Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Aki különvált és költözött a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki különvált és költözött a partjától, de néhány hónap/év után ismét összejöttek, elmesélné a tapasztalatait?

Figyelt kérdés

3.5 éve vagyunk együtt a barátnőmmel, és közel 1.5 éve problémáink vannak. Fél év alatt juottunk oda, hogy erről nyíltan beszéljünk, próbáljuk megoldani. Van, amiben közeledtek az álláspontok, de van amiben még csak nem is értünk szót.

Szeretjük egymást, de másfél év után mindketten belefáradtunk az örökös harcba.

Vannak közös problémák, de vannak egyéni problémáink is, amivel valamiért mindkettőnk türelmetlenül közelít a másikhoz. Ennek nem szabadna így lennie.. Mindketten ugyanarra vágyunk, mégsem tudjuk megadni ezt a másiknak.

Felmerült a különköltözés gondolata.. Többször. Ugyanakkor kicsit mindkettőnkben az van, hogy lehet, hogy egy kis levegő jót tehet, és talán van jövőnk, ha még mindketten így érezzük.

De ez nem önbecsapás? Vagy van, ahol pár hónap, ev után ismét osszefonódtak a szálak?

2022. febr. 22. 10:05
 1/7 A kérdező kommentje:

A felmelegített káposzta sztorit most mellőzzük kérem, meg azt hogy akij szeretik egymást nem szakítanak stb., mert ezek nagyon hangzatosak, de nem az elmélet érdekel, hanem a gyakorlat.

Akkor is ha szarul érzem magam tőle.

2022. febr. 22. 10:08
 2/7 A kérdező kommentje:
*párjától, bocsánat, elírtam :)
2022. febr. 22. 10:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet van esély de nem sok. Nekem az a tapasztalatom, hogy ami így elromlott azt nagyon nehezen lehet javítani. :) Megpróbáltam én is. Úgy gondoltam oda teszem magam, és bár kaptam jeleket az újra közeledésre, végül megértettem. Ideje lépnem. Szóval a teljes életeteket nem ismerem, de ha nekem kéne dönteni valószínűleg hagynám. :)
2022. febr. 22. 10:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi 5 évig voltunk együtt, közben egyszer már szét költöztünk két hónapra, majd össze, de annak semmi értelme nem volt. Pont ott és pont úgy folytattuk, mint előtte.

Aztán 1 évnyi tömény kínlódás után szakítottunk. Elköltözött és mindketten úgy gondoltuk ennyi pont elég volt a másikból. Ő próbálkozott másoknál én meg élveztem, hogy senki nem köt le, nyugodtan fordíthattam az időm a barátaimra, hobbikra, családra, vagy cska úgy magamra, nem kellett senkinek elszámolnom, senkire tekintettel lennem.

Nem is beszéltünk. Aztán kb fél évvel később egyéb okból egymásra írtunk, fogalmam sincs ki is kezdte és már a konkrét apropó sincs meg. Egyszer-egyszer beszéltünk, találkoztunk is és elkezdtük elemezni hol csesztük el. Ekkor még csak a konklúzió levonása miatt. Aztán egyre többször találkoztunk, én nem akartam újra kezdeni, de sodródtam az árral, mert vesztenivalóm se volt. Aztán megbeszéltük, hogy egy próbát megér a dolog. Mindketten igyekeztünk, illetve igyekszünk máshogy kezelni a dolgokat, jobban odafigyelni, előbb szólni, ha baj van, vagy valami nem jó.

Működünk, de rengeteg meló és sok bizonytalanság árán. Nagyjából másfél éve mondtuk ki, hogy újra kezdjük, két hete költöztünk újra össze, most azt mondanám, harmónikusabb a dolog, mint eddig bármikor, de ennek ellenére se vagyok benne biztos, hogy a jó döntést hoztuk, mert ennyi idő alatt se épült vissza a teljes bizalmam a kapcsolatba, valahol még mindig ugrásra készen várom, mikor omlik össze, ahogy "szokott".

Talán, ha hosszabb ideig kitart a boldog béke idő, idővel eloszlik a félelem is.

Nagyon nehéz a rossz beidegződéseket, hibás mintákat felismerni és még nehezebb tudatosan máshogy dönteni, más megoldást keresni, mikor jönne a rossz megszokás, máshogy állni a másikhoz, más alapokra helyezni a kapcsolatot. Ezek nélkül viszont pont semmi értelme újrakezdeni mert semmi új nem lesz benne, ha minden úgy csináltok, mint előtte.

2022. febr. 22. 14:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Két év után szakítottunk, egy hónap után újrakezdtük, de előjöttek a régi problémák. Persze volt jó része, de egy év múlva megint szakítottunk, beadtuk a válást, neki is lett más, nekem is. De nem tudtunk egymástól elszakadni. Kicsit több mint három hónap után újra elkezdtünk találkozni, összejárni, szexelni, és rá pár hónapra újra összeköltöztünk. Ez a három hónap és a nem működő új kapcsolat már mindkettőnknek elég nagy pofon volt. Nem olyan mint régen, nem olyan mély a kapcsolat, de már öt éve működik, és van egy kislányunk is. Sikerült átbeszélni a problémákat, és már sokkal jobban működünk minden téren. Szóval nem igaz, hogy nem működhet. Embere és kapcsolata válogatja.
2022. febr. 22. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi 1 év után szakítottunk, 3 hónapot voltunk külön, majd összejöttünk és még lehúztunk majdnem 3 évet.

Pár hete költöztünk szét, semmi értelme nem volt az újrakezdésnek, az első szakításnál abba kellett volna hagyni. Borzasztóan szerettem őt, ő is engem, ezt sosem kérdőjelezem meg, de olyan komoly dolgokban volt eltérő értékrendünk, amiket semmilyen ígéret meg szép szó nem tudott helyrehozni. Nem voltunk egymáshoz illőek, ennyi az egész, másokkal boldogok lehetünk még. Kár, hogy erre 4 év után jöttünk rá véglegesen.

23L

2022. febr. 22. 16:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk több újrakezdés is volt. 6 hónap után az ő folyamatos bizonytalanságai miatt, hogy mit is akar tulajdonképpen, nálam betelt a pohár, szakítottunk. Egy hét múlva újra együt. Két hónapot bírtunk még, aztán konfliktus, szakítás. Több, mint egy évig voltunk külön, nekem közben volt valakim egy pár hónapig, de nem volt az igazi. Neki senki. Megkeresett, én sem voltam még túl rajta, újra összejöttünk. Úgy tűnt, hogy jól működik, 8 hónap után összeköltöztünk. Na, ott le is nullázódott az egész. A szexualitás megszűnt, neki nem is ment, csődöt mondott, pedig már a gyerektémán is dolgoznunk kellett volna. Újabb kb 8 hónapot bírtam ki, aztán eljöttem. Sajnos valóban van, amit nem lehet egyben tartani, széthullik, pedig szerettük egymást.
2022. febr. 22. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!