27. 21:14
23/35 anonim válasza:
Kuld haza
2022. szept. 27. 21:34
24/35 anonim válasza:
Kifogás.
Én sem találtam a szakmámnak megfelelő munkát kezdetben, így elmentem teljesen más területre dolgozni, amit gyűlöltem, de soha nem tudtam volna magam eltartatni a párommal és azt nézni, hogy beleszakad a megélhetésünkbe.
Mindenképp ülj le vele és beszéljétek ezt át. Ha hosszabb távon sem változik a helyzet, mindenképp dobbantanék.
2022. szept. 28. 11:00
25/35 anonim válasza:
Szerintem sokan nem találunk a végzettségünknek megfelelő munkát. Én se. De ez nem azt jelenti, hogy nem kell dolgozni. Olyan sincs, szerintem, hogy valaki csak egy területen jó, és mást nem tud elvégezni.
Nekem azóta több szakmát is volt szerencsém kipróbálni, és többnyire sikerrel. Aki jól rajzol, jó a kézügyessége, az is átképezheti magát. Tetoválhat, például. De ettől még a kutyakozmetikustól a virágkertészig bármiben jól érezheti magát, ha kipróbálja. Kizárt, hogy egyedül annyit tud, hogy fest. De az ma sajnos nem elég.
2022. szept. 28. 11:08
26/35 anonim válasza:
Úgy gondolom, hogy ha már itt tartotok, akkor részedről érzelmileg is elértetek a mélypontra. Pofátlan, ha még a képedbe is végja, hogy ő is dolgozik. Az olyan szakma, amiért nem fizetnek nem munka, hanem hobbi, és ő jelen helyzetben nem engedheti meg magának, hogy a hobbijának éljen. Ha albérletben éltek, kinek a nevén van a szerződés? Te egyedül fenn tudod tartani anélkül, hogy másodállásban legyél? Én a helyedben otthagynám, aztán tartsa el magát, vagy ha a te neveden van, akkor beszélnék a tulajjal, és a csajjal meg közölném, hogy hány napja van tiplizni, mert jön a helyére fizető lakó lakótársnak, ő meg keressen olyat, aki el tudja tartani, amíg ő művészt játszik!
2022. szept. 28. 11:43
27/35 anonim válasza:
Hát igen...
Szintén szeretek festeni. De ez csak a hobbim. Így is egész jól keresek vele, főleg ünnepek környékén. Készítek egyedi bögrét, szatyrot, pólót, meg minden mást is, de inkább nem dobnám oda ingyen a saját ötleteimet. A közösségi oldalakon is aktív vagyok, egyre több követővel. A vevőim egy része és a megrendelőim 99%-a onnan jön. El kell tudni adni magadat és a portékádat is. Az nem elég, hogy gyűlik a garázsban és fogja a port. Ez a része a munka, amiért fizetnek. A festés valóban csak hobbi. Hiába tehetséges valaki.
2022. szept. 28. 13:30
28/35 anonim válasza:
Nagyon csúnyán kihasznál. Én is jól festek, rengeteg képemet megvették már DE ha ebből kellene megélnem akkor éhen halnék. Megtartottam a festést, rajzolást hobbinak. Viszont ahogy leírtad a pàrodat, az én exemre hasonlít. A drága elvégzett egy drámainstruktor szakot, nem tudott benne elhelyezkedni. A meki és társai nem voltak szimpatikusak neki. Egy Tesco árufeltöltő pozíció méltatlan lett volna hozzá! :)) Ezért kitalálta, hogy segítsek neki. Két munkahelyen dolgoztam, hogy fizetni tudjam a suliját, plusz megéljünk és még a lakbért is ki kellett termelnem. Voltak olyan napok mikor egy zsemlét ettünk fejenként… Majd ott hagyta a sulit mikor kifizettem neki rá 260 ezer forintot. Megigérte, hogy munkát keres. Kitalálta, hogy kellene neki jogosítvány mert nagyon sok álláshoz előny. Elkezdtem fizetni neki, majd azt is abba hagyta. Mindeközben egyedüli pénzkereső voltam… Aztán megkaptam, hogy sz@r a szex, nem csinálok otthon semmilyen házimunkát, hazamegyek akkor egyből alszom ahelyett, hogy szórakoztatnám, ugráljak érte ide-oda… Aztán talált munkát. Takarítani járt házakhoz. Legalább is így tudtam. Aztán kaptam egy terjedelmes üzenetet a képeivel, videókkal, ahogy idegenekkel kefél. Abból volt pénze. :) a munka továbbra is büdös volt neki, de szétteni szét tudta. Azzal védekezett, hogy nem elégítettem ki, egy sz@r vagyok, és , hogy neki is vannak igényei amit nem tudok anyagilag finanszírozni. Úgy kivágtam mint, macskát… A sorsfintora, hogy azóta egy KFC-ben dolgozik. Lebukott , hogy k*rválkodik mikor a szüleihez visszament… Óvatosan az ilyen vérszívókkal.
2022. szept. 29. 17:26
29/35 anonim válasza:
Ne haragudj, de elég gáz hogy ezt hagyod és még te vállalsz plusz munkát. Nőként írom mindezt. Lehúztam volna magam a wc-n már rég szégyenemben, ha a páromnak/most már férjemnek kellett volna eltartania valaha is. Ülj le vele és mondd el neki, hogy nem tudod így tovább fenntartani ezt a helyzetet, oldja meg hogy havi szinten beszálljon a kiadásokba, vagy költözzetek szét.
35/N
2022. szept. 29. 17:29
30/35 anonim válasza:
A válaszokat megkaptad. Jól érzed, hogy ez így nem okés. Egy kérdés… Egy bombázóról van szó, igaz? Ezért nézed el neki az egyértelmű lehúzást?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!