Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A párom 2 hónap alatt 3szor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom 2 hónap alatt 3szor szellőztetett! Hogyan vegyem rá?

Figyelt kérdés

2 hónapja költöztünk ide. Home officeban dolgozunk, ő a nappaliban van egész nap, én a hálóból nyomom a melót. 1,5 szobás albi.

A párom azt mondja, hogy ő nem fog szellőztetni, szellőztessem az én szobámat meg a konyhát! Ez a 3 alkalom is úgy jött össze, hogy vagy én vagy az anyja (látogatóban) rászólt.

Párom indoka: nincsenek szúnyoghálók az ablakokon és olyan régi fajták, hogy nem is lehet rakni rájuk, ő meg fél a bogaraktól.

Amikor végzek a munkával a kisszobaban, át szoktam menni a nappaliba, ilyenkor szoktunk beszélgetni, Netflixezni stb., de most olyan meleg van nála, hogy majd elajulok, nem bírok ki sok időt nála!

Próbáltam már beszélni vele erről, de rögtön ideges lesz, ha arról van szó, hogy ő vagy én kinyitnánk az ablakát akárcsak pár percre. Már kérleltem, nyavalyogtam, minden.

Tegnap megengedte, akkor pozitívan álltam hozzá: huh, de jó, ugye te is érzed, azt mondja nem, mondom akkor kinyitom az ajtót és kereszthuzatot csinálok, azt mondja, az én felelősségem lesz innentől elhárítani, ha bejön egy bogár, mert csak én tehetek róla. Milyen jó, ugye neked is? Most már én is érzem. Kb 3 percig hagyta, azt is csak azért, mert közben beszeltettem, eltereltem a figyelmét. Mondtam a végén, hogy ezt máskor is csinálhatnánk, erre felkapta a vizet és felemelte a hangját, hogy arról ne is álmodjak, ő nagyon jól megvan a ventillátorával! Én mondtam, hogy de én csak ezt a hőmérsékletet bírom elviselni.

Egyszer már titokban szellőztettem, mikor nem volt itt, de sajnos csak kb heti 1-2x van ilyen alkalom, és amúgy sem akarok hazudni neki, úgyhogy az nem megoldás.

Én probaltam megbeszelni vele, de hajthatatlan. Szerintetek tényleg lehet, hogy valaki ennyire félne a bogaraktol? (Párom falun nőtt fel, de szobagyereknek nevelték. ) vagy mi állhat a háttérben? Hogyan oldjam meg?

Számomra elviselhetetlenül kellemetlen, hogy nap közben mindig csuknom kell a szobam ajtaját, ha kimegyek a konyhaba vagy mosdoba, nehogy atmenjen a meleg az ő szobajabol! Ha vele akarok beszélni, akkor meg birjam ki a 40 fokot, hát nem bírom, még folyamatos vízivással se!

Korábbi viselkedése: egyetemista korunkban klímás lakásban laktunk egy nyarat, ott vegyesen voltak és nem voltak szúnyoghálók az ablakokon, és fújatta a klimákat állandóan az ablaknyitás helyett, a végén akkora számlát csinált, hogy ki se tudta fizetni, nekünk kellett.

2021. aug. 17. 07:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%
Hogyan tudsz vele együtt élni, ha ennyire különbözőek vagytok és megbeszélni se tudjátok a problémákat?
2021. aug. 17. 08:44
 12/22 anonim ***** válasza:
7%

micsoda problemak..

egyreszt nincs olyan ablak, amire ne lehetne valamilyen szunyoghalot felszerelni, mareszt meg az utolso mondat ordas nagy kamu. en panelban lakom, itt klima nelkul nem nagyon lehet meglenni, szoval muszaj nyomatnom ejjel-nappal, a szamlan alig latszik meg a klima elotti idokhoz kepest. tehat klimaval nem fogsz akkora szamlat csinalni, hogy ‘ki sem tudod fizetni’..

ebbol a hazudozasbol kiindulva gyanitom, h a sztori tobbi resze se igaz. meg remlik is, mintha lett volna mar ilyen kerdes, csak mas koritessel.

2021. aug. 17. 08:45
 13/22 anonim ***** válasza:

Szellőztetni nemcsak a meleg miatt kell, én minden reggel ezzel kezdem a napot, sőt, tavasztól őszig ha otthon vagyok szinte állandóan nyitva van az ablak. Egyrészt a friss levegő miatt fontos, másrészt pl mi van az egyéb "szagokkal"? Kis lakásban éltek, ételszag, bármi lehet. Ha megy Hozzátok valaki előtte-utána se szellőztettek? Takarításnál sem?

Ahogy írják is, ez beteges, vélhetőleg ha lenne szúnyogháló az ablakon se változna a helyzet. Otthonról hozot rossz beidegződés/szokás.

2021. aug. 17. 08:53
 14/22 A kérdező kommentje:

Hármas és hatos: A pszichológusom is valami hasonló gondolatmenetre próbál engem ráterelni.

10-es: az intelligenciájával.

Jelenleg: Budapest belváros, nem panel.

Régen: vidék, és egy kolihoz szokott egyetemistának igenis megterhelő egy fél lakás rezsije is, ahhoz volt szokva, hogy addig folyatja a vizet, ameddig akarja, stb.

Emberek, sajnos nem kamu a kérdés.

2021. aug. 17. 08:55
 15/22 anonim ***** válasza:
8%
Jaja, látjuk, mennyire intelligens.
2021. aug. 17. 09:05
 16/22 A kérdező kommentje:

7-es:

De, pont azt írtam, hogy mivel csak én nyitom ki a szobám ablakát és a konyha ablakát, ezért ha bogár kerülne a lakásba, az egyből az én feladatom, hibám, felelősségem. Be is csukja olyankor az ajtót, nehogy bemenjen hozzá. Ha ébren van, általában ő alszik, amikor szellőztetek, olyankor kinyitom neki az ajtót, hogy legalább egy kicsit bemenjen.

2021. aug. 17. 09:08
 17/22 anonim ***** válasza:
azert azt ugye vagjatok, hogy a bogar nem ember, hogy becsukod elotte az ajtot es kint marad..?!
2021. aug. 17. 09:51
 18/22 A kérdező kommentje:

7-es gyakorlatilag falun laktak, de egész nap a szobájában kockult, amikor épp nem suliban volt, meg aludt, egyszer kiszámoltuk, hogy napi kb. 10 órát.

Mindenféle allergiája van, lehet, hogy porra is, bár ő azt mondja, csak a növényekre.

Pontosan, a szabadba se megy ki kb. sose.

Köszönöm 9-es, sokat jelent számomra a támogatásod!

2021. aug. 17. 09:54
 19/22 anonim ***** válasza:
50%
Téged hogy ismert meg, ha nem megy ki a fényre?
2021. aug. 17. 11:26
 20/22 anonim ***** válasza:
77%

18. Ekkor nebáncsvirágot! És ő lenne a férfi ugye?

Jók az idegeid.

2021. aug. 17. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!